2007 veya 2010 da Satır Sayısı Sınırı Hk.

Excel Vers. ve Dili
2007 / 2010
merhaba,

uzunca bir csv dosyam var. ben bunu açtığımda "tamamı açılamadı" gibi hata alıyorum ve sonra açılan dosyadaki satır sayısı tam olarak 1.048.576 bu.

o zaman düz bir mantıkla dosyamın tamamını görüntüleyemediğimi söyleyebilirim. dosyanın kalanı için ne yapmalıyım..?

teşekkürler.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Access kullanarak "csv" dosyanızda düzenleme yapabilirsiniz. Ya da makro ile excelde verilerinizi sayfalara aktarabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
2007 / 2010
Merhaba,

Access kullanarak "csv" dosyanızda düzenleme yapabilirsiniz. Ya da makro ile excelde verilerinizi sayfalara aktarabilirsiniz.
teşekkürler. access ile tamamına ulaşabildim.
ancak bu da beraberinde yeni sorunlar getirdi.

şöyle ki; ben accessten excele aktarmalıyım ki bu dosyaları istediğim şekilde düzenleyebileyim ve istediğim hale getirebileyim. ancak tablonun üzerine gelip excele ver dediğimde sanırım verinin büyüklüğü yüzünden (iki milyondan fazla satır) access donuyor.

accessten bu dosyayı excele 3 parça halinde (excelin satır sayısı sınırı yüzünden) nasıl aktarabilirim?

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

CSV dosyanızın küçük bir örneğini ekleyin. Ayrıca excele aktarmak istediğiniz datalarıda belirtin. Ona göre çözüm üretelim.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
teşekkürler. access ile tamamına ulaşabildim.
ancak bu da beraberinde yeni sorunlar getirdi.

şöyle ki; ben accessten excele aktarmalıyım ki bu dosyaları istediğim şekilde düzenleyebileyim ve istediğim hale getirebileyim. ancak tablonun üzerine gelip excele ver dediğimde sanırım verinin büyüklüğü yüzünden (iki milyondan fazla satır) access donuyor.

accessten bu dosyayı excele 3 parça halinde (excelin satır sayısı sınırı yüzünden) nasıl aktarabilirim?
.

Çok fazla verilerin olduğu durumlarda Microsoft’un bir eklentisi olan Excel için PowerPivot 2010’u kullanabilirsiniz.

Excel için PowerPivot 2010, hesaplama gücünü doğrudan MS Excel 2010'un içine katan bir veri çözümleme aracıdır. Excel'in bu eklentisiyle, gereken yanıtları almak için çok miktarda veriyi önemli bir hızda anlamlı bilgilere dönüştürmek mümkündür.

PowerPivot’u kullanarak bütün database’lerden (MS SQL Server,Access, Oracle….) milyonlarca veri üzerinde veri analizi işlemlerini rahatlıkla gerçekleştirilebilir.

Ücretsiz eklentiyi buradan indirebilirsiniz.

http://www.microsoft.com/downloads/tr-tr/details.aspx?FamilyId=e081c894-e4ab-42df-8c87-4b99c1f3c49b&displaylang=tr

.

Excel Vers. ve Dili
2007 / 2010
.

Çok fazla verilerin olduğu durumlarda Microsoft’un bir eklentisi olan Excel için PowerPivot 2010’u kullanabilirsiniz.

Excel için PowerPivot 2010, hesaplama gücünü doğrudan MS Excel 2010'un içine katan bir veri çözümleme aracıdır. Excel'in bu eklentisiyle, gereken yanıtları almak için çok miktarda veriyi önemli bir hızda anlamlı bilgilere dönüştürmek mümkündür.

PowerPivot’u kullanarak bütün database’lerden (MS SQL Server,Access, Oracle….) milyonlarca veri üzerinde veri analizi işlemlerini rahatlıkla gerçekleştirilebilir.

Ücretsiz eklentiyi buradan indirebilirsiniz.

http://www.microsoft.com/downloads/tr-tr/details.aspx?FamilyId=e081c894-e4ab-42df-8c87-4b99c1f3c49b&displaylang=tr

.
eklentiyi kurdum ve accessten içeri aktarabildim. ancak bu pivot tablo üzerinde herhangi bir işlem yapılamıyor ya da ben yapamadım.
bunu nasıl kullanabilirim acaba, konuya uygun şekilde..?