[vb:1:02b0258aea]Private Sub CommandButton1_Click()
Set CON = New ADODB.Connection
yol = ThisWorkbook.Path & "\"
CON.Open "Driver={Microsoft Excel Driver (*.xls)}; DBQ=" & yol & "Veri.xls;Readonly=True"
Set rec = New ADODB.Recordset
rec.Open "SELECT * FROM [Yakinlar$] WHERE Personel ='" & ComboBox1 & "'", CON, 1, 3
rec.MoveFirst 'Diğerinden (Listele)
ListBox1.Clear
While Not rec.EOF
ListBox1.AddItem rec!Yakini
rec.MoveNext
Wend 'Diğerinden (Listele)
rec.Close
Set CON = Nothing
Set rec = Nothing
[/vb:1:02b0258aea]
Üstte excel veritabanı olarak kullandığım bir çalışmamda, bir üstad tarafından yazılmış bir kod var. Buradaki amaç şu. A sütununda yeralan Sütunları Combobox1 de listelemek. Ve butona tıkladığımızda, Listbox a Sütunların bir yanında yer alan bilgiyi getirmek.. Excel de bu kod çalışıyor. Ama Access e uyarlayamadım. Yardım ederseniz minnettar olurum. Saygılar..
Dosya Adı: Veri
Dosya Yolu: E:\
Tablo Adı: Bolumler
Sütun Adı: BK (burada kodlar var)
Sütun Adı: BA (burada kodların isimleri)
Kod numarasını seçince KOd adı otomatik gelsin.
Set CON = New ADODB.Connection
yol = ThisWorkbook.Path & "\"
CON.Open "Driver={Microsoft Excel Driver (*.xls)}; DBQ=" & yol & "Veri.xls;Readonly=True"
Set rec = New ADODB.Recordset
rec.Open "SELECT * FROM [Yakinlar$] WHERE Personel ='" & ComboBox1 & "'", CON, 1, 3
rec.MoveFirst 'Diğerinden (Listele)
ListBox1.Clear
While Not rec.EOF
ListBox1.AddItem rec!Yakini
rec.MoveNext
Wend 'Diğerinden (Listele)
rec.Close
Set CON = Nothing
Set rec = Nothing
[/vb:1:02b0258aea]
Üstte excel veritabanı olarak kullandığım bir çalışmamda, bir üstad tarafından yazılmış bir kod var. Buradaki amaç şu. A sütununda yeralan Sütunları Combobox1 de listelemek. Ve butona tıkladığımızda, Listbox a Sütunların bir yanında yer alan bilgiyi getirmek.. Excel de bu kod çalışıyor. Ama Access e uyarlayamadım. Yardım ederseniz minnettar olurum. Saygılar..
Dosya Adı: Veri
Dosya Yolu: E:\
Tablo Adı: Bolumler
Sütun Adı: BK (burada kodlar var)
Sütun Adı: BA (burada kodların isimleri)
Kod numarasını seçince KOd adı otomatik gelsin.