2 Farklı Kitap Arası Veri Alışverişi

Excel Vers. ve Dili
Excel 2019-Türkçe
1. kayıt yaptığım 2.si de data tuttuğum iki farklı kitap yapmak istiyorum. 1.sini yaptım ancak 2.kitaba aktarırken bi sıkıntı var. Aktarmak istediğim bilgilerin yer aldığı satırları "=" operatörü ile ayarladım fakat ana kitapta veri girişi yaptıktan sonra içeriğini temizleyip başka bi kayıt yapıyorum. Dolayısıyla verileri aktardığım kitapta aynı satırlar siliniyor. Kısacası istediğim ana kitabın içine bir buton yapıp 2.kitapta alt satıra geçmesini istiyorum.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Bu işlemi makro ile yapmalısınız. Forumda bolca örnek var.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Bu işlem için dosyayı açmadan kayıt yapabilirsiniz. Yani ADO kullanabilirsiniz. Ama veritabanı kurallarına uymanız gerekir.

Bir diğer yöntemde kayıt yapılacak dosyayı açarak (gizli ya da görünür şekilde) veri kaydını yaparak dosyayı kaydedip kapatabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2019-Türkçe
Bu işlem için dosyayı açmadan kayıt yapabilirsiniz. Yani ADO kullanabilirsiniz. Ama veritabanı kurallarına uymanız gerekir.

Bir diğer yöntemde kayıt yapılacak dosyayı açarak (gizli ya da görünür şekilde) veri kaydını yaparak dosyayı kaydedip kapatabilirsiniz.

Hocam ADO'ya bakıyorum ama benim istediğim gibi yapamadım. Ben ana kitaptan veri kitabına aktarım yapacağım veri çağırmayacağım. Bir örnek dosya paylaşayım mı?

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Veridğim linklerde kapalı dosyaya veri aktarma kodları olması gerekiyor. Dikkatlice inceleyiniz.