Acil Listeleme (Yardım Plz)

burakturk

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Türkçe Excel 2019
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
16-06-2025
Arkadaşlar tekrar merhaba. Bir sorunum var;
Ekteki dosyada bir görev listesi var. Bir görevi 5 kişiye kadar paylaştırabiliyorum bu listeden. Ancak şimdi her kişi için otomatik bir görev listesi yazdırmam gerekiyor. Yane yeni görev eklediğimde otomatik olarak kişinin sayfasına, kimlerle yapması gerektiğine kadar listelenmesini istiyorum. Bununla alakalı acil yardım edebilecek var mı?

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2013 / İngilizce
Arkadaşlar tekrar merhaba. Bir sorunum var;
Ekteki dosyada bir görev listesi var. Bir görevi 5 kişiye kadar paylaştırabiliyorum bu listeden. Ancak şimdi her kişi için otomatik bir görev listesi yazdırmam gerekiyor. Yane yeni görev eklediğimde otomatik olarak kişinin sayfasına, kimlerle yapması gerektiğine kadar listelenmesini istiyorum. Bununla alakalı acil yardım edebilecek var mı?
Merhaba hocam, şuan için öyle bir tablo yapacak zamanın yok ama ihtiyacın olursa diye bir algoritma söyleyeceğim belki işini görür.

1 Öncelikle ana tablonu önce kişi listesi olacak ve her kişinin sabit bir satırı olacak şekilde dönüştür.
2 Başka sayfaya bir dropdown list oluştur atama yapacağın kişilerin listesi.
3 Sonra adress(match...) formülüyle dropdown list'e seçilen kişinin ana tabloda hangi hücrede başladığını buldur.
4 Sonra Lookup formülünü kullanarak arama kelimesini yapacağı kısmı bu dropdown list satırını ver burdan ne arayacağını görsün sonrasında indirect diyerek 3. satırdaki hücresinden başlat ve tablonun uzayabileceği maks. satır sayısını öngör.

Bu şekilde dropdown list'ten seçtiğin herhangi birinin görevlerini dökmüş olacaksın.

Yada ana listeni kişilere göre düzenleme sadece başa al ve her sütuna ayrı lookup çekip istediğin verileri buldur.

Umarım işine yarar. Kolay gelsin.

burakturk

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Türkçe Excel 2019
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
16-06-2025
Lookup formülü ile istediğim gibi olmuyor. Bu şekilde yapmamın nedeni, bu listeye yeni bir görev eklendiğinde de ilgili yerlerde listelenmesi, ve herhangi bir görevi listeden sildikten sonra #BAŞV hatalarını vermemesi gerekiyor. Kısacası biraz VBA işi olacak.. Nasıl yapıldığını bir şekilde öğrenmem gerekiyor çünkü gerçekten çok zaman harcadığımız bir konu