tabloları bağlayacağım, ama çok uzaktan

Katılım
14 Ağustos 2007
Mesajlar
291
Excel Vers. ve Dili
office 2003, sql server
--------------------------------------------------------------------------------

http://www.excel.web.tr/showthread.p...%F0lant%FD
pardon ama makalede geçen klasürü paylaşıma açarak veri bağlantıları sağlamak güvenlik açısından riskli olmazmı!!!!
Aslında benimde kurduğum işletmelerde paylaşım şeklinde yaptım ama çok güvenli firewall kurma ihtiyacı hisettim ve kurdum 2005 ten beri kullanılıyor, sadece bağlanmasına izin verilen ip ler girebiliyor.. firewall loglarından bakıyorumda her gün yüzlerce bilgisayarın saldırı teşebbüsleri var ve ip lerini göstererek log tutuyor.. eğer paylaşım şeklinde veritabanını kuracaksanız mutlaka ama mutlaka çok güvenli bir firewall prg da yükleyin..
bunun yerine bence burda sql server ayrıntılı şekilde anlatılsa ve kullanıcılar tablolarını sql verip ordan odbc bağlı tablolarıyla uzak kullanıcılara ulaştırısa çok daha güvenli olur sanırım.. uzak kullanıcı hangi ayarları yapıp sql servere bağlanabilir nasıl kurmalı hangisini kurmalı bağlantı nasıl olmalı ayarlar nasıl olmalı bilen arkadaşlarımız anlatsa çok seviniriz.

saygılar,
 
Katılım
30 Ocak 2006
Mesajlar
937
Excel Vers. ve Dili
Access 2003
sql server bence de en iyisi .. Ayrıca bahsettiğiniz paylaşım güvenlik olayını biz server işletim sistemlerinde kullanıcı atayarak ve yetkilendirerek yapıyoruz. Yani şimdi benim \\mdsoft.mine.nu\mdsoft alanıma ağ sürücüsü oluşturduğunda göreceksin ki tanımlı kyllanıcı adlarından ve tabi ki parolalardan birini girmeni isteyecek. Haaa o kullanıcıya o klasörü kullanma yetkisi verdiysen tabii ki. Yoksa giremez. Tüm bunlar server işletim sisteminin yönetim konsulundan girilip kullanıcı ve parolaları tanımlanarak, güvenlik pozisyonları yetkilendirilerek ve kullanacakları paylaşıma açılmış klasörlerde yetkilendirerek yapılabilir. Yoksa hiçbir şekilde giremez..
 
Katılım
15 Kasım 2006
Mesajlar
583
Excel Vers. ve Dili
Ms Office 2003 Türkçe
cuneyta,
bence de klasörü paylaşıma açmak riskli.
bir de, bu şekilde bağlanmanın performansı çok kötü.
onun için bu yöntemi bıraktım.

mehmetdemiral ın söylediği gibi SQL Server da verileri tutup access projesi
ile çalışmaya başladım. performans çok iyi.

SQL Server tarafında, kullanıcılar açıp, her kullanıcı için, nekadar yetkisi varsa okadar yetki verdim.
sa şifresini ve en yetkili kullanıcını şifresini oldukça karışık bir şifre verdim.
SQL Server ın durduğu makinaya (ki o da XP) firewall kurup dışarıdan bağlacakların ip sini filan tanıttım.

bu konularda oldukça fazla bilgi eksiğim var. internetten bulabildiğim kadarıyla ancak bu kadar yapabildim.

sayın cuneyta ve de mehmetdemiral,

bu konuları derli toplu anlatan bir makale yazarsanız inanın çok makbule geçer.
bu konuları bilen elbette çok uzmanlar var ama, maalesef bilgileri kendinde
kalığı için, benim gibiler debelenip duruyor.

(sayın realperest e adresi hemen şunun için vermedim.
bunu çözebilmek için aralıklı da olsa 5 gün uğraştım. kimseden yardım da alamadım.
internetteki dağınık bilgilerden bişeyler toparlamaya çalışıp çözebilmiştim...
halbuki, diyorumki cevap forumda var. hazır el altındakini de bulamazsan ben ne yapayım yahu.)

neyse, bu konuda bir makale hazırlarsanız inanın çok kişinin duasını alırsınız.
 

beab05

Özel Üye
Katılım
19 Mart 2007
Mesajlar
1,418
Excel Vers. ve Dili
Office 2013
Durum o ki SQL server ve Access projesinden de vazgeçilip SQL Server ve ".net " e doğru gidiliyor gibi geliyor bana..
 
