Öğretmen nöbet listesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
türkçe 2003
merhaba ben bir nöbet tablosu yaptım tarih gün hafta içi ve hafta sonu sütünlarından oluşan bu tablodan tüm öğretmenlerin o aya ait tüm nöbetlerini ayrı ayrı listesini sıralatmak mümkün mü mesela
m.solmaz01,09,2007 pazar
03,09,2007 salı
05,072007 perşembe gibi
bunu nasıl yapabilirim bilen arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler

Ali

Uzman
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Örneğiniz ektedir.

H6 ve N6 da'ki isimleri değiştirerek listelenmeyi inceleyiniz.

Excel Vers. ve Dili
türkçe 2003
Alİ Bey Çok TeŞekkÜr Ederİm. Şİmdİ ŞÖyle Bİr Sorunum Var Ben Örnek Olsun Dİye 4 ÖĞretmen YazmiŞtim DİĞerlerİne Ayni İŞlemİ Nasil YapacaĞim Ve Benİm Asil Amacim Her ÖĞretmenİn NÖbet GÜnlerİnİ BÖyle Çikarip Kendİlerİne TeblİĞ Etmek Bunun İÇİn Ayri Bİr Sayfada Olmasi Gerekİyor Yardim Edersenİz Sevİnİrİm

Ali

Uzman
Excel Vers. ve Dili
İşinizi hangi dosya görecek ise ve tablonuzun kesin şekli nasıl ise onunla ilgili bir örnek hazırlayın.

Birisi için bir şablon hazırladığımızda sizin diğerlerine uygulamanız daha kolay olacaktır.

Excel Vers. ve Dili
türkçe 2003
Merhaba Alİ Bey Sayfa İkİye Yazdin Bİr Şeyler Ama DİĞer ÖĞretmenlerİn İsİmlerİ HenÜz Bellİ DeĞİl N6 Ve H6 HÜcrelerİnİ Nasil OluŞturdunuz

AS3434

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
M.Office/Excel 2007 Türkçe
Sayın kadir03

Siz ikinci dosyayı göndermeden önce hazırlamıştım.
Umarım bu hali ile işinize yarar.

K,L,M sütunlarını gizleyebilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
türkçe 2003
Alİ Bey Çok TeŞekkÜr Ederİm HazirladiĞiniz İkİncİ Dosyada A 1 HÜcresİne Yenİ Gelen ÖĞretmenlerİ Nasil EkleyeceĞİmİ De SÖyleyebİlİr Mİsİz Acaba O SÜtÜn Yanİ A 1 HÜcresİnİ Verİ Lİste OluŞturdan Mi Yaptiniz İŞlem Basamaklarini SÖyleyebİlİrsenİz Mİnnettar Kalirim Çok SaĞolun

AS3434

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
M.Office/Excel 2007 Türkçe
Ali Bey demişsiniz ama, herhalde benim gönderdiğim dosyadan bahsediyorsunuz.

Sayfada iken, Üst menüden
Ekle/Ad/Tanımla sekmesine incelein.
Öğretmen tanımlı alanı K2:K15 hücrelerini kapsar. (yani 14 öğretmen)
Kaç öğretmene göre yapacaksanız K15 hücre değerini değiştirin.

A1 hücresinde iken Üst menüden
Veri / Doğrulama sekmesini inceleyin.

Ali

Uzman
Excel Vers. ve Dili
İkinci dosya ise şu şekilde olacak.Siz diğerlerini aynı mantıkla yerleştirirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
türkçe 2003
merhaba Ali Bey b2 veh2 hücrelerini nasıl oluşturdunuz bunun yanında b3 c3 d3 e3 f3 hücrelerindeki formulleri nasıl oluşturdunuz ben aslında acemi kullanıcıyım öğenmek istiyorum da onun için bilgilendirirseniz sevinirim

Ali

Uzman
Excel Vers. ve Dili
b2 ve h2 hücrelerini nasıl oluşturdunuz
B2 yada H2 hücresinde iken Veri-Doğrulama kısmına bakarsanız bunların alındığı referans hücreleri görebilirsiniz.

bunun yanında b3 c3 d3 e3 f3 hücrelerindeki formulleri nasıl oluşturdunuz
Sn Kadir excele yeni başladı iseniz ilk önce eğerli formüller üzerinde basit çalışmalar yapınız.Daha sonra yavaş yavaş diğer uygulamalar üzerine yoğunlaşınız.Excel Dersanesindeki bu çalışmaları indirerek mantığı anlamaya çalışınız.

Bahsettiğiniz hücrelerdeki formüller dizi formülleridir. Direk Entere basmadan CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basılarak formül girişi tamamlanmıştır.

Daha fazla ayrıntı için Excel yardımdan dizi formüllerine bakabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
türkçe 2003
sıralama

merhaba yine rahatsız ediyorum ama başka bir sırılalama sorunum ekteki listeyi diploma notlarına göre sıralatmak istiyorum tabi isimlerde sıralanacak notla birlikte yardımcı olabilir misiniz

Ali

Uzman
Excel Vers. ve Dili
merhaba yine rahatsız ediyorum ama başka bir sırılalama sorunum ekteki listeyi diploma notlarına göre sıralatmak istiyorum tabi isimlerde sıralanacak notla birlikte yardımcı olabilir misiniz

F4 hücresine =BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(D6:D70) yazarak sınıf mevcuduna göre listeleme yaptırdım siz oraya el ilede değer girebilirsiniz.

İlk 10 için o kısma el ile 10 yazadabilirsiniz.

D sütunu benzersiz sıralama olup yardımcı sütundur.

E ve F sütunlarında ise büyükten küçüğe doğru sıralama yapılmıştır.

Örneğiniz ektedir.

Excel Vers. ve Dili
türkçe 2003
merhabalar şöyle sıkıntım var nöbet listesini yaptım ama sıralama da sıkıntı var örneğin mehtap solmaz 2 tane hafta sonu nöbeti olmasına rağmen 1 tane gösteriyor. benzer durumlar diğer öğretmenler içinde oluyor hafta içi hafta sonu fark etmiyor. yardımcı olursanız sevinirim.

Ali

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Örneğiniz ektedir.

Excel Vers. ve Dili
türkçe 2003
çok teşekkür ederim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...