analiz sonucu tablosu yapma

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
20-03-2021
çalıştığım firmada kalite sorunlarını tuttuğum bir listem var, buradaki listenin içinden hata kodlarına göre ve çalışan hatlara göre toplam hata tablosu oluşturmak istiyorum, tüm sekmelerden veri alıp son sekmedeki 6 aylık rapor sekmesine nasıl ve hangi yolları uygulayarak rapor hazırlayabilirim, iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
04-01-2026
Merhaba,

Öneri ; "6 aylık rapor" sayfasını, sonuçları ( olması gereken ) elle girerek tanzim ediniz ve sonuçların nasıl hesaplanması gerektiğini örnekleyiniz.

Böylece doğru ve çabuk çözüm elde edebilir siniz..

Teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
mıcrosoft exel türkçe
29/06/2023
kendi sorularını çıkar...cevapları verirler

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
20-03-2021
ekim ayından buyana ay bazında ayrı sekmelerde tutuğum verileri listemde su şekilde ayarlamak istiyorum,
Hat adına göre düşey arayarak en fazla olanı en üstten aşağıya doğru yeni sekmede sıralamak istiyorum, bir başka sekmede yine düşey arama yaparak hata tipine göre en fazla tekrar edene göre aşağıya doğru sıralamak istiyorum, sonra hata oranlarını yine ayrı sekmede hat isminin en çok tekrar edenlerin % lik oranını ,hata tipne göre en fazla tekrar edilişi % oranını ve ürün koduna göre hat adıyla birlikte en çok tekrar edilişine göre % oranını eklemek istiyorum, biraz uzun bir iş ama meramımı dile getirmişimdir herhalde
(soldaki tablolardan verileri kullanacagım)

215526 215534215528

Ekli dosyalar

NBATMAN

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2003 excel Türkçe
Merhaba,

Pivot(Özet) tabloyu kullanabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
20-03-2021
Merhaba,

Pivot(Özet) tabloyu kullanabilirsiniz.
pivot tablosu için uygun değil bu veriler, bunun için her hücredeki verileri tekrar edenler gurubuna ayrıştırıp sayısal veri ataması yapmak gerekiyor sanırım, ama o da zok zahmetli bir iş, kolay bir yolu var ise tarif ederseniz memnun olurum