2 li çarpan

Excel Vers. ve Dili
Windows7 Ofis 2010
Öncelikle herkese merhaba.
Bu foruma ilk mesajım ve ilk sorum oluyorum. Umaırm burada güzel yazışmalar la birlikte oluruz.
Bütün arkadaşalra yardımlarından dolayı teşekkür ederim.

Soruma gelince G6 hücresine D6 + E6 + F6 hücrelerindeki sayıların çarpamını almak. Aşağıda örnekde olduğu gibi D6 ya rakam girildiğinde D6*F6=G6sonuç olmasını istiyorum. yine aynı şekilde E6 yada rakam yazıldıysa E6*F6=G6sonuç

umarım sorunum açıklayıcı olmuştur örnek olarak resim ve çalışmayı ekte sunuyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.

Örnek Dosya

Excel Vers. ve Dili
Windows7 Ofis 2010
sayın yurtaş cevabınız için çok teşekkür ederim öncelikle değinizi yaptım fakat şöyle bir hata veriyor hücrede

#AD?

bu neden olabilir acaba?

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
sayın yurtaş cevabınız için çok teşekkür ederim öncelikle değinizi yaptım fakat şöyle bir hata veriyor hücrede

#AD?

bu neden olabilir acaba?

Excel sürümünüz Türkçe ise (ki öyledir #AD? çıktığına göre)
formüldeki IF yerine EĞER kullanacaksınız. Dikkat! formülde iki tane IF var.

Excel Vers. ve Dili
Windows7 Ofis 2010
sayın yurttas yardımalrınızdan dolayı çok teşekkür ederim 2 gündür nasıl yaparım diye düşünüyordum sayenizde oldu allah razı olsun :)))

sorunun cevabı belki başkasına lazım olur:

=EĞER(E6="";F6*D6;EĞER(D6="";F6*E6;""))

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Windows7 Ofis 2010
sayın yurttaş şöyle birşey sormak istiyorum D6 hücresi ne girş yapıldı ise E6 hücresine giriş yapılmasını nasıl engellerim yada E6 ya girildiyse D6 ya girilmesini böyle birşey mümkünmüdür peki?

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
sayın yurttaş şöyle birşey sormak istiyorum D6 hücresi ne girş yapıldı ise E6 hücresine giriş yapılmasını nasıl engellerim yada E6 ya girildiyse D6 ya girilmesini böyle birşey mümkünmüdür peki?
Bir örnek dosya ekliyorum. A1 ve B1 hücrelerine veri girerek deneyin. Bu dosyadaki şekillerden de göreceğiniz gibi Veri Doğrulama yöntemi ile yapılmıştır.

Excel Vers. ve Dili
Windows7 Ofis 2010
sayın yurttas bilgilerinizden dolayı çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler sayesinde 4-5 sayfalık bilgiyi tek sayfada halletme imkanım oldu :icelim: