Aktarımda otomatik toplam ve sıralama

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Arkadaşlar merhaba, diğer arkadaşların gönderdiği örneklerden kopya alarak bir excell sayfasını kendime uyarlamaya çalıştım ama takıldığım nokta aktarma yaptığımda aynı isme ait fakat farklı değerlere sahip satırların otomatik olarak toplanarak ve sayılarak aktarılması, gerekli açıklamayı tablomda yaptım, ilgilenip yardımcı olursanız çok minnettar kalırım.Şimdiden çok teşekkürler.

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
İstediğinizi "pivot table" ile yaptım. Umarım işinizi görür.Eki inceleyin.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
office 2003
sn.hamitcan ve sn.ceyrek yardımlarınız için her ikinizede çok teşekkür ederim,
Sn.ceyrek hazırladığınız kodlar daha kullanışlı geldi, yalnız veri sayfasında E sütununda bulunan yuvarlanarak yürüyen formülleri diğer sayfalara makro ile nasıl aktarabiliriz..ilginiz için tekrar çok teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
office 2003
sn.ceyrek yalnız ben A Firması ve B Firmasını örnek olarak kullanmıştım başka firma,firmalar ekleyince hata veriyor veya sonuç vermiyor...

Excel Vers. ve Dili
2007
sizin aktarma makronuzda(Sub ExtractReps()) ben iki adet değişiklik yaptım.
1: Set rng = Range("A1", "I" & [I65536].End(3).Row) satırı; 10 kayıttan fazla da olsa aktarma işini tam yapabilmeniz için.
2: Karışıklık olmaması için sizin süzme işleminde kullandığınız O ve P sütunlarını Q ve R yaptım.
3: Sheets("A FİRMASI").Activate
Call topla
Sheets("B FİRMASI").Activate
Call topla
Yani aslında benim yaptığım, sizin aktarma işleminden sonra devreye giriyor, yeni yaptığım topla isimli programcığı çalıştırıyor. Siz aktarma makronuzu daha fazla firma için düzenlerseniz, sayfa ismini aşağıdaki şekilde kodlarınıza eklemelisiniz.
Sheets(yeni sayfanın ismi).Activate
Call topla
Eğer aktarma işleminde hatayla karşılaşmazsanız benim kodlarda da karşılaşmamanız gerekir, çünkü sizin aktarma işleminize bağlı çalışıyor kodlar.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Haklısınız sn.ceyrek, firma isimleri çok değişken olduğu için firma isimlerini makronun görerek ona göre filtreleme yapması daha iyi olacaktı, bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşımız varsa çok sevinirim.
Yardımlarınıza çok teşekkür sn.ceyrek.

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Next
ws1.Select
'ws1.Columns("Q:R").Delete
Range("C1").Select
Selection.AutoFilter
Range("C2").Select
Selection.End(xlDown).Select
Sheets("A FİRMASI").Activate
Call topla
Sheets("B FİRMASI").Activate
Call topla
CreateObject("WScript.Shell").Popup _
"İşlem Tamamlandı..", 1, "BİLGİ", vbInformation
End Sub

arkadaşlar aktar dediğimde firma ismine göre çalışma kitabında sayfalara aktarıyor, yukarda A FİRMASI ve B FİRMASI olarak görünmekte (çünkü firma isimleri çok ve sürekli değişmekte) makroda isim belirtmeden bu kodları nasıl düzenleyebiliriz, örnek dosya yukardaki mesajlarda mevcut..

Excel Vers. ve Dili
2007
Kod:
for i=1 to sheets.count
if not sheets(i).name="VERİ" then
sheets(i).activate
call topla
end if
next