Katılım
14 Ağustos 2007
Mesajlar
291
Excel Vers. ve Dili
office 2003, sql server
: ))) çok yaşa beab05; .net nasıl öğrenecez.. varmı azcık temelinden öğretecek.. :) çok medh ettiler zatei.. evet kesinlikle oraya doğru gidecez sanırım.. ya bi düşünsene accesste o kadar harikalar yapılıyor, formda kullanıcılar tanıtıyoruz kullanıcılara yetkiler veriyoruz şu verileri görsün şunları görmesin diyoruz, sonra bi bakıyoruz adam hiç oralı olmuyor formlardan giriş bile yapmıyor bi sorguya veya tabloya bakıyor bütün verileri görüyor.. bizim özenle sakladığımız verileri o bir hamleyle görüyor.. bizim formda yapmak istediklerimiz sadece harikulede hünerlerimiz oluyor.. hünerlerimizle kendimizi kandırıyoruz.. accesste veriler hiç bir şekilde güvenli değil!!!!!!!!!! zaten o amaçlı tasarlanmamış yani işletmeler kendi içinde excel bozması bi veritabanıyla çalışsın diye tasarlanmış yazılım ticari yazılım yapılsın diye değil!!! bence yeni bi yol bulmak lazım.. oldukça sıkıldım.. ya da öyle bişi lazım ki öyle kodlar lazım ki tabloları kesinlikle kilitleyecek formlardan başka şekilde tablo veya sorgulardan veriler alınamayacak.. öyle bi sistem de yok velhasıl varsa bi önerisi olan yazsın ...
saygılar..

selamlar
 
Katılım
14 Ağustos 2007
Mesajlar
291
Excel Vers. ve Dili
office 2003, sql server
bu arada microsoftun access ten destediğini çektiğini biliyoruz sanırım.. iyi bişi olsa neden desteğini kessin.. .nete tüm ağırlığı versin..
selamlar..
 

realperest

Altın Üye
Katılım
5 Kasım 2004
Mesajlar
154
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
09-05-2025
nasıl yani ? tam anlamadım, ACCESS bitiyor mu ?

e öyleyse officce 2007 de neden access var ?
 
Katılım
30 Ocak 2006
Mesajlar
937
Excel Vers. ve Dili
Access 2003
Bence de ...Microsoft'un Access'ten desteğini çektiğini ilk defa duyuyorum. Hala geliştiriyorlar çünkü.. Cüneyta'nın söylediklerine katılıyorum ama dediğin gibi veri tabanı uygulamalarında verilerin ulaşılmazlığı mümkün görünmüyor. Sonuçta bunlar tablolara yazılan datalar. Binlerce farklı yöntemle okunur. Verileri şifrelemeyle ilgil cüneyta kendisi bir örnek yayınlamıştı galiba. Olmazsa bunu geliştirelim.
Sql'e gelince... Örneğin Sql server kullananan logo (lbs) windows tabanlı uygulamalarda mdf dosyasını alıyorum kullanıcının makinesinden getiriyorum benim makinemdeki data klasörüne atıyorum . Hoop.. tüm verileriyle ve kullanıcı haklarıyla birlikte datalar karşımda. İster sil ister yaz. Yani herhangibir koruma sözkonusu değil. Ama bundan mutlu olmak lazım. Sonuçta her türlü veriye bağlanabiliyoruz ve hazır altyapılara çözüm üretebiliyoruz.
Mesela bilsa okul otomasyonunun verileri access'te duruyor. Çalıştığım okulda mdr. yardımcıları benden velilerle ilgili bazı evraklara ihtiyaçları olduğunu, ama bilsa'da bunu yapamadıklarını, bilsanın da talepleri yavaş yerine gerirdiğini söylediler. Baktım veriler mdb uzantılı. Karmaşık bir korumaya şifresi koymuşlar ama basit bir programla 1 saniyede çözülüyor. Şifreyi yazdıktan sonra Access 97 tabanlı verilere ulaştım. Tabloları bağlayıp sorgu, form ve raporlar oluşturup arkadaşların istediklerini yaptım. Aradan bir zaman geçti. Versiyon güncellemeleri sonunda benim bağlandığım ogrenci_main.mdb dosyasında veriler şifrelenmiş. Sadece adı-soyadı sınıfı ve numarası açık. Veli ile ilgili bilgiler ve adres bilgileri tamamen bu formda anlatılan yönteme benzer şekilde saçma sapan karakterlere dönmüş. Bilsa bu konuda çok eleştiri aldı. Çünkü devlet okulu değerli tüm verilerini bir ticari oluşumun şifrelemesine bağlamış. Yarın başka bir yola geçmeleri gerektiğinde veriler işe yaramayacak. Bakanlık bu yüzden bu yıl e-devlet kapsamında MEB birimlerinin tüm bilgilerini web tabanlı bir sistemle Ankaradaki serverine yazdırıyor. Artık öğrencinin devamsızlık verileri bile bakanlığın serverine yazılacak. Bilsa da yaptığıyla kalacak. Tekel olmalarını verdiği rahatlıkla MEB oklullarını haraca bağladılar. Bu yıl MEB vakfının karnelerini kullananlara "karne dizaynımız yetişmedi, bilsa karnesi alacaksınız." dediler. Bakanlık da tüm okullara yaptırım uyguladı ve karneleri ücretsiz olarak vakıf üzerinden almayana soruşturma açacağım demiş. Bilsayı aradık, sıkıştırdık. Meğer MEB karne dizaynını yapmışlar ama form üzerinde düğmeyi gizlemişler. CTRL + L tuşuna basarsan MEB karne düğmesi görünüyor. Bize bu bilgiyi verdiler ama "kimseye söylemeyin" dediler.
Verilerden söz açılmışken bunları anlatayım dedim. Konu ile biraz ilişkili...
 

