31*42 boyutunda bir tabloya belirli bir sayıyı otomatik atama

Excel Vers. ve Dili
excel 2016 türkçe
Nöbet listesi oluşturuyorum taslagı paylaşıyorum.Yapmak istediğim B2:AF42 aralığında bulunan boşluklara bir sayıyı belirli bir oranda otamatik dağıtmak.örneğin b2 sütununa bulunan kişilere 8 sayısını rastgele 12 adet olacak sekilde dağıtmak istiyorumve ya B2:AF42 Aralığında boş kalan hücrelere her sütunda 12den fazla 8 bulunmayacak sekilde dağatmak istiyorum.yardımcı olursanız sevinirim.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Altın üye olmadığınızdan dosyanızı doğrudan siteye yükleyemezsiniz maalesef. dosyanızı dosya paylaşım sitelerinden birine yükleyip burada paylaşabiilirsiniz.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Aşağıdaki makro her sütunda 12 tane rastgele 8 yazar:

PHP:
Sub nobet()
For gun = 2 To 32
    If Cells(1, gun) <> "" Then
        say = 0
        For kisi = 1 To 12
10:
            nobetci = WorksheetFunction.RandBetween(1, 42)
            If Cells(nobetci, gun) = "" Then
                Cells(nobetci, gun) = 8
            Else
                GoTo 10
            End If
        Next
    End If
Next
End Sub

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Nesi olmadı, nasıl kullanamadınız? Nasıl bir sonuç bekliyordunuz, nasıl bir sonuç aldınız? Biraz daha açık olun lütfen, bu cevabınızdan sorunun ne olduğunu anlayamayız doğal olarak.

Excel Vers. ve Dili
excel 2016 türkçe
teşekkürler çalıştırdım,fakat kendim tabloya 8 yerleştirdiğimde yine 12 adet 8 ekliyor buda benim 12 şartını aşıyor,
baska olarak da sutundaki hücrelere "R" "Yİ" "*" "8" "16" gibi terimler girdiğimde 12 boşluk bulamayınca hata veriyor
benim yapmak istediği her sutunda 12 adet 8 olması ben örnegin 4 adet 8 girdiğimde 8 adet 8 girmesi ve 12 adet boşluk olmasada 12 ye en yakın sayıda 8 koymak, birde her satırda en az 6 adet 8 olması
kusura bakmayın uzun oldu ama tekrar soru sormamak için yazdım,yardımcı olursanız sevinirim,şimdiden teşekkür ederim

Son düzenleme:

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Bu yazdıklarınızın hiçbirini daha önce belirtmemiştiniz. Tek isteğiniz her sütuna 12 tane 8'di ve verdiğim kod da bu işi yapıyor zaten. Onun için olmadı demeniz uygun değil. Takdir edersiniz ki sizin aklınızda olanları biz bilemeyiz. Bunları önce belirtseydiniz ona göre farklı bir çözüm düşünürdük. Ayrıca örnek dosyanızda da buna ilişkin herhangi bir düzenleme yoktu. Örnek dosyanızı bu isteklerinize göre güncelleyip farklı durumları gösterirseniz çözüm bulmaya çalışırız.

Excel Vers. ve Dili
excel 2016 türkçe
Adım adım gitmek istedigim için hepsini belirtmek istemedim, sizleri de yormamak için ,olmadı dememdeki kasıt ilk basta çalıştıramadigim icindi,dosyamı guncelleyip, yine desteğinizi isteyeceğim, yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Adım adım gitmek bir yerde mantıklı olabilir ancak sizinki gibi kurguyu baştan sona değiştirecek isteklerin en başından belirtilmesi harcadığımız zaman ve emeğin boşa gitmemesi açısından daha uygun olur.