- Excel Vers. ve Dili
-
ev: Ofis 2007- Win Xp
iş: Ofis 2010- Win Vista
A 'da Koşulu sağlayan verileri B ' de 11-44 satırlararasındailgilisütunlara aktarmak?
günlük (a) sayfasının a sütununda ev yazan hücre varsa A sayfasının c,d,e sütunlarını b sayfasının 11. satır ile 44. satır arasında a, b, e sütunlarına kopyala
e44 dolduğunda g,h,k sütunlarına yazmaya devam et....
k44 dolduğunda lütfen yeni sayfadan devem ediniz diyerek mesaj gönder
Ripek hocamın yaptığı kodlar a,b,e sütunlarını doldurmamda işe yarıyor... ben g,h,k için geliştiremedim.
Yardım ederseniz sevinirim.
günlük (a) sayfasının a sütununda ev yazan hücre varsa A sayfasının c,d,e sütunlarını b sayfasının 11. satır ile 44. satır arasında a, b, e sütunlarına kopyala
e44 dolduğunda g,h,k sütunlarına yazmaya devam et....
k44 dolduğunda lütfen yeni sayfadan devem ediniz diyerek mesaj gönder
Ripek hocamın yaptığı kodlar a,b,e sütunlarını doldurmamda işe yarıyor... ben g,h,k için geliştiremedim.
Yardım ederseniz sevinirim.
Kodlarınızı aşağıdaki şekilde değiştirerek deneyiniz.
Kod:For g = 3 To 120 'günlük sayfası döngü If Sheets("günlük").Cells(g, 1) = "Ev" Then 'Günlük sayfasının A sütununda 3 nolu satırdan 120 nolu satıra kadar "ev" yazıyorsa e = Sheets("tsb").[b45].End(3).Row + 1 If e = 45 Then MsgBox "Tablo dolduğu için kayıt yapılamadı.", , "UYARI" Exit Sub End If Sheets("tsb").Cells(e, 1) = Sheets("günlük").Cells(g, 3) 'Fiş No ' tsb a sütununa günlük c sütununu Sheets("tsb").Cells(e, 2) = Sheets("günlük").Cells(g, 4) 'Adı Soyadı ' tsb c sütununa günlük d sütununu Sheets("tsb").Cells(e, 5) = Sheets("günlük").Cells(g, 5) 'Tutarı ' tsb e sütununa günlük e sütununu yaz End If Next
Son düzenleme: