arka plan sayfa düzeni yardım.

Arkadaşlar merhaba;
belki sorum basit belki doğru arayamadığım için bulamadım ancak yardımlarınızı bekliyorum.
ekdeki gibi bir excel sayfası yaptım. yalnız bu sayfanın arkasında görünen hücreler görünsün istemiyorum.
birde sayfayı aşağı doğru sürüklediğimizde sadece yazılı yere kadar bir sayfa kadar gitsin orda dursun.
bu sanırım herkezin bildiği birşey çünkü çok baktım herkes kullanıyor hatta konu anlatırken bile arka plan beyaz sayfa gibi ama tıkladığınızda hücre seçilebiliyor ve sayfanın aşağı sürüklenmesi sınırlı.
ekde dosyayı gönderiyorum nasıl yapabileceğimi yazarsanız sevinirim.
saygılar selamlar.

Seyit Bey merhaba;
Cevabınız için çok teşekkür ederim tam da istediğim gibi.
Ancak balık almakdan çok balık tutmayı öğrenmeyi tercih ederim.
Vaktiniz varsa nasıl yapıldığı ile ilgili bir iki kelime yazabilir misiniz?
Sabahın bu saatinde üşenmeden cevap yazdığınız için bir kez daha teşekkür ederim.
Saygılar Selamlar.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Sayın Forumdar'ın sorduğu sorunun balık tutmayı öğrenmek ile ilgili sorduğu 2.soruya cevap biraz gecikince(Sayın Seyit Tiken belki müsait olmadığından) müsadenizle ben yazayım dedim.
-arkadaki hücre çizgilerinin görünmemesi için:
doya açıken sırasıyla tıkla:araçlar/seçenekler, sol alt köşedeki "kılavuz çizgileri"
şıkkının solundaki kutudaki işareti kaldır.

-tek sayfalık aşağıya kaydırmak için:
-sayfa açıkken sırayla tıkla: araçlar a tıkla /makro ya tıklamadan üzerinde dur ve açılan ek pencerede "visual basic düzenleyicisi" ne tıkla.
-açılan pencerenin solunda görünen listede "ScrollArea" nın solundaki kutuya tıklayıp içine $A$1:$Q$80 yazıp sayfayı kapatıp "visual basic düzenleyicisi" inden çık. işlem tamam. a1:q80 de ne dersen, sayfanın sol üst hücresi ile sağ en alt hücresinin koordinatları, yanisayfanın sınırları.

policeman

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
14-01-2025
Bu değerli bilgiye bende çok teşekkür ederim...

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
04-01-2026
Sayın Forumdar'ın sorduğu sorunun balık tutmayı öğrenmek ile ilgili sorduğu 2.soruya cevap biraz gecikince(Sayın Seyit Tiken belki müsait olmadığından) müsadenizle ben yazayım dedim.
-arkadaki hücre çizgilerinin görünmemesi için:
doya açıken sırasıyla tıkla:araçlar/seçenekler, sol alt köşedeki "kılavuz çizgileri"
şıkkının solundaki kutudaki işareti kaldır.

-tek sayfalık aşağıya kaydırmak için:
-sayfa açıkken sırayla tıkla: araçlar a tıkla /makro ya tıklamadan üzerinde dur ve açılan ek pencerede "visual basic düzenleyicisi" ne tıkla.
-açılan pencerenin solunda görünen listede "ScrollArea" nın solundaki kutuya tıklayıp içine $A$1:$Q$80 yazıp sayfayı kapatıp "visual basic düzenleyicisi" inden çık. işlem tamam. a1:q80 de ne dersen, sayfanın sol üst hücresi ile sağ en alt hücresinin koordinatları, yanisayfanın sınırları.
sayın necip54, açıklamalarınız için ben de teşekkür ederim, ancak öğrenmek istediğim bir konu var, veriler sayfa1'de ve anılan sayfa istenen (A1:Q80) boyuta getirildi, ancak sayfa1 bilgileri sayfa boyutunu aştığında ve "print" edilmeye çalışıldığında, birden fazla (örneğin 2 sayfa) sayfayı print ediyor, tabi seçili sayfa'dan sayfa1 seçilirse problem yok, ancak bazen dalgınlıkla print ikonuna basınca istenmeyen sayfalar da yazdırılıyor, yukarıda açıkladığınız yönteme benzer bir yöntemle istenmeyen 2 nci sayfa (yada fazla veriler) engellenebilir mi ? Teşekkür ederim.

mehmett

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Sn 1Al2Ver

Bu sorunu Yazdırma Alanı oluştururak çözebilirsiniz.

Excel 2007 için Yazdırma Alanı oluşturma;

Ana sekmelerden Sayfa Düzeni'ni seçin,

Yazdırma Alanı düğmesini ve Yazdırma Alanı Belirle seçeneğini tıklayın.

Excel 2003'de Yazdırma Alanı oluşturulmasını F1 yardım tuşundan bulabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Sn 1Al2Ver,

Excel 2003 için yazdırma alanı oluşturmak için:
Önce yazdırılacak alanı sol üstten sağ en alta kadar tarayarak belirleyin ve Menüdeki Dosya sekmesinden "yazdırma alanı" sekmesinden "yazdırma alanı belirle" yi tıklayın ve daha sonra "Baskı ön izleme" sekmesinden yazdırılacak sayfanın muhtemel çıkış görüntüsüne bakınız, şayet tek sayfaya sığmıyorsa ön izlemedeyken "kenar boşluğu" sekmesine tıklayınız ve görülen enine boyuna kenar çizgilerini sürüklüyerek dökümanı 1 sayfaya sğdırın ve yazdırın. Dosyadan çıkarken kayıt edip çıkarsanız aynı dosyayı bundan sonraki açılışlarda bu şekilde yazdıracaktır ama gene de her dosyayı yazdırmadan önce "ön izleme" sekmesine basarak yazdırma öncesi dosyanızın nasıl basılacağından emin olunuz.

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
04-01-2026
Sayın mehmett, sayın necip54, duyarlığınız için teşekkür ederim, saygılarımla