hbgny
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- Microsoft Excel Office 2013 Türkçe
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 05-09-2027
Merhaba,
Forumda aktif hücredeyken o satırı renklendirmesi için makro aradım. Onlardan birini kendime uyarladım. Fakat şöyle bir sorun oluyor. Olduğum satırda D ve E kolonlarını boyamasını istiyorum. Buna göre forumda bulduğum makroyu değiştirdim. Yalnız şöyle bir sorun oluyor. Mesela aktif satırda F kolonunda ya da başka kolonlarda o kolunu bir renge boyarsam, başka hücreye geçtiğimde F kolonunda boyadığım renk iptal oluyor. Bunu nasıl engelleyebilirim? Bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Uyarladığım formül şöyle.
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
Cells.Interior.ColorIndex = xlNone
Cells.Font.Color = vbBlack
If Intersect(Target, [A1:AE500]) Is Nothing Then Exit Sub
Range(Cells(Target.Row, 4), Cells(Target.Row, 5)).Interior.Color = vbGreen
Range(Cells(Target.Row, 4), Cells(Target.Row, 5)).Font.Color = vbRed
End Sub
Forumda aktif hücredeyken o satırı renklendirmesi için makro aradım. Onlardan birini kendime uyarladım. Fakat şöyle bir sorun oluyor. Olduğum satırda D ve E kolonlarını boyamasını istiyorum. Buna göre forumda bulduğum makroyu değiştirdim. Yalnız şöyle bir sorun oluyor. Mesela aktif satırda F kolonunda ya da başka kolonlarda o kolunu bir renge boyarsam, başka hücreye geçtiğimde F kolonunda boyadığım renk iptal oluyor. Bunu nasıl engelleyebilirim? Bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Uyarladığım formül şöyle.
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
Cells.Interior.ColorIndex = xlNone
Cells.Font.Color = vbBlack
If Intersect(Target, [A1:AE500]) Is Nothing Then Exit Sub
Range(Cells(Target.Row, 4), Cells(Target.Row, 5)).Interior.Color = vbGreen
Range(Cells(Target.Row, 4), Cells(Target.Row, 5)).Font.Color = vbRed
End Sub