beab05

Özel Üye
Katılım
19 Mart 2007
Mesajlar
1,418
Excel Vers. ve Dili
Office 2013
Merhabalar;
Cuneyta arkadaşımızın belirttiği gibi Access küçük ve orta büyüklükteki işletmeler için KISMEN yeterli ve eğer ki ticari bir amaç güdülüyorsa hatta daha da önemlisi güvenlik isteniyorsa orda Access hiçbirşey ifade etmiyor.
Şimdi en önemli konuya gelelim; Access'e devam mı, tamam mı?
Veritabanı ve buna bağlı olarak kullanıcı arayüzü oluşturma ve mantığını kavrama bakımından Access ideal ama belki de bunu abartmaya gerek yok yani bu beni çok düşündüren bir konu neden sınırlı imkanları olan Access beni bunca zaman oyaladı ve oyalasın.. Belki de alışkanlık .. Bana kalırsa tablo, ilişki mantığını çok iyi kavramış her Access kullanıcısı zaman geçirmeden .net'e geçmeli. O kadar da zor olmadığını göreceksiniz hatta öyle componentler var ki birçok şeyi hazır ve hem işlevsel hem de görsel açıdan super hale getiriyorlar.
Sanırım VB.Net bizler için en iyi seçenek, aşinalık bakımından ve SQL server ile mükemmel bir uyumu var. Şu da tartışılan bir durum vb.net yerine başlangıç olarak vb 6 ile başlayalım diye .. Bu son derece mantıksızdır .net te herşey daha kolay ve işlevseldir, buna inanın.. Studio.Net 2005 pro ile SQL Server Express yanında ücretsiz olarak gelmektedir ve tamamıyla işimizi görecek niteliktedir. Ola ki SQL server Enterprise edinirseniz ( Aç gözlüyüz ya hep en iyisi olsun isteriz ;) ) Enterprise sadece server sistemlerde çalışmaktadır yani XP de olmaz kısaca.. Bneim tavsiyem ise SQL Server Developer ve Visual Studio 2005 pro kullanmanızdır. Bu arada 2008 in beta sürümleri de çıkmış bulunmaktadır..
Herneyse ben derim ki Access te fazla zorlamaya gerek yok , zaman çok değerli...
Şunu da belirtmek isterim ki tabii sonuçta .Net ücretsiz değildir nasıl temin edileceği konusunda birşey demiyorum..
 
Katılım
14 Ağustos 2007
Mesajlar
291
Excel Vers. ve Dili
office 2003, sql server
evet microsoft accessten desteğini çekti, geliştirmeyeceğini açıkladı.. uzman arkadaşlarımızdan öğrenebilirsiniz.. office 2007 ile gelen; yeni menülere ayak uydurması için office 2007 olarak dizayn edilmiş o kadar.. microsoftun accessten desteğini kestiğini bende geçen sene öğrenmiştim, ki çok değerli bi hocamız bana accessi öğereten hocamız söyledi.. ve access dışında oracle sql .net bunlara yönel dedi.. access çok kolay kullanışlı ama istediklerini veremez sana demişti.. neyse onu öğrenirsiniz zaten..
saygılar..
 
