Sayın MTO,
dosya nedenini anlamadığım şekilde büyüklük kazandı, öncelikle işinize yarar mı inceleyin. Olumlu sonuç alırsanız: dosya içindekilerini ve mtoyahelp makrosunu başka dosyaya kopyalayınız ve yeni dosya üzerinden işleme devam ediniz. Kolay gelsin.
Yardımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum bir ricam daha olacak.
A sütunundaki tüm değerleri değilde sadece 850.0 - 700.0 - 600.0 - 500.0 400.0 ve 300.0 ' a karşılık gelen gurubu sıralayabilirseniz çok sevinecem şimdiden ilginize teşekkürler.
Not: tablodaki "-" değerlerin sayfa2 ye aktarılmadığını gördüm sebebi ne olabilir.
(Veriler elle girilmeden bir internet sayfasından dış veri al komutuyla sayfaya yüklenmiştir.)
makroda değişiklik yaparak
If Cells(i, "A") > 0 Then
yerine aşağıdakini kullanın
If Val(Cells(i, "A")) = 850 Or Val(Cells(i, "A")) = 700 Or Val(Cells(i, "A")) = 600 Or Val(Cells(i, "A")) = 500 Or Val(Cells(i, "A")) = 400 Or Val(Cells(i, "A")) = 300 Then
ve eksi değerlerin görünmesi için ise:
If Cells(i, j) > 0 Then
ifadesi yerine aşağıdakini
If Cells(i, j) <> 0 Then
kullanın.
Arkadaşlar yardımınız için teşekkürler. Kusura bakmayın bazı eksikler çıktığı için rahatsız edeceğim.
1- Örnek B sütunundaki -37.3 değerinden -67.3 değerini çıkarttığımda
sonuç vermiyor. -37.3 "-37,3" olsa matematiksel değer oluşacak. daha öncede belirtmiştim dış veri olarak alıyor değerler bu şekilde girilmiş.
2- hücrelerin ayarlarını değiştirip istediğim formata dönüştürüyorum fakat makroyu çalıştırdığımda ayarlar ilk haline geliyor.
örnek "A 850.0 E sütunundaki 4 değeri, 4 yerine (04 KT) gibi bir değer olmalı
Formdaki herkesin Ramazanını kutlar, kalemine kuvvet temennisiyle hazırladığım formda makro ile arama ve ayrı bir formlada kayıt yapmak istiyorum.
Yardımcı olursanız sevinirim...:yardim:
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.