Bir Object Library dosyanız yok(yüklenmemiş kullanmaya çalıştığınız özellik ile ilgili bir ocx dosyasını yüklemeniz gerekecek.
Excel uygulamalarında; Muhasebe,Satış ve Stok Takibi Uygulamaları Sezar arkadasımızın yaptığı Malzeme takip programı ve Çek takip pragramlarını excelde açarken bu hatayı verdi. Şirketteki diğer bilgisyarda aynı hata vermemesine rağmen benim kullandığım bilgisayarda hata veriyor. ocx hatası olduğunu tahmin ediyorum bende. Fakat bu konuda yeterli bilgim yok.
Şirkette bilgisayarındaki referansların evdeki bilgisayardaki ile aynı olmasına dikkat edin. Alt+F11 VBA düzenleyiciyi açın. Tools-References kısmında onaylı olan referans ile evdeki bilgisayardaki referans kısmına bakarak eşleştirme yaparak bir bakınız.
Hangi özelliği kullanırken hata alıyorsunuz bunu biliyorsanız sorunu bulabilirsiniz mesela Date Picker gibi takvim denetimi çalıştırırkenmi hata alıyorsanız mscomct2.ocx adlı dosya system32 klasörünüzde bulunmaktadır bunu yüklemek gerekecek aynen bunun gibi o bilgisayarda olupta sizin bilgisayarda olmayan .ocx uzantılı o dosya yüklendiğinde sorununun düzeleceğine inanıyorum.
Date Picker sorunu daha önce dediğiniz şekilde çözmüştüm. ekteki dosyada hata mesajını gönderiyorum. açılışta direk burası açılıyor. her iki dosyada da benzer hatalar vermektedir.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.