2 farklı tabloyu karşılaştırma

Excel Vers. ve Dili
2013 EXCEL professionel
Türkçe
Merhaba,
Ekte bulunan excel tablosunda tablo1 ve tablo 2 sayfalarında kredi kartı numaraları yazmakta. Tablo 1 ve tablo 2 de örnek olarak eşleşen 2 kartı sarı ile boyadım. Fakat tek tek manuel olarak eşleştirmek hayli vakit alıyor. Kart nolarında tablo1 de son hane eksik, tablo 2 de ise arasında çarpılar var, bir şekilde ikisininde ortak noktalarını bulup excelin eşleştirme yapıp tutarlarıda kontrol ederek. Hem kart hem tutarı tutanları sarıya boyamasını istiyorum. Bunu excelde formül ile yapmak mümkün müdür? Bu konu hakkında sizin desteğinizi rica ediyorum, yapan arkadaş çıkarsa şimdiden Allah razı olsun.

İyi Geceler.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 , Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
24.01.2019
selam,
eki inceleyiniz...
kolay gelsin...

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2007 Ve Makro Geliştirme
Sakman bey elinize saglık arkadasa bence güzel bir yardımda bulunmussunuz.
Birde benim soruma yanıt verebilme imkanınız varsa verebilir miisiniz???

Excel Vers. ve Dili
2013 EXCEL professionel
Türkçe
Tşkler

selam,
eki inceleyiniz...
kolay gelsin...
Merhaba ,

Yapmış olduğunuz tablo için çok teşekkür ederim. İstediğim gibi olmuş fakat aynı karttan tablo 2 de veya tablo 1 de 2 adet varsa sadece birini eşleştirsin diğerini eşleştirmesin. Eğer bu şekilde yapılamıyorsa, 2 adet olanlarda ikisinide eşleştirsin fakat kırmızıya boyasın. Bu şekilde bir komut veremez misiniz? Sadece bir tanesi eşleştirilirse benim için çok daha güzel olacak tabi :) Sizden son bir ricam var, ben banka kredi kartları mutabakatı yapıyorumda, her bankanın veriside farklı oluyor. Tüm bankaları tek tek listeledim ekteki listede. Sizden ricam aynı eşleştirmeleri diğer bankalar içinde formüle edebilir misiniz? Birde zırt pırt kafanızı şişirip rahatsız etmemek için formüllerde dolgu komutunu nasıl verdiğinizide öğretebilir misiniz? Bu arada gerçekten sizden Allah razı olsun. Bu çalışma sonlandığında işimi birazda olsa hızlandıracak.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 , Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
24.01.2019
selam,
eki inceleyiniz..
kolay gelsin..

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2013 EXCEL professionel
Türkçe
selam,
eki inceleyiniz..
kolay gelsin..
İstediğim şeyi ben tam anlatamadım, karışık yazdım kusura bakmayın. Ekte tablo 1 de ne istediğimi tam olarak anlattım. Bu şekilde yapabilir misiniz? Ayrıca diğer kartların içinde garanti bankası kısmında bir soru sormuşsunuz. Onu da cevapladım. Teşekkürler.

Ekli dosyalar