StokTakip

Katılım
2 Mart 2006
Mesajlar
501
Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
arkadaşlar depo takip gibi ilaç takipi bir program bende bunu internetten buldum belki işinize yarar
 
Katılım
10 Ağustos 2006
Mesajlar
15
MRB ARKADAŞLAR STOK TAKİP PROGRAMI ÇOK GÜZEL OLMUŞ YALNIZ BEN İLAÇ YERİNE MALZEME YAZMAK İSTİYORUM SAATLERCE UĞRAŞIYORUM YAĞABİLİYORUM AMA SONLARA DOĞRU HATALAR OLUŞUYOR BANA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM .
 
Katılım
11 Ağustos 2005
Mesajlar
20
Merhaba;
Stok Prg.gerÇekten GÜzle OlmuŞ. Ancak Forumu İncelememe BaŞka Örnekler Bulmama RaĞmen.mantiĞini Anladim Ancak Bu Programa Ek YapamadiĞim Bİr Sorunum Var. A BÖlÜm İlaÇ 1 İlaÇ 2 İlaÇ 3 Olsun. B BÖlÜm İlaÇ X İlaÇ Y İlaÇ Z Olsun. Teslİm Alan Kismi Benİm İÇİn Önemlİ OlmadiĞi İÇİn O DeĞİŞkenİ Kullandim Ve Yukariya TaŞidim. Teslİm Alan A BÖlÜm OlduĞunda İlaÇ İsmİnde Kendİsİ İle İlgİlİ İlaÇlar Çiksin İstİyorum Sadece.bÜtÜn İlaÇ İsİmlerİ Çikmasin.(Örn:aĞri Kesİcİ DenİldİĞİnde Apranax, Vermİdon ... Çiksin ÖksÜÜrk Şurubu Çikmasin.ÖksÜrÜk ŞuruĞlari DedİĞİmde De AĞri Kesİcİ Çikmasin.)forum YenİlendİĞİ İÇİn Galİba Stok Programini GÖndermem Gerekecek Tekrar İnceleyebİlmenİz İÇİn. Ve Örnek AldiĞim BaŞka Bİr Prg.daha Var.onu Da GÖndereyİm.kendİmce MantiĞini Anladim Ama BİrleŞtİrİrken Hata Verİyor Ve Kİtlendİm Kaldim.lÜtfen Yardiminza İhtİyacim Var.
 
Son düzenleme:
Katılım
11 Ağustos 2005
Mesajlar
20
MERHABA SANIRIM İŞL BURADA VERİLMİŞTİ BENİM DÜZNELEMEY ÇALIŞTIĞIM STOK PROGRAMI EMİN OLAMIYORUM ÇÜNKÜ ARTIK EKLİ DOSYALAR GÖRÜNMÜYOR.LÜTFEN BANA YARDIMCI OLUR MUSUNUZ?draydix galiba sizin yaptığınız bir prg bu bir inceleyebilir misiniz? rica etsem.
tşk.ederim.kolay gelsin
 
Katılım
25 Aralık 2005
Mesajlar
4,160
Excel Vers. ve Dili
MS Office 2010 Pro Türkçe
Sayın Nurdan77,

Daha önceleri çok bahsettim ama tekrar edeyim. Bir veri tabanını kendi ölçülerinize göre değiştirmek yenisini yapmaktan çok zor. Madem ki yeni bir veri tabanı oluşturmak istiyorsunuz örneklerdeki yöntemleri kendi veri tabanınıza adapte etmeye çalışın. Var olan bir örneği değiştirmeye çalışmayın sonunda işin içinden çıkamazsınız.

Öncelikle bilgisayardan uzaklaşıp bir kâğıt kalem alarak iyi bir veritabanı planlaması (Tasarısı) yapmanız gerekiyor. Plana harcayacağınız süre bilgisayrda oluşturacağınız veritabanına harcıyacağınız sürenin üç katı olması gerekiyor. Çünkü oluşturulduktan sonra veritabanına köklü değişiklikler yapmak çok zor.

Gelelim şimdi veritabanı tasarımına: Tasarım aşamaları şu şekilde olmalı:

  1. Taleplerin Belirlenmesi
Bunun için aşağıdaki sorulara tatmin edici cevapların verilmesi gerekiyor.
  • Geliştirilecek veri tabanında beklenen en çnemli fonksiyonlar nelerdir ve özellikle veri tabanı içinde hangi bilgilerin yer alması gerekmektedir?
  • Veri tabanında depolanan bilgilerle ilişkili olarak en sık olarak sorulabilecek sorular hangileridir.
Bu soruların cevapları, veri tabanı içinde yer alacak olan bilgi Tabloların yapısını ve veri tabanı sisteminden hızlı cevap alabilmek içi amacıyla tabloların düzenlenmesininin, en sık sorulabilecek sorulara en hızılı cevap varabilecek tarzda gerçekleştirilebilmesini sağlayacak.

2. Veri tabanı içerisinde yer alacak olan tabloların belirlenmesi

Veri tabanı tasaımcısı açısından, veri tabanına yüklenecek bilgilerin yerleştirileceği tabloların ve tablo yapılarının belirlenmesi, sistemin verimi ve güvenirliği aşısından son derece önemlidir.

Bunun için aşağıdakileri göz önüne alarak :

  • Her konuyla ilişkili bilgiler ayrı bir tablo içinde yerleştirilmelidir. Örneğin müşterileriniz var ve onlara mal satıyorsunuz, müşteri bilgilerini ayrı tabloda gerçekleştirilen satışları ayrı tabloda yüklemeniz gerekir.
  • Aynı tablo içinde tekrarlanan alanlar(sütunlar) olmamalıdır. Örneğin bir tablo içinde miktar ile fiyat tutuluyorsa ayriyetten tutar alanının (sütununun) olması hem gereksiz hem de ilerde hatalara neden olur.
Her tablo için alanları içine yazılacak bilgilerin çeşidi belirlenir. (Sayı, metin, para bitimi vs.)

