Ajanda için eklemeler yapmak istiyorum

Sefa.N

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 ProPlus Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
20-10-2026
Forumdaki üstadların yardımı ile hazırlamış olduğum ekteki ajanda çalışmam mevcut. Buna birtakım ilaveler yapmam gerekiyor, bu konuda yardımcı olabilirseniz memnun olurum.

Yapmak istediğim eklemeler şu şekilde;

1) Forumda bu konuya paralel örneklerin kodlarını inceledim ancak kendi dosyama yedirmeyi beceremedim. Dosya içerisinde "AJANDA" ve "NOTLAR" adında 2 sayfa mevcut. Notlar sayfasının, gizlenmesini ve sayfa isimlerine sağ tık yapıldığında bile hiçbir şekilde görünmemesini istiyorum. Notlar sayfasına tek erişim yolu, "Ajanda" sayfasının E2 hücresine iliştirdiğim "NOTLAR" butonuna basıldığında olmalı ve Notlar sayfasından çıkıp başka bir sayfaya geçiş yaptığımda Notlar sayfası otomatik olarak gizlenmeli.

2) Windows'un hesap makinesindeki tarih hesaplama özelliğini, yine Ajanda sayfasında kullanabilmeyi istiyorum. Bunun için 5 adet makro kodu gerekli.
- X iş günü geri gitmeli: B14-D14-F14-H14 hücrelerinden ilgili olana/olanlara yazılacak rakam kadar, sadece iş günlerini baz alarak bugün'den itibaren geriye doğru saymalı ve ilgili tarihi D17 hücresine yansıtmalı.
- X iş günü ileri gitmeli: Yukarıdaki koşulun, bugünden itibaren ileriye yönelik versiyonu.
- X takvim günü geri gitmeli: Yukarıdakilerin benzeri ancak bu sefer hafta sonlarını da hesaba dahil ederek geçmiş tarihi bulmalı.
- X takvim günü ileri gitmeli: Hafta sonları dahil, ileriye yönelik tarihi göstermeli.
- D18 hücresinde ise D17 hücresine yansıyan tarih ile bugünün tarihi arasındaki farkı görebilmeliyim (Takvim günü işlemleri için gereksiz gibi görünebilir ancak iş günü bazlı sonuçlar için reel tarih farkını tespit edebilmem gerekiyor).

3) Tarih hesaplama işim bittikten sonra, B14-D14-F14-H14-D17-D18 hücrelerini boş gösterecek ayrı bir makro gerekli.

Ekli dosyalar

Sefa.N

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 ProPlus Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
20-10-2026
Yardımcı olabilecek var mı?