Katılım
14 Ağustos 2007
Mesajlar
291
Excel Vers. ve Dili
office 2003, sql server
ayrıca sayın modalı arkadaşımız access konusunda değerli bi hocamız. sanırım bilgisi vardır bu konuda, bi açıklama yaparsa bu konuda sevinirim.
saygılar
 
Katılım
15 Kasım 2006
Mesajlar
583
Excel Vers. ve Dili
Ms Office 2003 Türkçe
kesinlikle çok haklısınız.

access bırakılmalı ve .net e geçilmeli. ama access rahatlığına alışanlar için

bu geçiş gerçekten çok sancılı olacak gibi.

eğer .net düşünülüyorsa bence mutlaka c# olmalı. çünkü .net in gözbebeği c#.

vb.net vbasic kullanıcıları düşünülerek öylesine hazırlanmış bişey.

peki hocalar, bu işe bir el atın ozaman. hatta sayın yöneticiler den bir ricada

bulunup bir c# ya da .net başlığı açmalarını isteyelim.

sayın beab5, cuneyta, mehmetdemiral.

şu işe, bir öncülük yapın. biz de arkanızdan gelelim.

ne dersiniz?
 
Katılım
18 Nisan 2007
Mesajlar
2,053
Excel Vers. ve Dili
Access 2019
Başımız Sağolsun!

Değerli arkadaşlar, bu ölüm ilamı bir hayli canımı sıkmış olsa da, şu yeni kralı! da merak etmiyor değilim..

Sayın yeni54' ün son önerisi gerçekleşebilirse en azından bir fikrimiz olur..
 
Katılım
14 Ağustos 2007
Mesajlar
291
Excel Vers. ve Dili
office 2003, sql server
siteden alıntı:
.NET Framework, Microsoft tarafından geliştirilen, açık İnternet protokolleri ve standartları üzerine kurulmuş komple bir uygulama geliştirme platformudur. Buradaki uygulama kavramının kapsamı çok geniştir. Bir masaüstü uygulamasından tutun, bir web tarayıcı uygulamasına kadar her şey bu platform içinde düşünülmüştür ve desteklenmiştir. Bu uygulamaların birbirleriyle ve geliştirildiği ortam farketmeksizin dünyadaki tüm uygulamalarla iletişimi için kolayca Web Servisleri oluşturulmasına imkan verilmiştir. Bu platform, işletim sisteminden ve donanımdan daha üst seviyede taşınabilir olarak tasarlanmıştır. Microsoft, üzerinde çok çalışılmış, düşünülmüş bir ürün ortaya sunmuştur ve görünen-beklenen o ki, ileride sunacağı tüm ürünler de bu yeni platformu hedef alacaktır. Bu serinin ilk ürünleri Windows Server 2003 ve Visual Studio 2003 satışa sunuldu zaten.


Bu platformu nasıl edineceğim? Paralı mı?
.NET platformu için uygulama geliştirmek istiyorsanız, işletim sisteminize .NET çalıştırma ortamını kurmanız gerekiyor. Bu ortamı, Java uygulamalarını çalıştırmak için gerekli olan Java Run-time Environment (JRE) gibi düşünebilirsiniz.

.NET platformu iki ayrı kurulum dosyası halinde, ücretsiz sunuluyor:

- .NET'in çekirdek kurulumu (21 MB) : Bu kurulum ile, bilgisayarınızda bir metin editörü açıp kodunuzu yazıp, gelen derleyiciler ile derleyip uygulamanızı sınayabilirsiniz. Ancak bu kurulum, geliştiriciler için değil, daha çok dağıtım sonrası uygulamanızın çalışacağı sistemler için uygundur. .NET uygulamaları için gerekli çalışma zamanı ortamını, web uygulamalarının sunulabilmesi için gerekli olan Web sunucu (IIS) eklentilerini ve desteklenen temel dillerin derleyicilelerini sunmaktadır. Bir yazılım geliştiricinin bunlardan daha fazlasına ihtiyacı vardır. Hele de uygulama geliştireceği ortamda herhangi bir deneyimi yoksa. Bu nedenle ikinci bir seçenek sunuluyor.

