Açılan Kutu Hakkında ?

Excel Vers. ve Dili
excel
arkadaşlar herkese merhaba;

elimde bir tane excel dosyası var, ve çok güzel bir şekilde kullanışta ben yapmadığım için bilemiyorum..yolladığım excel dosyasında kapı ''seçimi'' isimli olanı ''Kapı sipariş formu''NDAKİ KAPI SEÇİMİ isimli yerde kullanmak istiyorum... YANİ AÇILAN KUTULARDAN SEÇİMİMİ YAPTIĞIMDA BANA SEÇTİĞİ KAPININ İŞLEVLERİNİ GÖSTERSİN

Ekli dosyalar

asi_kral

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
Merhaba
I19 hücresine
Kod:
=İNDİS($C$2:$AD$15;KAÇINCI($F$17;$B$2:$B$15;0);KAÇINCI($F19;$C$1:$AD$1;0))
Bu formülü yazın ve aşağıya doğru çekerek çoğaltın.

Excel Vers. ve Dili
excel
Merhaba
I19 hücresine
Kod:
=İNDİS($C$2:$AD$15;KAÇINCI($F$17;$B$2:$B$15;0);KAÇINCI($F19;$C$1:$AD$1;0))
Bu formülü yazın ve aşağıya doğru çekerek çoğaltın.
ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM arkadaşım birşey daha sormak isterdim

ben bu formüle ne yazmam gerekirki
=+DÜŞEYARA($F$17;$B$2:$AD$15;18;YANLIŞ)

bana mesela bu formulde kapı adeti 1 olunca mesela menteşe sayısı 2 veriyordu
ne yazmam gerekirki ADET SAYISINI 2 YAZINCA MENTEŞE SAYISINI 4 versin mesela K sütünuna 2 adet yazacam ......

Excel Vers. ve Dili
excel
Yolladığım dosyada açılır kutucuklardan mesela tekli oda tipini seçelim, bana yan tarafında 1 adet kapı için kullanılacak malzeme listemi veriyor.ben buna T Sütununda bulunan kutucuğa 2 adet veya 3 adet.........
yazdığımda istiyorum ki tekli oda tipinde verdiği malzeme listesini verdiğim rakam ile çarpıp versin.(bütün oda kapı tipleri için geçerli)
dosyayı daha önce burada çalışan kişi yaptı ve işten ayrıldı,ben onun yaptıkları üzerinden gitmeye çabalıyorum ve boğuluyorum.
aslında gizli satır ve sütünları göster diyorum ama gizli olan herşeyi göstermiyor, yarısı gene gizli kalıyor,ee bu sefer de yeniden gizleyemiyorum açılanları.neredeyse ölüyorum...

bana bu konuda yardımcı olursan çok memnun olurum...

Ekli dosyalar