2 Değişkene Göre Verileri Listeleme Nasıl Yapabilirim ?

Excel Vers. ve Dili
2019 türkçe
Merhaba,

Elimde oluşturduğum veri tabanı tablosu olan sayfa var, bu sayfa bulunan verileri diğer bir sayfaya birim ismi ve sürecine yönelik tüm kayıtların gelmesini istiyorum. İndis formülü ile denedim ancak sadece firmaya ait olan verileri listeleyebildim, ne kadar denediysem 2. değişkene göre yapamadım.

Tek değişkene göre çalıştırdığım kod aşıdaki gibidir.
Kod:
=EĞERHATA(İNDİS(Tablo1[Birim];KÜÇÜK(EĞER(Tablo1[Birim]=$A$2;SATIR(Tablo1));SATIR(1:1))-1;1);" ")

Excel Vers. ve Dili
Office 365 TR
Selamlar,
Çalışan kodunuza, ikinci koşulunuzu ekleyebilirsiniz.

İkinci loşulunuz varsayalım şöyle olsun

Tablo1[Sürec]=$B$2

Durum No1 :
hem birinci koşulu ve hem de ikinci koşulu sağlayacaksa (yani VE işlevi gibi) * (çarpım) işleci ile koşulları yazın.

Yani

=EĞERHATA(İNDİS(Tablo1[Birim];KÜÇÜK(EĞER(((Tablo1[Birim]=$A$2)*(Tablo1[Sürec]=$B$2));SATIR(Tablo1));SATIR(1:1))-1;1);" ")

Durum No2 : Ya birinci koşulu ya da ikinci koşulu sağlayacaksa (yani YADA işlevi gibi) + (toplam) işleci ile koşulları yazın.

Yani

=EĞERHATA(İNDİS(Tablo1[Birim];KÜÇÜK(EĞER(((Tablo1[Birim]=$A$2)+(Tablo1[Sürec]=$B$2));SATIR(Tablo1));SATIR(1:1))-1;1);" ")

Excel Vers. ve Dili
2019 türkçe
Selamlar,
Çalışan kodunuza, ikinci koşulunuzu ekleyebilirsiniz.

İkinci loşulunuz varsayalım şöyle olsun

Tablo1[Sürec]=$B$2

Durum No1 :
hem birinci koşulu ve hem de ikinci koşulu sağlayacaksa (yani VE işlevi gibi) * (çarpım) işleci ile koşulları yazın.

Yani

=EĞERHATA(İNDİS(Tablo1[Birim];KÜÇÜK(EĞER(((Tablo1[Birim]=$A$2)*(Tablo1[Sürec]=$B$2));SATIR(Tablo1));SATIR(1:1))-1;1);" ")

Durum No2 : Ya birinci koşulu ya da ikinci koşulu sağlayacaksa (yani YADA işlevi gibi) + (toplam) işleci ile koşulları yazın.

Yani

=EĞERHATA(İNDİS(Tablo1[Birim];KÜÇÜK(EĞER(((Tablo1[Birim]=$A$2)+(Tablo1[Sürec]=$B$2));SATIR(Tablo1));SATIR(1:1))-1;1);" ")
Teşekkür ederim hocam hallettim.

Excel Vers. ve Dili
Office 365 TR
Ben teşekkür ediyorum...
Yardımcı olabildiysek ne mutlu...
İyi geceler sizlere...