4 koşullu veriyi nasıl alabilirim?

Excel Vers. ve Dili
2010
Selam herkese.

Bir teklif takip listesi hazırladım ve kişisel bazda performans raporu çıkartmalıyım. Yalnız koşullu sayma işlemini beceremedim. Ek'teki dosyadaki koşul olarak alınacak yerlerin bir ornegi var. Bu tabloya göre ALİ nin 2006/42/EC direktifine göre kaç teklif verdiğini bir hücrede, ALİ nin 2006/42/EC direktifine göre ne kadarlık teklif verdiğini ve ALİ nin 2006/42/EC direktifine göre ne kadarlık sözleşme yaptığını başka bir hücrede nasıl toplatabilirim? Yardımcı olabilir misiniz?

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2007 PRO TR - Win7 X64
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18.06.2019
Selamlar,

Örnek dosyanız üzerinde herhangibi bir kayıt bulunmamaktadır.

Örnek dosyayı güncellerseniz çözümü daha kolay olacaktır.

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Kusura bakmayın, tekrar ekledim dosyayı.
Merhaba
Örnek dosyanızdaki açıklamalar yetersiz.

Sayımlar ve toplamlar nelelere yazılanacak?
Ali,Veli,Ahmet vb bir liste halinde mi olacak? Veri doğrulama yöntemiylemi seçilecek?
Fiker vermesi açısında inceleyin.
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(--(C2:C20=G2)*--(A2:A20=H2)*(D2:D20))

Excel Vers. ve Dili
2010
Buradan aldığım verileri farklı bir sayfada teker teker yazarak grafiğe dökmek istiyorum. Yani şöyle ALİ VELİ MEHMET ve CAN ın yapmış oldukları teklif ve sözleşme sayıları bir Sütun grafikte, Direktiflere göre teklif sözleşme dağılımı bir grafikte, direktiflere göre teklif ve sözleşme tutarları bir grafikte, Kişilerin direktiflere göre yapmış oldukları teklif ve sözleşme performansı (MEHMET in 2006/42/EC direktifinde yapmış olduğu Sözleşme Sayısı) bir grafikte.

Bu şekilde biraz daha anlaşılır olur sanırsam.