Bu sayıların bulunduğu sütunu seçiniz.Veri-Metni Sütunlara dönüştür sihirbazını çalıştırırınız.Sınırlandırılmışı seçip ileri deyiniz ve Diğer kısmınının onaylı olduğundan emin olduktan sonra sağ taraftaki kutucuğa * yazıp ileri ve son deyiniz. Verilerin ayrılmış olacaktır.
eğer, 1063*484 şeklindeyse "parçaal" fonksiyonunu kullanabilirsiniz.
eğer, =1063*484 şeklindeyse formül sonucu 514492 olacağından parçaal fonksiyonu 514492 sayısını parçalayacaktır.
benzerşekilde =sağdan(a2;2) veya =soldan(a2;2) diye her iki yandan parçalar alabilirsiniz
leventm ve necdet arkadaşlarımızın yazdıkları daha doğrudur. kullanılan sayılar çok basamaklı ise hata yapılmasını önler
Soruya göre konuşuyorum, sizin dediğiniz şartlar sözkonusu olsa formülleri de yazmak zorlaşır.
Metni sütunlara ayırma işlemini yapmadan önce ben sağ tarafta bol miktarda sütun ekliyorum. Ne olur ne olmaz diye, ama kolaylığına laf yok yani
formülü yazarken "eğer", "yada" gibi fonksiyonlar eklemek gerekir, zor olacağı
kesin.
kolaylık konusunda haklısınız
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.