Soru 2 ayrı excel dosyam var veri aktarma hk.

serdarexe

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
05-11-2026
Merhaba, 2 ayrı excel dosyam var. 1 excel dosyamı internetten şirket bilgilerini indiriyorum. 2. excel dosyam masaüstünde sabit. Birbirinden 2 adet veri çekecek, 1. excel dosyamdan şirket ismini ve toplam tutarı alıp, 2. excel dosyamda ki şirket ismiyle eşleştirip yan hücreye toplam tutarı yazacak.
Rica etsem nasıl bir çalışma yapabiliriz.
Kolay gelsin.

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
13-12-2029
Merhaba, 2 ayrı excel dosyam var. 1 excel dosyamı internetten şirket bilgilerini indiriyorum. 2. excel dosyam masaüstünde sabit. Birbirinden 2 adet veri çekecek, 1. excel dosyamdan şirket ismini ve toplam tutarı alıp, 2. excel dosyamda ki şirket ismiyle eşleştirip yan hücreye toplam tutarı yazacak.
Rica etsem nasıl bir çalışma yapabiliriz.
Kolay gelsin.
Düşeyara formülü kullanabilirsiniz. kapalı dosyadan veri alır düşeyara. yapamazsanız. dosyalarınızı içinde örnek bilgiler ile paylaşınız.

serdarexe

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 - Türkçe
05-11-2026
GÖKSUEGE deki şirket ismini alıp, diğer excel de 2025_ekim_ayı_ sayfasındaki B sütunundaki şirket ismiyle aynı alunca, D sütunundaki şirketin karşılığı hücresine GÖKSUEGE deki toplam tutarı o hücreye yazacak, Butonla yapma ihtimalimiz var mıdır acaba Teşekkür ederim

Ekli dosyalar

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
13-12-2029
GÖKSUEGE deki şirket ismini alıp, diğer excel de 2025_ekim_ayı_ sayfasındaki B sütunundaki şirket ismiyle aynı alunca, D sütunundaki şirketin karşılığı hücresine GÖKSUEGE deki toplam tutarı o hücreye yazacak, Butonla yapma ihtimalimiz var mıdır acaba Teşekkür ederim
ne nereye yazılacak anlamadım. refereansları doğru anlatamadınız sanırım. Şirket adını excelin kendi adından mı alacak. Biraz daha satır satır madde halide yazar msıınız

serdarexe

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 - Türkçe
05-11-2026
GÖKSUEGE excel adından alacak,
konsinye kontrol excel dosyasının 2025_ekim_ayı sayfasındaki B sütunundaki şirket isimiyle eşleşince,
konsinye kontrol excel dosyasının, 2025_ekim_ayı sayfasının eşleşen şirket isminin satırına D sütununa, GÖKSUEGE excel dosyasındaki TOPLAM tutar gelecek

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
13-12-2029
GÖKSUEGE excel adından alacak,
konsinye kontrol excel dosyasının 2025_ekim_ayı sayfasındaki B sütunundaki şirket isimiyle eşleşince,
konsinye kontrol excel dosyasının, 2025_ekim_ayı sayfasının eşleşen şirket isminin satırına D sütununa, GÖKSUEGE excel dosyasındaki TOPLAM tutar gelecek
İstediğiniz şekilde kodu yazdım. kostinye exceli ekim sayfasında MATRAH GETİR butonuna bastığınızda B sütunundaki şirket adlarına göre kostinye excelinin bulunduğu klasörde şirketin adına göre excel dosyasını arayıp matrahını getirir. Dikkat etmeniz gereken nokta şirket adının olduğu excel dosyaları kostinye exceli ile aynı klasörde olmalı. bulunduğu klasör içinde arama yapar. Şirket adlarında boşlukları önemsemez. GÖKSU EGE ile GÖKSUEGE eşleşmesini doğru şekilde yapar. İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

serdarexe

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 - Türkçe
05-11-2026
Volkan bey, masaüstünde aynı klasördeler fakat göksuege nin matrahını sildim getir dedim veri gelmiyor

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
13-12-2029
Volkan bey, masaüstünde aynı klasördeler fakat göksuege nin matrahını sildim getir dedim veri gelmiyor
ben de çalıştı. dosya adını büyük harfler ile yazın dosya adı GÖKSUEGE olarak yazıp deneyin. Bir de exceli indirince sağ tıklayıp özellikler deyip engellemeyi kaldır dediniz mi. yani makroların çalışmasına izin verdiniz mi.

serdarexe

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 - Türkçe
05-11-2026
Yaptım hepsini, matrah tutarını değiştirdim fakat eski tutar yazıyor yine

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
13-12-2029
Yaptım hepsini, matrah tutarını değiştirdim fakat eski tutar yazıyor yine
goksuege excelinde N sutununda TOPLAM yazısını bulup ona göre matrahı getirir. Acaba N sütununda toplam yazsıını mı sildiniz. bana örnek bir kaç dosya gönderin

serdarexe

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 - Türkçe
05-11-2026
benim excelde makro ayarlarken sekmeler arası geçişlerde kayıt yapmıyordu acaba ondan mı volkan bey

serdarexe

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 - Türkçe
05-11-2026
Volkan bey ne yaptıysam çalışmadı, acaba uzak bağlantı ile bi bakabilir misiniz