28 Sutunlu bir listede sectiklerimi yazdirabilirmiyim?

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 TR
Selam Arkadaslar

28 sutunlu ve 1800 satirli bir musteri listem var ve her seferinde bazi sutunlari gizleyerek yazicidan cikti alabiliyorum fakat benim sorum su,

Acaba baska bir sayfada bir onceki sayfadaki sutun basliklarini secerekten yeni bir cikti listesi olusturup bunu yazicidan bastirmamiz mumkunmudur bu konuda bir ornek paylasirsaniz sevinirim

Umarim sorumu yeteri kadar acik sorabilmisimdir. Birde ornek ile anlatmaya calistim

Tesekkurler

mehmett

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Dosyanız ektedir. Liste Alanı sayfasında yazdırmak istemediğiniz (gizlemek istediğiniz) sütunların ilk hücresine X işareti koyup yazdırma işlemini yaptırın. Yazdırma işleminden sonra Ctrl+a tuşlayarak gizlenmiş sütunları ortaya çıkarın.

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 TR
Sn. Mehmett

Oncelikle urettiginiz cozum icin cok tesekkur ederim, fakat ekte yolladigim CRM ornegini bu sayfada ogrendiklerimle hazirladim yalniz baslik kismini kitledim baska bir cozum uretilebilirmi ?

Yardimlariniz icin cok tesekkur ederim

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bu istediğiniz için ayrı bir sayfada liste yapmaya gerek yok bence, sütunlar checkboxlar ile seçililip gizlenerek işlem yapılabilir. Yeni sütunlar eklendiğinde veya çıkarıldığında kodlarda değişiklik yapılması zorunluluğunu ortadan kaldırmak için farklı bir kodlama yapısı uyguladım. Bu userformda checkboxlar sütun sayısına göre yeniden oluşturulmaktadır. Ayrıca checkboxların kontrolü içinde class module kullanılmıştır. İlginç ve faydalı bir örnek olduğunu düşünüyorum.

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 TR
Sn leventm

Zannediyorum bu benim isimi daha iyi cozecek fakat birde size bir soru sorucam acaba direk yaziciya gondermek yerine bir onizlemede yapabilirmiyiz

Ilgilenenlere cok tesekkur ederim.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bu durumda yazdır butonundaki kodu aşağıdaki ile değiştirin.

Kod:
Me.Hide
ActiveSheet.PrintPreview
Me.Show

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 TR
Sn. leventm

tesekkur ederim

simdi kendi formuma uygulayacagim :)

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Rica ederim. Fakat checkbox sayısı çok fazla olursa altalta eklenmesi ekrana sığmayacağından iki sütun olarak sıralanması ile ilgili yeni bir örnek hazırladım, ekte sunuyorum.

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 TR
Sn. leventm

Tam bu soruyu sormaya hazirlanirken :) cozumu uretip gondermis oldugundan dolayi hem tesekkur eder hemde tebrik ederim

ilginiz icin tekrardan herkeze tesekkur ederim

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 TR
Sn. leventm

Sn. hocam ekte sizden gelenleri uguledigim orjinal dosyami yolluyorum bir inceleyip nerde yanlis yaptigi soylerseniz cok sevinirim

tesekkurler

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Dosyanıza uyarlanmış şekli ektedir.

Başlık satırını 13. satır olarak tanımlamalısınız. Benim dosyada 2.satırda idi. Yani kod içindeki cells(2,..) tanımlamasını cells(13,...) şeklinde düzeltmelisiniz.

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 TR
Sn. Leventm

Ilginiz ve ugrasiniz icin cok tesekkur ederim

Size kolay gelsin

Excel Vers. ve Dili
2010
Sn Levent bey, öncelikle genel olarak sitede çok faydalı yazılarınız görüyorum ve teşekkür ediyorum, çok yardımcı oluyorusnuz. ben de bir sorum var, gerçi sorum ekte örnekte, bana bu konuda yardım edebilirmisinziz,
saygılarımla...