Ay adını büyük harflerle yazdırma.

Excel Vers. ve Dili
2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
01-03-2023
Merhaba arkadaşlar aşağıdaki kodla yeni bir dosya oluşturarak kayıt yapabiliyorum.
Private Sub CommandButton8_Click()
'On Error Resume Next

kaynak = "D:\Belgelerim\Aylık\Kesintiler\"

Application.DisplayAlerts = False

ay = Format(Now, "MMMM")
yıl = Format(Now, "yyyy")

dosya_adı = InputBox("Dosyanın adını yazınız", "UYARI", ay & " KESİNTİSİ " & yıl)

If dosya_adı = "" Then
MsgBox "Sayfa ismini yazmadınız"
Exit Sub
End If

kesinti = InputBox("kesinti nedeni", "UYARI", ay & " AYI KESİNTİSİ")

If kesinti = "" Then
MsgBox "Kesinti ayını yazınız Sayfa ismini yazmadınız"
Exit Sub
End If
Workbooks.Add

Dosya = ActiveWorkbook.Name
sayfa_Adı = ActiveSheet.Name

For ii = ActiveWorkbook.Sheets.Count To 2 Step -1
ActiveWorkbook.Sheets(ii).Delete
Next

sat = 1
For i = 2 To ThisWorkbook.Worksheets("LİSTE").Cells(Rows.Count, "C").End(3).Row ' 2. satırdan başlıyor

ActiveWorkbook.Sheets(sayfa_Adı).Cells(sat, 1).Value = ThisWorkbook.Sheets("LİSTE").Cells(i, 3).Value & " " & ThisWorkbook.Sheets("LİSTE").Cells(i, 4).Value
ActiveWorkbook.Sheets(sayfa_Adı).Cells(sat, 4).Value = ThisWorkbook.Sheets("LİSTE").Cells(i, 11).Value
ActiveWorkbook.Sheets(sayfa_Adı).Cells(sat, 5).Value = ThisWorkbook.Sheets("LİSTE").Cells(i, 30).Value
ActiveWorkbook.Sheets(sayfa_Adı).Cells(sat, 6).Value = kesinti

sat = sat + 1
Next i

Columns("A:G").Columns("A:G").EntireColumn.AutoFit
Range("a1").Select
ActiveWorkbook.SaveAs kaynak & dosya_adı & ".xls"
ActiveWindow.Close
ActiveWindow.WindowState = xlMaximized

Application.DisplayAlerts = True

Onay = MsgBox(" Kesinti için dosya oluşturdum, TOPLAM " + Str(sat - 1) + " Kişinin Kesintisi bankaya gönderilmeye hazır. Dosyanız Aylık Klasöründe! Dosya Açılsın Mı?", vbYesNo, "Merhaba Ergün EDE")
If Onay = vbNo Then Exit Sub
Workbooks.Open kaynak & dosya_adı & ".xls"

End Sub
Ancak benim istediğim, buradaki ay adı Küçük harfle yeni bir dosya oluşturuyor, bunu büyük harfle oluşturmak istiyorum, formdan şu kodu uyguladım ama olmadı.

dosya_adı = InputBox("Dosyanın adını yazınız", "UYARI", ay & " KESİNTİSİ " & yıl) ' Bu kodu aşağıdaki ile değiştirdim olmadı

dosya_adı = InputBox("Dosyanın adını yazınız", "UYARI", UCase(Replace(Replace(MonthName(ay), "ı", "I"), "i", "İ")) & " KESİNTİSİ " & yıl)
Buradaki kod nasıl düzeltilmelidir ki, AY ismi büyük olsun teşekkür ederim.

veyselemre

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Pro Plus 2021
Kod:
ay = UCase(Replace(Replace(Format(Now, "MMMM"), "ı", "I"), "i", "İ"))

kulomer46

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office LTSC Professional Plus 2021 - Türkçe
08-06-2027
Merhaba

Şu şekilde deneyiniz

dosya_adı = InputBox("Dosyanın adını yazınız", "UYARI", ay & " KESİNTİSİ " & yıl)
dosya_adı=ucase(dosya_adı)

Selamlar...

Excel Vers. ve Dili
2016
01-03-2023
Her ikinizede teşekkür ediyorum, yarın inşallah denerim şimdi acele çıkmam lazım sağlıcakla kalın

Excel Vers. ve Dili
2016
01-03-2023
Sayın Kulomer46 sizin kodda Türkçe karakterler için nasıl bir düzeltme yapacağız efendim.
Yani dosya_adı=ucase(dosya_adı) bunu nasıl düzeltiriz, "ı", "I"), "i", "İ")) bunlar için
Kod çalışıyor ancak KASIM'ı KASıM yazıyor, NİSAN'ı NıSAN yazıyor. Sayın Veyselemrenin örendiği çalıştı ancak bunu nasıl yaparız, onun için yazdım, Teşekkürler,

kulomer46

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
08-06-2027
Merhaba

Şu şekilde deneyiniz.

dosya_adı = UCase(Replace(Replace(Replace(Replace(Replace(Replace(Replace(Replace(Replace(Replace(Replace(Replace(dosya_adı, "Ç", "C"), "ç", "C"), "ğ", "G"), "Ğ", "G"), "ı", "I"), "İ", "I"), "Ö", "O"), "ö", "O"), "Ş", "S"), "ş", "S"), "Ü", "U"), "ü", "U"))

dosya_adı = UCase(Replace(Replace(Replace(Replace(Replace(Replace(Replace(Replace(Replace(Replace(Replace(Replace(dosya_adı, "‚", "C"), "", "C"), "Û", "G"), "Ú", "G"), "İ", "I"), "Ü", "I"), "…", "O"), "š", "O"), "Ş", "S"), "ß", "S"), "†", "U"), "Ÿ", "U"))

Selamlar...

Excel Vers. ve Dili
2016
01-03-2023
Abim teşekkür ederim eline sağlık, ancak
Benim bu dosyamda şöyle yamasını istiyordum,
dosya_adı = InputBox("Dosyanın adını yazınız", "UYARI", ay & " KESİNTİ AYRINTISI " & yıl)

Bu seferde Buradaki KESİNTİ AYRINTISI adını, KESINTI yazıyor, bu düzelir mi? Teşekkür ederim.

kulomer46

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
08-06-2027
Abim teşekkür ederim eline sağlık, ancak
Benim bu dosyamda şöyle yamasını istiyordum,
dosya_adı = InputBox("Dosyanın adını yazınız", "UYARI", ay & " KESİNTİ AYRINTISI " & yıl)

Bu seferde Buradaki KESİNTİ AYRINTISI adını, KESINTI yazıyor, bu düzelir mi? Teşekkür ederim.
Merhaba

Kelime ve harfler üzerinde hemen hemen istediğiniz her türde ve şekilde sonuç alınabilir.

Yukardakilere ek olarak şu koduda kodların altına ekleyiniz.

dosya_adı = Replace(dosya_adı, "KESINTI", "KESİNTİ")

Selamlar...

Excel Vers. ve Dili
2016
01-03-2023
Merhaba arkadaşlar Hepinize mutlu yıllar dilerim. Aşağıdaki formül ile OCAK 2022 yazıyor, benim isteğim. bir ay öncesi olsun yani Aralık 2021 olacak şekilde bir ay geriden yazması için nasıl bir değişiklik yapmam lazım. Teşükkürler.

=BİRLEŞTİR("Personel Ödemesi";BÜYÜKHARF(METNEÇEVİR(ŞİMDİ();" AAAA / YYYY"));BİRLEŞTİR(" Ayına Ait "))