- .NET Framework SDK (134 MB) : SDK yani Software Development Kit, çekirdek kurulumu içereden daha kapsamlı bir kurulumdur. Peki 134 mb lik kurulumda fazladan neler var : Faydalı araçlar, hata ayıklayıcılar, SQL Server'in hafif versiyonu MSDE, hızlıca başlamanızı temin edecek QuickStart Tutorials, örnek uygulamalar ve devâsa dokümantasyon. Organizasyonu ve disiplini göz kamaştıran bir dokümantasyon olduğunu kullanmaya başladıkça çok iyi anlayacaksınız.

Bu iki kurulumu da ücretsiz olarak Microsoft'un sitesinden indirebilirsiniz : http://msdn.microsoft.com/net/

-------

Hangi işletim sistemlerinde çalışıyor?
Şu anda .NET Framework istemci uygulamaları Windows 98/Me/NT4/2000/XP/Server 2003 işletim sistemlerinde çalışabiliyor.

Ancak sunucu davranışı için Windows 2000 (SP2 ve üstü), Windows XP veya Windows Server 2003 gerekiyor. Windows Server 2003'te .net framework kurulmuş oluyor zaten, ayrıca yüklemenize gerek yok. Bu işletim sistemleri dışında ASP.NET sayfalarını (yani .NET'in tarayıcıları ve mobil cihazları hedef alan web uygulamaları) sunamıyorsunuz. Elbette ki bu sunum, Internet Information Server (IIS) da gerektiriyor.

Teoride .NET Framework her hangi bir işletim sistemine taşınabilir. Ancak taşınacağı işletim sistemine özgü çalışma zamanı ortamının ve sınıf kütüphanesinin yazılması lazım. Şu anda Linux için bu tip bir çalışma sürüyor.
------


IIS ayarları yapmak gerekecek xp için sanırım..
IIS ayarlarını yapmayı bilen varmı; benim bildiğim program ekle kaldır dan windows bileşenleri ekle kaldır var ordan internet information services işaretleyip xp cd sini takıyoruz ve bilgisayarımıza yüklenmiş oluyor..
sonra denetim masası yönetimsel araçlardan IIS yi bulup ayarlamaları yapıyoruz.. ayarlar nasıl olacak onu bilmiyorum.. bilen arkadaşımız varsa öğrenmiş oluruz..
saygılar..
 
Katılım
14 Ağustos 2007
Mesajlar
291
Excel Vers. ve Dili
office 2003, sql server
bence yüklemeler kurulumlar yapılırsa gerisi kolay olur.. çünkü hepimiz kodlamaları biliyoruz.. hani nasıl ki accessde şöyle diyoruz ya tablolar sorgular formlar makrolar modüller diye nesneleri biliyoruz o şekilde temelini öğrendik ya.. .nette bu olay nasıldır bunun temelini öğrenirsek emin olun gerisi çok kolaydır..
saygılar..
 
Katılım
18 Nisan 2007
Mesajlar
2,053
Excel Vers. ve Dili
Access 2019
bence yüklemeler kurulumlar yapılırsa gerisi kolay olur.. çünkü hepimiz kodlamaları biliyoruz.. hani nasıl ki accessde şöyle diyoruz ya tablolar sorgular formlar makrolar modüller diye nesneleri biliyoruz o şekilde temelini öğrendik ya.. .nette bu olay nasıldır bunun temelini öğrenirsek emin olun gerisi çok kolaydır..
saygılar..
Sayın cüneyta,

Araştırma için teşekkürler..

Umarım dediğiniz gibidir..
 
Katılım
14 Ağustos 2007
Mesajlar
291
Excel Vers. ve Dili
office 2003, sql server
alıntı:

Sisteme yüklenmesi gereken uygulamalar.

.Net Framework SDK (Software Development Kit) 2.0'ı ve ücretsiz olarak dağıtılan Visual C# 2005 Express Editionu indirip kurun.

.Net SDK. : http://www.microsoft.com/downloads/info.as...isplayLang%3den

Visual C# 2005 Express Edition : http://msdn.microsoft.com/vstudio/express/...sharp/download/





Öncelikle C#'ın ne olduğuna değinmek gerek. C#, C/C++ ve Java dillerinden türeyen bir dildir. Güçlü, basit, esnek, tip güvenli ve modern bir dil olan C#, .Net platformu için sıfırdan geliştirilmiştir. C# orta düzeyli diller kategorisine girer. Hem alt hemde üst düzey programlar yazılabilir. C++'ın gücüne sahip olan C# Visual Basic'in kolaylıklarına da sahiptir. Böylece çok güçlü programların kolay bir şekilde yazılması sağlanmıştır.
Basit anlamda .Net'in çalışma mantığını da belirtelim.

