Aktarma

Excel Vers. ve Dili
excel fonksiyonlar
Forumda emeği geçen tüm arkadaşlara iyi akşamlar. Aşağıdaki kodu bu sitedeki bir çalışmadan uyarladım. Bazı yerlerde işimi gördü. Ama nedense aralık büyüyünce sorun çıktı. Derdim sayfa ikide seçmiş olduğum belli bir aralığı sayfa 3'e üstteki satırları silmeden kopyalamak. Bu kodla denemek istedim ama başaramadım. Anlamadığım bu kod küçük aralkıklarda çalışıyor. Bu aralıklarda niye çalışmıyor. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler. :)

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2016 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
21-04-2021
kod görünmüyor maalesef.

(Görsemde yardımcı olamam sanıyorum, konuları okuyorum birşeyler kapmak için:) kolay gelsin )

Excel Vers. ve Dili
excel fonksiyonlar
Çok özürdilerim arkadaşlar. Kodu eklemeyi unutmuşum. Sorumu Yeniliyorum.
Forumda emeği geçen tüm arkadaşlara iyi akşamlar. Aşağıdaki kodu bu sitedeki bir çalışmadan uyarladım. Bazı yerlerde işimi gördü. Ama nedense aralık büyüyünce sorun çıktı. Derdim sayfa ikide seçmiş olduğum belli bir aralığı sayfa 3'e üstteki satırları silmeden kopyalamak. Bu kodla denemek istedim ama başaramadım. Anlamadığım bu kod küçük aralkıklarda çalışıyor. Bu aralıklarda niye çalışmıyor. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Sheets("sayfa2").Select
Range("U4:AD1609").Select
Selection.Copy
Sheets("Sayfa3").Select
Range("K10").Select
Do While Not IsEmpty(ActiveCell)
ActiveCell.Offset(1, 0).Select
Loop
ActiveSheet.Paste
Range("h8").Select
Application.CutCopyMode = False

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın excellcan,

Sayfa 3'te kopyalama yaptığınız alanı yeterli olmayabilir. Şöyle ki ;
Kod, Sayfa3'te K10 satırından başlayarak aşağıya doğru ilk boş hücreyi bulmaya çalışıyor. Örneğin sizin (Sayfa3 - K sütununda) ilk boş hücreniz 64000 'li bir satıra geliyorsa, yapıştırma işlemi başarız olacaktır. Excel 2003'de 65536 satır mevcuttur. Zira; Sayfa2'de 1605 satırlık bir veri kopyalama söz konusu.

Excel Vers. ve Dili
excel fonksiyonlar
Hocam aslında aktarma yapıyor. Mesela sayfa3 de 200 satır dolu ise k211 den değil de K1600 den itiberen aktarma yapıyor. Sonuçta sayfa3 de 4000 veya 5000 lik bir satır aralığı sözkonusu. Ben de acaba bu kodu uyarlarken satır arama kodunu yanlış mı uyarladım diye düşünüyorum. Sonuçta makroyu yeniyeni öğreniyorum. Sanırım sorun alan yeterliliğinden kaynaklanmıyor. Yine de ilginiz için teşekkürler. :)

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın excellcan,

Kodu bir de aşağıdaki şekilde dener misiniz.

Sheets("sayfa2").Select
Range("U4:AD1609").Copy
Sheets("Sayfa3").Select
[K65536].End(xlUp).Offset(1, 0).Select
ActiveSheet.Paste
Range("h8").Select

Excel Vers. ve Dili
excel fonksiyonlar
Sayın excellcan,

Kodu bir de aşağıdaki şekilde dener misiniz.

Sheets("sayfa2").Select
Range("U4:AD1609").Copy
Sheets("Sayfa3").Select
[K65536].End(xlUp).Offset(1, 0).Select
ActiveSheet.Paste
Range("h8").Select
Hocam altalta devam etmiyor. Hocam bu kodda bir gariplik var anlamadım. Sayfa2 ye 5 satırlık bir dizi girdim. Verdiğiniz kodu hazırlayıp denedim. İlkinde doğru yere aktardı. Aynı verileri ikinci kez aktarmak istediğimde bu safer sayfa3
de K1616 dan itiberen aktardı. Benim kodlarda da aynısı oluyordu. Gecegece size de zahmet veriyorum. İlginiz için tekrar teşekkürler. :)

S

Skorpiyon

Misafir
Anladığım kadarı ile Sayfa 2 'de boş görünen ama aslında boş olmayan hücreleriniz mevcut.
Bunu anlamak için; kopyalama yaptığınız U kolonunda 65536 'ncı hücreye gidin ve Ctrl + Yukarı Ok tuşlarına basın. Aktif hücre boş bir hücre ise dediğimiz olay söz konusu.

Böyle bir durum var ise kurtulmak için :
Sayfa2'deki DOLU OLAN bilgileri kopyalayın ve yeni bir sayfaya aktardıktan sonra Sayfa2'yi silin. Yeni sayfanızın ismini tekrar Sayfa2 verebilirsiniz.

Yine olmaz ise, problemli dosyayı eklerseniz, bir de biz bakarız.

Excel Vers. ve Dili
excel fonksiyonlar
Şaban hocam çok teşekkürler. Dediklerinizi aynen uyguladım. İlk biriki denemede olumlu sonuç verdi. Ama tekrar eski haline döndü. Aktarmada seçim
aralığı büyüdükce sorun çıkıyor. Ben de mevcut aralığı üçe bölerek üç ayrı aktar makrosu ile bu sorunu dolaylı olarak çözmüş oldum. İlginize ve sabrınıza çok teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
excel fonksiyonlar
Şaban hocam daha önce bu forumda esnek seçme başlığı altında sormuş olduğum bir soruya Hamitcan hocamın vermiş olduğu bir cevapla bu sorunu aştım. Yaptığım düzeltmeyi aynı sorunu yaşayan başka arkadaşların işine yarar diye aşağıya sundum. Sayfa3 de N8'e K yazdım O8'e ise K10 dan itibaren bağıldeğer saydırdım. Bunları q8 de birleştirerek enson dolu hücreyi bulmuş oldum. 3 nolu mesajdaki sayfa3 de K10'u seç yerine q8 seç yazarak sorunu çözmüş oldum. Bu yaştan sonra bana yeni birşeyler öğrenme heyecanını tattırdığınız için forumda emeği geçen herkese teşekkürler. :)

Sheets("Sayfa2").Select
Range("U4:AD1623").Select
Selection.Copy
Sheets("Sayfa3").Select
Range([Q8]).Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
:=False, Transpose:=False
Sheets("Sayfa2").Select
Range("S1").Select
Sheets("Sayfa3").Select
Range("H8").Select