Ado İle Kapali Excelden Bİlgİ Alma

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Tek İstedİĞİm Bİr Excel Dosyasina BaŞka Bİr Kapali Excel Dosyasindan Tc Numarasini Refarans Vererek Bİrİnİn Verİlerİnİ YÜklemek Sonra GerektİĞİnde Tc Refaransiyla Kaydetmek

LÜtfen Yardimci Olun

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bunun için ADO kullanmaya gerek yok bence, DÜŞEYARA fonksiyonu ile kolayca veriyi getirebilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
office 2003
İŞİn ÖzÜ Bu MÜdÜrÜmÜn SİparİŞİ
Ortada Tek Verİ Tabani Olcak Bİrİlerİ BaŞvuru Alip Oraya Kaydetcek Bİrİlerİ Ordakİ Bİlgİlerİ Alip Excel Formlari Kullanip İŞleyecek Bİrİlerİde Bİlgİlerde DeĞİŞİklİk Yapabİlecek Veya GÖrebİlecek. İŞİnde ÇoĞunluĞunu Bİtİrdİm TÜm Formlar User Formlar Bİtmek Üzere (dosya Ve İŞ Kismi) Ancak Sorunum Bİzde HerŞey KİŞİ Odakli Ve Ben Daha Önce Asp İle UĞraŞtiĞim İÇİn Tc Refaransiyla Bu İŞİ Kolayca Halledebİlİrİm Dİye DÜŞÜndÜm. Ama Sanirim Ben Bİraz Asp Yİ UnutmuŞum Ve Kodlamada Bİraz Asp Den Farkli. Ya Sadece Tc Sİ İle Bİrİnİ ÇaĞirip Bİlgİlerİnİ AÇik Excele Aktarabİlsem Ve Sonra DeĞİŞİklİĞİ Kaydedebİlsem Baya Bİ Sorun ÇÖzÜlecek

İlgİnİz İÇİn TeŞekÜrler

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Hem veri alınacak hemde alınan dosyadan örnek eklermisiniz.

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Bu Kİtaptakİ ÖzlÜk Kismini DiŞari BaŞka Bİ Kİtaba Alcam

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Tabİkİ Tapu ÜrÜn Gİbİ BİkaÇ Tablo Daha Ekleyecem Verİ Tabanina Ve Bunlarda Da Tc Numarasi OlcaĞi İÇİn Sorgu Onunla Yapilacak

Excel Vers. ve Dili
office 2003
ne diyonuz levent bey dediğim olabilirmi
ve şu ana kadar forumunzdaki bilgilerden yararlanarak yaptıklarım hakkında yorumunz ne (ekteki)

Excel Vers. ve Dili
office 2003
levent bey gönderdiğim dosyayı inceleme fısatı bulabildinizmi merakımdan öğle arasında internet kafeye koştum hemen

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Levent Üstadim Bana Bu Proje Nİn OlurluĞu Konusunda Olumlu Veya Olumsuz Cvp Verebİlİrmİsİn Bana Kodun Sadece Verİ Tabanini AÇarken Sorgu ÖlÇeĞİ Olarak Sayi Kullanirsam Verİ Tabanini (excel) AÇma Kodlari Nasil Yazilir Bİrde Okuma İle Yazma Arasinda Kod Fadki Varmi Yardimci Olursaniz Çok Mutlu Olurum

Levent Ustanin BaŞi Çok YoĞun BaŞka Bİrİlerİde Yardimci Olursa Çok Mutlu Olurum

Excel Vers. ve Dili
office 2003
arkadaşlar günlerdir umutla yardım bekliyom forumdaki konuyla ilgili heryeride dolaştım lütfen yardım

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Yapmak istediğiniz listboxtan seçilen isme ait bilgileri özlük kısmınamı getirmektir.

Excel Vers. ve Dili
office 2003
ta olara değil benim 2000 adet çiftcim (aynı ad soyad çok) var ve onlara ait excelde yanayana tek satıra sığmayan bilgi türüm var.
ama esas istediğim büyük sorunum ado ile birini kaydederken, çağırırken ve üstüne kaydederken sadece veri tabanını açtığımız ilk kısmı nası yazcam ölçüt her zaman tc olsun istiyom .
benim bulduğum en iyi çözüm bu
tabi siz daha iyi bilirsiniz bu veritabanını aynı anda biçok kişi kullancak kaydetcek çağırcak(sorgulama) düzeltip terar kaydetçek napabilirm

hatalı olan
Const DBpath As String = "C:\vt.xls"
Const ShName As String = "[ÖZLÜK$]"
Const Rngs As String = "(Isim, Soyad, TC_SEC)"

aranan=controls("kimlik1")
Dim MyDB As DAO.Database
Dim RS As DAO.Recordset
Dim RScount As Long

On Error GoTo ErrHandler:
Set MyDB = OpenDatabase(DBpath, False, False, "Excel 8.0")
Set RS = MyDB.OpenRecordset("select Isim, TCNO, Soyad from [Liste$] where TC_NO=aranan)

controls("kimlik2")=rs.Isim
bu kısımları yapabilbem tamam
ilginiz için çok teşekürler

Excel Vers. ve Dili
office 2003
mesala burda listbox ı dışardaki vt dosyasından doldurmayı denemedim ama olmuyo işte

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bunun için verileri ado ile vt dosyasından mevcut dosyaya çekmek ve oradanda listboxa aktarmak gerekir. Dosyanızdaki sayfa3 e bu verileri aşağıdaki kod ile çekebilirsiniz. vt dosyanız d:\43 isimli klasöründe olduğu kabul edilmiştir. Siz değiştirebilirsiniz.

Kod:
Sub verial()
Sheets("sayfa3").[a2:z65536].ClearContents
Set baglanti = CreateObject("ADODB.Connection")
yol = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=d:\43\vt.xls;Extended Properties=""Excel 8.0;IMEX=1"";"
baglanti.Open yol
Set RS = baglanti.Execute("[özlük$a1:z65536]")
Sheets("sayfa3").[a2].CopyFromRecordset RS
RS.Close
baglanti.Close
End Sub
Userformun initialize olayınada aşağıdaki iki satırı ilave edin.

Kod:
verial
ListBox1.RowSource = "sayfa3!a2:o" & [sayfa3!a65536].End(3).Row

Excel Vers. ve Dili
office 2003
levent ustam anladığım kadarıyla bu tüm verileri getirip ana programa yüklüyo ordan çalışıyo. ama öncelikle benim 5 sayfa dolusu verim var (çiftciler, tarla kayıtları, sözleşmeler, krediler vs. ayrıca benim çağırdığım bi bilgide başkası değşiklik yaparsa sorun çıkabilir. listbox ın yanındaki kutuya tc yi yazıp sorgula dediğimde nasıl gidip aldıracam esas problem bu onu yaparsanıs gerçekten çok sevincem

bu çözüm ilk açılışta listboxı doldurmak için mantıklı ama şahıs bilgileri çağırıp tekrar kaydetmek aynı anda birkaç kişinin veri tabanına yeni kayıt yapması için hala tek veri (tc refaransıyla)sorgulama ve kaydetmeye ihtiyacım var. list box benim için ikinci planda sadece örnek için onu size yapacaktım oda olmadı. listbox ın yanındaki kutuya tc yi yazıp sorgula dediğimde nasıl gidip aldıracam esas problem bu onu yaparsanıs gerçekten çok sevincem