Ağ adresli dosya tanımlaması

Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2003
Merhabalar arkadaşlar aşağıdaki kodda p değişkeniyle userform üzerinde bulunan imageye eklenen resmin adresini i değişkeni ile hücreye yazdırıyorum.

Dosya ağ üzerinden de işlem gördüğü için hangi kullanıcı bu resmi kaydettiyse kendi bilgisayarına göre adres atıyor başka bilgisayarda açıldığı zaman o resimler o bilgisayarda bulunmadığından dolayı formda resimli işlem yapılamıyor.

Sorum şu olacak nasıl \\Furkandesen1\Desen\örnek.jpg gibi dosya adını yazdırabilirim. İlgilenenlere şimdiden teşekkürler...

Dim Pencere As FileDialog
Set Pencere = Application.FileDialog(msoFileDialogFilePicker)
With Pencere
.Filters.Clear
.Filters.Add "Resim Dosyaları", "*.bmp; *.jpg; *.jpeg; *.wmf", 1
If .Show = -1 Then
For Each p In .SelectedItems
Image1.Picture = LoadPicture(p)
i = WorksheetFunction.CountA(Range("a:a"))
Cells(i, 13) = p
Sheets("Sayfa4").Select
Range("f11").Select
ActiveSheet.Shapes.AddPicture (p), True, True, 70, 140, 140, 140
Sheets("Sayfa4").Select
Range("m14") = ComboBox1
Range("m15") = TextBox2
Range("m16") = ComboBox4
Range("m17") = TextBox3 & "*" & TextBox4
Range("m18") = ComboBox3
Range("m21") = TextBox1
Next p
Else
End If
End With

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Kodlarınıza aşağıdaki mavi renkli kısmı ilave ederek denermisiniz.

Kod:
Dim Pencere As FileDialog
Set Pencere = Application.FileDialog(msoFileDialogFilePicker)
With Pencere
.Filters.Clear
.Filters.Add "Resim Dosyaları", "*.bmp; *.jpg; *.jpeg; *.wmf", 1
If .Show = -1 Then
For Each p In .SelectedItems
Image1.Picture = LoadPicture(p)
i = WorksheetFunction.CountA(Range("a:a"))
Cells(i, 13) = [B][COLOR=blue]Replace("\\" & CreateObject("WScript.Network").computerName & "\" &[/COLOR][/B] p[B][COLOR=blue], ":", "")
[/COLOR][/B]Sheets("Sayfa4").Select
Range("f11").Select
ActiveSheet.Shapes.AddPicture (p), True, True, 70, 140, 140, 140
Sheets("Sayfa4").Select
Range("m14") = ComboBox1
Range("m15") = TextBox2
Range("m16") = ComboBox4
Range("m17") = TextBox3 & "*" & TextBox4
Range("m18") = ComboBox3
Range("m21") = TextBox1
Next p
Else
End If
End With

Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2003
Sayın Leventm üstadım ilginize teşekkürler

Söylediğiniz gibi yaptığımda resmin adresini ağ adresi neyse yazıyor. Teşekkür ederim.

Yanlız bir sorun çıktı ben bu adresleri bir listboxta görüntülüyorum ve oradan da listbox1'in click olayında imageye aktarıyorum adresler böyle yazıldıktan sonra göstermemeye başladı. Bu doğal mıdır? yoksa bunun önüne geçilebilir mi?

Her kullanıcı kaydettiği resmi görmek istiyor aynı zamanda diğer kullanıcıların kayıt ettiklerini de.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Sayın Leventm üstadım ilginize teşekkürler

Söylediğiniz gibi yaptığımda resmin adresini ağ adresi neyse yazıyor. Teşekkür ederim.

Yanlız bir sorun çıktı ben bu adresleri bir listboxta görüntülüyorum ve oradan da listbox1'in click olayında imageye aktarıyorum adresler böyle yazıldıktan sonra göstermemeye başladı. Bu doğal mıdır? yoksa bunun önüne geçilebilir mi?

