DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Değerli üyeler, bir süre önce görülen lüzum üzerine ertelenen projenin şimdi sizlerin de yardımları ile tamamlanması ihtiyacı doğmuştur, zaman bulabilen üye arkadaşlarımın katkıları ile projemin tamamlanmasını arzulamaktayım, emeği geçen arkadaşlarıma tekrar teşekkür ederim,Merhabalar,
Projeyi bir süreliğine erteledim, teşekkür ederim.
Değerli üyeler, proje yarım kaldı, tamamlamak için yardımlarınız gerekiyor, teşekkür ederim.Değerli üyeler, bir süre önce görülen lüzum üzerine ertelenen projenin şimdi sizlerin de yardımları ile tamamlanması ihtiyacı doğmuştur, zaman bulabilen üye arkadaşlarımın katkıları ile projemin tamamlanmasını arzulamaktayım, emeği geçen arkadaşlarıma tekrar teşekkür ederim,
Konu; Birden fazla firmaya gerçekleştirilen anket sonuçlarının, genel olarak izlenmesi ve kendi başlıkları arasında ayrıştırılmasıdır,
Örnekte ;
1) 25 adet firmadan ankete katılanlar, "Müşteri" sayfasında B kolonu çift tıklanarak, B,C ve D kolonundaki bilgileri, Genel:Aşçı aralığındaki sayfalara (7 sayfa) taşınmaktadır, (burada sadece bir müşteri taşıyabildim, oysa üzerine tıklanan müşteri anılan sayfalarda bir alt satıra gelmesi gerekirdi)
2) "Genel" isimli sayfadaki "Aktar" butonu tıklandığında, Lezzet, Kıvam, Görünüş, Genel Hijyen, Menü Tertibi, Yemek Isısı, Garson ve Aşçı başlıklarındaki rakamların aynı isimdeki kendi sayfalarına aktarılması gerekmektedir,
Diğer açıklamaları ek'li dosyanın ilgili sayfalarında bulabilirsiniz, hepinize saygılar sunarım.
Sayın Ferhat Pazarçevirdi, iyi geceler,öncelikle ilginiz için teşekkür ederim,Ferhat Pazarçevirdi;264620' Alıntı:Sadece, 25 müşteri kapasiteli bir proje mi geliştirilecek ?
Sayın Ferhat Pazarçevirdi, "X" in anlamı yok (bu bir yama olduğu için orada lüzumsuz duruyor olabilir) ve koysun istemiyorum, anılan kodu istenilen şekilde düzeltebilirsiniz, amacım çift tıklanan müşteriler ilgili sayfalarda alt alta sıralansın, tekrar teşekkür ederim, saygılarımla."Müşteri" sayfasında, "B" sütununa çift tıklandığında "X" (Çarpı) işareti koyan bir kodunuz çalışıyor. Şimdi ise isteğiniz üzere, bu sütununa çift tıklandığında aktarma yapan kodları yerleştiriyoruz. Ama benim yazdığım kod çalışıp bittikten sonra, ilgili hücreye "X" koyuluyor. Bu "X" in anlamı nedir? veya anlamı var mı?
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim bs As Integer
Dim bt As Integer
If Not Intersect(Target, Range("C4:AW25")) Is Nothing Then
Select Case Target.Column
Case 3 To 7: bs = 3: bt = 7 'Lezzet
Case 9 To 13: bs = 9: bt = 9 'Kıvam
Case 15 To 19: bs = 15: bt = 19 'Görünüş
Case 21 To 25: bs = 21: bt = 25 'Genel Hijyen
Case 27 To 31: bs = 27: bt = 31 'Menü Tertibi
Case 33 To 37: bs = 33: bt = 37 'Yemek Isısı
Case 39 To 43: bs = 39: bt = 43 'Garson
Case 45 To 49: bs = 45: bt = 49 'Aşçı
Case Else: Exit Sub
End Select
If Cells(Target.Row, "B") < WorksheetFunction.Sum(Range(Cells(Target.Row, bs), Cells(Target.Row, bt))) Then
MsgBox "Girilen sayı , toplamda limit dışına çıkıyor", vbCritical, "UYARI"
Target = Empty
Target.Select
End If
End If
End Sub
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
Dim sh As Worksheet
If Not Intersect(Target, Range("B2:B25")) Is Nothing Then
For Each sh In ThisWorkbook.Worksheets
If sh.Name <> "Müşteri" Then
If sh.Name = "GENEL" Then
sh.Range("A4:A25").Value = Range("B4:B25").Value
Else
sh.Range("A4:C25").Value = Range("B4:D25").Value
End If
End If
Next
MsgBox "Veriler, sayfalara aktarıldı", vbInformation, "BİLGİLENDİRME"
End If
End Sub
Sub Aktar()
Dim sh As Worksheet
Dim i As Integer
Dim shG As Worksheet
Set shG = Sheets("GENEL")
x = 3
For i = 3 To 49 Step 6
For Each sh In ThisWorkbook.Worksheets
If sh.Name = shG.Cells(1, i) Then
sh.Range("D4:H25").Value = shG.Range(shG.Cells(4, i), shG.Cells(25, i + 4)).Value
Exit For
End If
Next
Next i
Set shG = Nothing
End Sub
Sayın Ferhat Pazarçevirdi, merhaba, iyi geceler, 14 nolu mesajımı gördünüz mü,10 Nolu mesajdaki, istekleriniz dosyay uygulanmıştır. Ayrıca, tüm verileri temizlyecek bir makro daha koydum. İsterseniz, kullanırsınız.
Kusura bakmayın. Yardımcı olmak isterdim ama anlayamıyorum ne demek istediğinizi ...Benim için önemli olan, "Müşteri" sayfasından istediğim müşterinin "B" sütunu çift tıklanarak diğer sayfalara taşınmasıdır, yani müşterilerin tümünü değil seçtiklerimi aktarmak istiyorum, zaten tamamını istesem çift tıklama yerine "Sayfa Aktar" butonu ile bu işlemi gerçekleştirebilirdik, teşekkür ederim.