200 çalışma kitabını tek bir anasayfaya istediğim kriterlere göre nasıl dökerim?

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
arkadaşlar sorum uzun ama basit.

Şimdi fabrikadaki arızaları kaydetmek için bir şablon oluşturup her makine için bir çalışma kitabı yaptım ve 200 adet makine için 200 adet çalışma sayfam var. (yani tek 1 excel dosyası içinde 200 adet çalışma sayfam var)

Bu her çalışma sayfasının içinde Makno,makisim,arızatarihi,arızanın açıklaması vb. sütun başlıkları var.

ben anasayfamdan bu kriterlere göre arama yaptırarak makine kodu veya 2 tarih arasında arızalanan makineler ve açıklaması vb. bir taratma yapmak istiyorum bunu nasıl yapabilirim?

dosyayı yüklemeye çalıştım ancak error verdi 1403 kb lık excel:yardim:

http://rapidshare.com/files/49992204/MAKINA_TAKIP.rar.html sayfasından alabilirsiniz kütfen yardımlarınızı esirgemeyin...

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Dosyanın küçük bir örneğini ekleyiniz, sorunu anlamak için yeterli olur.

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27-05-2028
Ben olsaydım, 200 ayrı sayfayı tek vir veri girişinde takip eder, istediğim sonuçları öyle alırdım.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
bende öyle yapardım ama patronum o şekilde istemiyor, excel bilgimde yetersiz kaldı.

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Merhaba.
Herbir sayfa 1.000 satırdan sizinde belirttiğiniz gibi 200.000 satır yapar.
Bu durumda Rapor çıkartacağınız sayfa bu verileri alamaz.Çünkü en fazla 65536
satır alabilir.:cool:

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

DUMMY adında bir sayfa açmışsınız, sanırım bu tüm bilgisayar bilgilerinin tek sayfada toplayıp sonuca ulaşmak için oluşturdunuz.

İşleyişi bilmediğim için sormak zorundayım, belki yıllardır bilgisayarların arızalarını izliyor olabilirsiniz, bu DUMMY sayfasına iki tarih aralığında bilgi aktarılsa ve sonuca o bilgilerle gidilse olmaz mı? Belki kayıt sayısını en aza indirmek böyle olası olabilir.

Tanırm yine Orion2 benden önce davranmış :)

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Aylık bilgiler üzerinden işlem yaparsanız (bilgisayar hatalarının ne sıklıkta olduğunu bilmiyorum ama) belki sonuca ulaşmak olası olabilir.

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27-05-2028
Patronunla konuşmalısın, bu şekilde çok zor olur.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Evet istediğiniz işlem Access ile daha kolay yapılabilir. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlarımız umarım size yardımcı olurlar.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Slm.
Yaptığım örnekteki mantık makroya taşınabilse hem dosya boyutu kabarmaz hemde daha hızlı çalışır.
Yinede inceleyin Excelin bir sayfadaki sınırları aşılmadığı sürece çalışacaktır.
Gerekli açıklamalar dosya içerisinde.
İyi çalışmalar.