Her kullanıcı kaydettiği resmi görmek istiyor aynı zamanda diğer kullanıcıların kayıt ettiklerini de.
Göstermemesi için tek sebep yolun hatalı olmasıdır. Öncelikle yolun doğru olarak kaydedildiğinden emin olun.

Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2003
Yolun doğruluğunu şu şekilde doğrulayabiliyorum başında bulunan bilgisayar ismini kaldırıyorum tekrar denediğimde çalışıyor.

Fakat başında ağ adresi olduğu zaman çalışmıyor... Sizinde teyit edebilmeniz için örnek dosyayı yolluyorum. Teşekkür ederim.

Sayfa1 de bulunan M sutunundaki yola bakıyor program Kapak sayfasında Başlata tıkladığımızda Desen kaydet bölümünden Deseni kaydediyoruz. Daha sonra bunu görebilmek için yine başlat butonundan 9'lu formu tıklayabaliriz.

Sayfa koruma şifresi 3682

İlginize Tekrar Teşekkür ederim üstadım.

Saygılarımla

Son düzenleme:

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Yukarıdaki kodu yeniledim tekrar deneyin. Sorun yol içindeki ":" noktadan kaynaklanıyor yani c:\ yerine c\ şeklinde olmalıdır.

Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2003
Sayın Leventm
Üzgünüm çalışmadı maalesef. Çalışmazsa daha da üzüleceğim. Bu çalışmadığı sürece ağda kullanılan bu macro hedefine bile ulaşamıyor resimler görünmediği için...

Yine göstermiyor. Acaba diğer kodların herhangi birisinde değişiklik gerekiyor mu? Yada nasıl aşabilirim.

Sizede zahmet oluyor. Tekrar Teşekkürler...

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Ben işyerindeki ağ üzerinde denedim hiç bir sorun yok. Birde ağdaki tüm pclerin paylaşıma açık olduğundan emin olun bunun dışında sizde neden olmadığı konusunda fikrim yok.

Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2003
ok yarın tekrar bi ağ kontrollerini gözden geçireyim ve tekrardan deneyeyim inşallah olur... Bilgisinin haberini veririm... Teşekkürler Leventm

Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2003
Dosyada şöyle bir sorun oluşuyor ağ üzerinden dosya yazdırılsa bile... Örneğin A bilgisayarı kendi HDD sinde bulunan bir dosyayı kayıt ettiği zaman bir sorun oluşmuyor ama başka bir bilgisayarda bulunan görüntüyü kayıt ettiği zaman şu sorun çıkıyor ortaya başına yine başka bilgisayarda bulunan resmi koymasına rağmen kayıt yapılan bilgisayarın adını koyuyor ve yol yine çalışmıyor.

Ben şu şekilde bir çözüm getirdim her kullanıcı kendi bilgisayarında olmayan dosyayı girecek ve kod
Cells(i, 13) = p
bu şekilde çalışacak otomatik olarak windows zaten ağ adresini yerleştiriyor.

Bunun dışında bir çözüm üretilebilir mi? Çünkü ben bütün resimlerin aynı klasörde toplanmasını istiyorum...?

Saygılar Teşekkürler...

Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2003
Dosyada şöyle bir sorun oluşuyor ağ üzerinden dosya yazdırılsa bile... Örneğin A bilgisayarı kendi HDD sinde bulunan bir dosyayı kayıt ettiği zaman bir sorun oluşmuyor ama başka bir bilgisayarda bulunan görüntüyü kayıt ettiği zaman şu sorun çıkıyor ortaya başına yine başka bilgisayarda bulunan resmi koymasına rağmen kayıt yapılan bilgisayarın adını koyuyor ve yol yine çalışmıyor.

Ben şu şekilde bir çözüm getirdim her kullanıcı kendi bilgisayarında olmayan dosyayı girecek ve kod
Cells(i, 13) = p
bu şekilde çalışacak otomatik olarak windows zaten ağ adresini yerleştiriyor.

Bunun dışında bir çözüm üretilebilir mi? Çünkü ben bütün resimlerin aynı klasörde toplanmasını istiyorum...?

Saygılar Teşekkürler...