açılışta hata

Excel Vers. ve Dili
OFİS 2003 Türkçe
Makro açılırken resimdeki hatayı alıyorum. Sorun neden kaynaklanıyor acaba?

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Bir Object Library dosyanız yok(yüklenmemiş) kullanmaya çalıştığınız özellik ile ilgili bir ocx dosyasını yüklemeniz gerekecek.

Excel Vers. ve Dili
OFİS 2003 Türkçe
Peki nasıl yükleyebilirim. Yardımcı olurmusunuz Lütfen..

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Hangi işlemi yaparken sorun veriyor.

Excel Vers. ve Dili
OFİS 2003 Türkçe
Excel uygulamalarında; Muhasebe,Satış ve Stok Takibi Uygulamaları Sezar arkadasımızın yaptığı Malzeme takip programı ve Çek takip pragramlarını excelde açarken bu hatayı verdi. Şirketteki diğer bilgisyarda aynı hata vermemesine rağmen benim kullandığım bilgisayarda hata veriyor. ocx hatası olduğunu tahmin ediyorum bende. Fakat bu konuda yeterli bilgim yok.

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Şirkette bilgisayarındaki referansların evdeki bilgisayardaki ile aynı olmasına dikkat edin. Alt+F11 VBA düzenleyiciyi açın. Tools-References kısmında onaylı olan referans ile evdeki bilgisayardaki referans kısmına bakarak eşleştirme yaparak bir bakınız.

Excel Vers. ve Dili
OFİS 2003 Türkçe
Eşleştirmeyi yaptım fakat herhangi bir fark yoktu. İki bilgisayardada Aynı Bölümler işaretli

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Hangi özelliği kullanırken hata alıyorsunuz bunu biliyorsanız sorunu bulabilirsiniz mesela Date Picker gibi takvim denetimi çalıştırırkenmi hata alıyorsanız mscomct2.ocx adlı dosya system32 klasörünüzde bulunmaktadır bunu yüklemek gerekecek aynen bunun gibi o bilgisayarda olupta sizin bilgisayarda olmayan .ocx uzantılı o dosya yüklendiğinde sorununun düzeleceğine inanıyorum.

Excel Vers. ve Dili
OFİS 2003 Türkçe
Date Picker sorunu daha önce dediğiniz şekilde çözmüştüm. ekteki dosyada hata mesajını gönderiyorum. açılışta direk burası açılıyor. her iki dosyada da benzer hatalar vermektedir.

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Windows Common Controls 6.0
Microsoft Treeview Control 6.0

referanslarını bir kontrol edermisiniz

Excel Vers. ve Dili
OFİS 2003 Türkçe
Anladığım kadarıyla bakmaya çalıştım. Fakat dediklerini bulamadım. Aacaba tools referansdan bakmayacak mıydık? buarada size geç döndüğüm için özür dilerim.