A1 hücresindeki veriye gore B1 hücresinde açıklama çıkması

Excel Vers. ve Dili
MS Excel
Herkese merhabalar,

umarım bu sefer sizlerden cevap alabilirim. A1 hücresine combobox koyup seçilen değere göre B1 hücresinde açıklama çıkmasını istiyorum. Her değerin farklı bir açıklaması var. Bunun kolay bir yolu var mıdır?

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Duruma göre istediğiniz işlem formülle yada kodla rahatlıkla yapılabilir. Örnek dosya eklerseniz çözüme daha hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
MS Excel
Selamlar,
dosya ekledım. Bu noktada yapmak istediğim 1. sayfada kategori kod seçildiğinde hemen yanında o kodun kım oldugunun yazmasını istıyorum. Bu yazması gereken açıklamalar 2. sayfada belirtildi.

Excel Vers. ve Dili
MS Excel
çok sağolun.

bu formulu ekteki dosyada kullanmaya çalıştım ama comboboxdaki verileri almadı. Sheet 1 deki category kod seçildiğinde sheet 2 deki category kod açıklamalarına gore aynı diğer dosyadaki gibi tanım gelmesine çalıştım ama olmadı.

yardımcı olursanız sevınırım.

Excel Vers. ve Dili
2003 - TR / 2007 - TR
Selam

Combobox yerine Veri/Doğrulama özelliğini kullanınız..

Dosyada yapılacak işlemleri biraz daha açık yazarmısınız. Örnegin; hücre adresi belirterek..

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003 - TR / 2007 - TR
Selam

Dosyanız ekte kontrol edermisiniz.. Hoşçakalın

Excel Vers. ve Dili
MS Excel
Sayın htrk,

çok sağolun. Suan çalışıyor program. Anladığım kadarıyla combobox yerine veri doğrulama kullandınız.

Peki veri tanımlarken kaynakları nasıl aldırdınız dosyaya? sonuçta kaynağın aynı sayfada olması lazım ama benim yolladığım dosyada aynı sayfada değildi.

Excel Vers. ve Dili
2003 - TR / 2007 - TR
İlgili sayfada ad tanımla yaptıktan sonra istediğiniz sayfada formül veya veri/doğrulama/liste olarak kullanabilirsiniz..

Excel Vers. ve Dili
MS Excel
Çok teşekkürler
dunyam aydınlandı resmen :)