3 sayfayı karşılaştırıp aynı olanları işaretleme

Excel Vers. ve Dili
2007
Değerli arkadaşlar ekte sunduğum dosyada farklı üç kaynaktan gelmiş daire ve dosya numaraları var. Bunları bir makro ile karşılaştırıp aynı satırlar bulunduğunda bir renk ile işaretlemek tutmayan satırları olduğu gibi bırakıp kontrol etmek istiyorum. Bunlardan ilk ikisini eşleştirip bir sonuç alarak sonra çıkan sonucu üçüncüsü ile karşılaştırmak şeklinde ikinci bir yardıma daha ihtyiacım var. Yani ikinci örnekte UYAP ve FMAKER kaynaklarını karşılaştırıp aynı olanları boyadıktan sonra bu sonucu YTS ile karşılaştırıp bir kez daha aynı olanları işaretleyip olmayanları incelemek sitiyorum.
Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
Değerli arkadaşlar ekte sunduğum dosyada farklı üç kaynaktan gelmiş daire ve dosya numaraları var. Bunları bir makro ile karşılaştırıp aynı satırlar bulunduğunda bir renk ile işaretlemek tutmayan satırları olduğu gibi bırakıp kontrol etmek istiyorum. Bunlardan ilk ikisini eşleştirip bir sonuç alarak sonra çıkan sonucu üçüncüsü ile karşılaştırmak şeklinde ikinci bir yardıma daha ihtyiacım var. Yani ikinci örnekte UYAP ve FMAKER kaynaklarını karşılaştırıp aynı olanları boyadıktan sonra bu sonucu YTS ile karşılaştırıp bir kez daha aynı olanları işaretleyip olmayanları incelemek sitiyorum.
Yardımlarınız için teşekkür ederim.
merhaba
3 sayfayı karşılaştırarak boyamalarını gerçekleştirdim
boş bir module kopyalarak deneyiniz
Kod:
Option Explicit
Sub karşılaştır()
Dim ts, kaplan, trabzonspor, bordo_mavi
bordo_mavi = MsgBox("Aynı Olanları Boyuyayım Mı_?", vbYesNo, "Onay")
If bordo_mavi = vbNo Then Exit Sub
For ts = Sheets("UYAP").Cells(65536, "B").End(xlUp).Row To 2 Step -1
Sheets("UYAP").Cells(ts, "D") = Sheets("UYAP").Range("B" & ts) & Sheets("UYAP").Range("C" & ts)
For kaplan = Sheets("FMAKER").Cells(65536, "B").End(xlUp).Row To 2 Step -1
Sheets("FMAKER").Cells(kaplan, "D") = Sheets("FMAKER").Range("B" & kaplan) & Sheets("FMAKER").Range("C" & kaplan)
For trabzonspor = Sheets("YTS").Cells(65536, "B").End(xlUp).Row To 2 Step -1
Sheets("YTS").Cells(trabzonspor, "D") = Sheets("YTS").Range("B" & trabzonspor) & Sheets("YTS").Range("C" & trabzonspor)
If WorksheetFunction.CountIf(Sheets("FMAKER").Range("D2:D65536"), Sheets("UYAP").Range("D" & ts)) > 0 Or _
WorksheetFunction.CountIf(Sheets("YTS").Range("D2:D65536"), Sheets("UYAP").Range("D" & ts)) > 0 Then
Sheets("UYAP").Range("A" & ts & ":C" & ts).Interior.Color = vbYellow
End If
If WorksheetFunction.CountIf(Sheets("UYAP").Range("D2:D65536"), Sheets("FMAKER").Range("D" & ts)) > 0 Or _
WorksheetFunction.CountIf(Sheets("YTS").Range("D2:D65536"), Sheets("FMAKER").Range("D" & ts)) > 0 Then
Sheets("FMAKER").Range("A" & ts & ":C" & ts).Interior.Color = vbRed
End If
If WorksheetFunction.CountIf(Sheets("FMAKER").Range("D2:D65536"), Sheets("YTS").Range("D" & ts)) > 0 Or _
WorksheetFunction.CountIf(Sheets("UYAP").Range("D2:D65536"), Sheets("YTS").Range("D" & ts)) > 0 Then
Sheets("YTS").Range("A" & ts & ":C" & ts).Interior.Color = vbBlue
End If
Next
Next
Next
Sheets("UYAP").Range("D:D").ClearContents
Sheets("FMAKER").Range("D:D").ClearContents
Sheets("YTS").Range("D:D").ClearContents
MsgBox "Aynı Olanları Boyadım", vbInformation, "Bitiş"
End Sub
diğer sorunuzu tam anlamadım açıklarsanız belki yardımcı olurum

Excel Vers. ve Dili
2007
çok teşekkür ederim cevabınız için inceleyip sonucunu sizinle paylaşacağım diğer sorum aynı anda üçünü karşılaştırmak yerine önce ilk ikiyi karşılaştırıp sonra çıkan sonucu bir değer kabul edip kalan üçüncü ile yeniden ikili karşılaştırmak şeklinde tarif edersem anlaşılır galiba.

İ

İhsan Tank

Misafir
çok teşekkür ederim cevabınız için inceleyip sonucunu sizinle paylaşacağım diğer sorum aynı anda üçünü karşılaştırmak yerine önce ilk ikiyi karşılaştırıp sonra çıkan sonucu bir değer kabul edip kalan üçüncü ile yeniden ikili karşılaştırmak şeklinde tarif edersem anlaşılır galiba.
ikisi de aynı işlem değil mi_?
aynı şekilde anladım.
siz kodu deneyin bilgi verin.
bu sorunuz için ise bir örnek dosya ekleyin ve şunu istiyorum diye içine açıklama ekleyin.

Excel Vers. ve Dili
2007
ikisi de aynı işlem değil mi_?
aynı şekilde anladım.
siz kodu deneyin bilgi verin.
bu sorunuz için ise bir örnek dosya ekleyin ve şunu istiyorum diye içine açıklama ekleyin.
Değerli yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Hazırladığınız kodu ekteki belgede örnekleyerek çalıştırdım. Gördüğüm aksaklıkları içinde işaretledim ve istediğimi tam olarak açıklamaya çalıştım.
Her üç sayfada aynı olmayanları her sayfada işaretleyerek kontrol edilmesini sağlamaya çalışmak hedefim. Bir başka anlatım ile B ve C deki değerleri birlikte sayfalarda arayarak aynı anda her üç sayfada olmayanları bulmak istiyorum. Hazırladığınız kod içinde her üç sayfada olmayanları ancak boyananları işaretledim.
Yeniden inceleyip sorunumu bulursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
iyi de siz bunları bana açıklamadınız ki_?
ben ikisinde de var ise boyadım öyle anladım siz bunları nasıl ayırt ettiniz ben nereden bileyim

Excel Vers. ve Dili
2007
Eksik bilgilendirdiğim için kusura bakmayın benim kusurum olmuş hogörünüz için teşekkür ederim