- Excel Vers. ve Dili
-
ev: Ofis 2007- Win Xp
iş: Ofis 2010- Win Vista
yapacağım bir işlem için bir yol buldum onu yapacak bilgi bende yok yardım ederseniz sevinirim
EdirneMerkez.xls adlı bir çalışma sayfam var bu sayfa pdf den dönüştürüldüğü için darmadağın ve 13 sayfalı bir raporun her sayfası ayrı sayfaya aktarılmış.
Sayfalar Sheet1,Sheet2.....Sheet13 olarak isimlendirilmiş.
Şimdi bana lazım olan veriler A23:BF47 aralığında ancak pdfden excele dönüşüm sırasında gereksiz sütunlar oluşturulmuş.
ve ben bunları seçim tutanağı.xls adlı çalışma kitabımın merkez adlı sayfasınının A9:W65536 (Yani alabildiği kadar) yapıştırarak derlemk istiyorum.
Şimdi Şöyle
[edirnemerkez.xls]Sheet1!$A$23:$bF$47 aralığını
='[SEÇİMTUTANAĞI.xls]merkez'!$A$9:$W$33 aralığına
boş sütunlar hariç olmak kaydıyla(Hücreler 0 değeri içerebilir, ve 23. satır dikkate alınabilir (ilk satır boşsa hepsi boş zaten(pdf to xls gıcıklığı)
[edirnemerkez.xls]Sheet2!$A$23:$bF$47 aralığını
='[SEÇİMTUTANAĞI.xls]merkez'!$A$34:$W$58 aralığına (dağa doğrusu a sütunundaki ilk boş satırdan itibaren)
Aktaracak makroya ihriyacım var
Şöyle bir foksiyonda olabiliri
=aktar([edirnemerkez.xls]Sheet1!$A$23:$bF$47,'[SEÇİMTUTANAĞI.xls]merkez'!$A$9:$W$33)
not boş sütunlar hariç 0 içerebilir
EdirneMerkez.xls adlı bir çalışma sayfam var bu sayfa pdf den dönüştürüldüğü için darmadağın ve 13 sayfalı bir raporun her sayfası ayrı sayfaya aktarılmış.
Sayfalar Sheet1,Sheet2.....Sheet13 olarak isimlendirilmiş.
Şimdi bana lazım olan veriler A23:BF47 aralığında ancak pdfden excele dönüşüm sırasında gereksiz sütunlar oluşturulmuş.
ve ben bunları seçim tutanağı.xls adlı çalışma kitabımın merkez adlı sayfasınının A9:W65536 (Yani alabildiği kadar) yapıştırarak derlemk istiyorum.
Şimdi Şöyle
[edirnemerkez.xls]Sheet1!$A$23:$bF$47 aralığını
='[SEÇİMTUTANAĞI.xls]merkez'!$A$9:$W$33 aralığına
boş sütunlar hariç olmak kaydıyla(Hücreler 0 değeri içerebilir, ve 23. satır dikkate alınabilir (ilk satır boşsa hepsi boş zaten(pdf to xls gıcıklığı)
[edirnemerkez.xls]Sheet2!$A$23:$bF$47 aralığını
='[SEÇİMTUTANAĞI.xls]merkez'!$A$34:$W$58 aralığına (dağa doğrusu a sütunundaki ilk boş satırdan itibaren)
Aktaracak makroya ihriyacım var
Şöyle bir foksiyonda olabiliri
=aktar([edirnemerkez.xls]Sheet1!$A$23:$bF$47,'[SEÇİMTUTANAĞI.xls]merkez'!$A$9:$W$33)
not boş sütunlar hariç 0 içerebilir