Yazdığınız kodlar önce ara koda çevrilir. Bu programı çalıştırmak istediğiniz zaman bu ara kod Makine Koduna çevrilir ve çalıştırılır. Dolayısıyla platform bağımsız (java gibi) bir program olur. Tabi bu asıl mantık olmakla birlikte bunu .Net için söyleyemeyiz. Hala .NET windows platformunda çalışabiliyor. Her ne kadar Linux için Mono projesi geliştiriliyor olsa da çok beklenti içinde olmamak lazım. Dolayısıyla .Net'in Platform bağımsız olması şimdilik söz konusu değildir. Dolayısıyla .Net öğrenmek demek windowsa bağımlılığın devam etmesi demektir.

Bu aşamada "Neden Java değil de C#?" diye sorabiliriz. Sonuç; Microsoft Tekelciliği. Günümüzde .NET diye tutturan pek çok firma var. Sebeplerini kendileri bile bilmiyorlardır sanırım. Şunu belirtmek lazım. Microsoft Vista ile birlikte artık Win32 uygulamalarına desteği yavaş yavaş kaldırıyor. Belki de tamamen kaldırdı. Henüz kullanmadığımdan bilmiyorum. Ama gelecekte Win32 uygulamalarına desteğin tamamen kaldırılacağı kesin. Bu durumda eğer microsoft tabanlı yazılım geliştirmek için .NET öğrenmek şart gibi görünüyor. Borland Delphi'nin de .Net platformuna desteğinin olduğunu da hatırlatalım.

C# microsoftun çok beklentisinin olduğu bir dil. Java'nın en büyük rakibi. Microsoft C#'ı .Net'in Prensi olarak görüyor. Yani geleceğin Kral'ı. Ayrıca .Net platformuna başlamak için de gayet güzel bir seçenek. Bu sebeple C#'ı öğrenmek gelecek için bir yatırım olacaktır.


yani yukarda belirtilen yüklemeyi yapacaz.. kurulum olaylarından sonra inşallah yapacağımız işlemlerin iç detayına ineriz artık..
arkadaşlar valla bu işe baş koydum.. şimdi kitap bakacam kendime :)
başlamak bitirmenin yarısıdır..

saygılar..
 
Katılım
15 Kasım 2006
Mesajlar
583
Excel Vers. ve Dili
Ms Office 2003 Türkçe
cuneyta,

konuya sahip çıkmandan dolayı teşekkürlerimi sunarım.

konuya ilk sen giriş yaptığın için bu işin öncüsü de sen oldun. sorularımızı sana sorucaz artık :)

yalnız, yeni bir başlık açıp bu başlık altında devam ettirsek daha iyi olur diye düşünüyorum.

sen daha iyi bilirsin mutlaka ama benim görüşüm ".NET'e ilk adımlar" olabilir.

bu yazılarını da o başlık altına kopyalarsın artık.

peşindeyiz...
 
Katılım
14 Ağustos 2007
Mesajlar
291
Excel Vers. ve Dili
office 2003, sql server
canım arkadaşım inan böyle bir şeye öncülük yaparsam ve faydalalı olabilirsem çok ama çok mutlu olacam. Yeni başlık açılsın diye yazdım. Bakalım! dediğin gibi bu konu ile ilgili tüm bilgiler bir yerde toplanmış olur..
inşallah başarılı oluruz..
saygılar.
 

beab05

Özel Üye
Katılım
19 Mart 2007
Mesajlar
1,418
Excel Vers. ve Dili
Office 2013
Umarım .net ve barındırdığı diller için ayrı olarak sabit bir başlık açarlar. Benim bu işe başlamak isteyenler için ilk tavsiyem Visual Studio 2005 Pro kurmaları, daha önce de bahsettiğim gibi içinde SQL Server Express te gelmektedir. .Net'in en belki de en güzel yanlarından biri aynı program içinde ister VB ister C# ya da diğerlerini kullanabilirsiniz.. Şahsen ben de bu forumda hep birlikte .Net kervanına katılıp bişeyler öğrenmeyi çok isterim..
 
Üst