3. Tablolar içindeki alanların ve anahtar alanın (Key field) belirlenmesi

Her tablo içinde yer alacak olan sütunların belirlenmesinde, tabloya yerleştirilecek olan bilginin her sütunda parçalara ayrılmış olmasına dikkat edilmelidir. Adres sütunu yerine Cadde, No, Semt, Şehir, Ülke gibi.

  • Her tablo için mutlaka tablo içindeki alanlardan biri, birincil anahtar (primary key) olarak tanımlanmalıdır.. Bu alan tercihen tekrarsız verilere sahip bir alan olmalıdır.
  • Bazı alanlar farlı tablolar içinde tekrarlanabilir. Örneğin: Her mişterinin bir kod numarası olsun, müşteri verileri tablosunda bu kod numarası birincil alan ve takrarsız olabilir ancak satışlar tablosunda bir müşteriye birden fazla satış yapabileceğimizden bu tablodaki müşteri kodu tekrarlanabilir olabilir.
4. Tablolar arasında ilişkilerin belirlenmesi

İşte bu noktada veritabanı mantığının en önemli noktasına geldik. Eğer bu iki tablonun bu iki alanını ilişkilendirirsek o zaman veri tabanı bu bilgilerin birbirine bağlı olduğunu ve birbirinin devamı olduğunu algılar. Satışlar tablosundaki müşteri kodu yabancı anahtar (foreign key) olur. Ve bu tablonun birincil anahtarı satış nosu veya sipariş nosu alanı oabilir.

5. Tasarımın yeniden gözden geçirilmesi

Veri tabanı içindeki tablolar, tablolar içindeki alanlar ve tablolar içindeki ilişkiler oluşturduktan sonra yapılması gereken şey elde edilen yapının hedeflenen işlemleri gerçekleştirmekte istenilen performansı sağlayıp sağlayamayacağını tespit amacıyla yeniden gözden geçirmektir.

6. Veri tabanına verilerin girilmesi ve ilgilidiğer veri tabanı nesnelerinin oluşturulması

Veri tabanına bilgi girişi formlar, veri tabanında elde edilecek bilgileri daha düzenli gösterecek olan raporlar, veri tabanına sorulacak tipteki sorulara cevap almayı sağlayacak sorgular, veri tabanı ile ilişkili biröok işlemi otomatik hale getiren makrolar (Ki bu deyim Excel de program karşılığı gibi algılanıyor. Oysa değil. Visual Basic for Aplication VBA kodları makrolar dığında da kullanılırlar), programlama yapmayı sağlayan modüller gibi veri tabanı nesneleri bu aşamada oluşturulurlar.

7. Oluşturulan veri tabanını bazı çözümleme araşları ile inceleme.

Kaynak: Access 2000 ile Veri Tabanı Yönetimi Prof. Dr. Mithat Uysal

Bugünlük bukadar.

İyi çalışmalar :D
 

Soundcraft

Altın Üye
Katılım
29 Aralık 2005
Mesajlar
33
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 TR 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
05-08-2026
Kesinlikle çok güzel hazırlanmış bir yapı. ancak ben bunun üzerinde değişiklik yapmak istiyorum. örneğin ürünler ilaç adı altında giriliyor. benim bunları değiştirmem lazım ama dosyayı açamıyorum.
Bu konuda emeklerini esirgemeyen yapımcı arkadaş yardımcı olabilirse çok memnun olurum..

Çalışmalarınızda başarılar dilerim..
 

Soundcraft

Altın Üye
Katılım
29 Aralık 2005
Mesajlar
33
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 TR 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
05-08-2026
Arkadaşlar programı hazırlayan arkadasa sonsuz teşekkürler..

sade ve anlaşılabilir bir program olmuş. Düzenlemeleride yine yardım bölümüne bakarak yaptım.

tekrardan emekleriniz için teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:

assenucler

Altın Üye
Katılım
19 Ağustos 2004
Mesajlar
3,552
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 TR 64 Windows 11 Home Single Language x64 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
29-05-2025
Helal olsun. Harika bir program.

Emeği geçen, katkısı olan ve paylaşıma açanlardan Allah razı olsun.

Binlerce teşekkür.
 
Katılım
8 Eylül 2006
Mesajlar
4
Excel Vers. ve Dili
türkçe-2000
Depo takip

Bilmiyorum sayenizde öğreneceğim umarım. "Depo takip" programını açtığımda ekranıma gelen formun butonlarının bağlı olduğu, tabloları, ilişkileri, altyapıyı görmek istiyorum ki öğrenebileyim. Nasıl olacak bu???
 
Katılım
31 Ekim 2006
Mesajlar
30
Excel Vers. ve Dili
2003
türkçe
Depo Takip Programını düzenlemek

Depo Takip Programını düzenlemek için dosyaya mouse ile tıklarken shift tuşuna basılı tutun.
 
Katılım
17 Ekim 2006
Mesajlar
10
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 tr
SAYIN DRAYDİX STOK PROGRAMI COK GÜZEL YALNIZ UFAK Bİ İSTEĞİM OLACAK YARDIMCI OLABİLİRSENİZ SEVİNİRİM .PROGRAMI KENDİME GÖRE UYARLADIM.AMA PROGRAMA BARKOD OLAYINI EKLEMEK İSTİYORUM NASIL YAPABİLECEĞİM KONUSUNDA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRim
Yunus_Emre_7134@hotmail.com
 
Üst