Ay İsmine Göre Veriyi bölerek aktarma

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 Türkçe
Merhaba,

Ay ismine göre başka bir dosyadan veri aktarımı. Detayı ektedir.

Bu konunun fonksiyonla çözülebileceğini düşündüm. Anlaşılır olması için konuyu basite indirdim.

Üstadlar ilgilenirmisiniz?

Şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Windows-XP_TR
Ofis-2003_TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
26/10/2022
Merhaba,
Hangi çalışma sayfasında E21'e bölecek acaba? Ayrıca "malzeme toplamı ve üretim" satırlarının anlamı nedir, aldığımız veri ile ilgisi varmıdır ?

Excel Vers. ve Dili
Windows-XP_TR
Ofis-2003_TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
26/10/2022
Neyse,istedikleriniz tam net olmasa da anladığım kadarıyla size basit birşey hazırladım.Ben "E21" hücresini "Analiz" sayfasında olduğunu düşünerek o hücreyi esas aldım.Umarım size bir fikir verir.
İyi günler

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 Türkçe
Öncelikle İlginize çok teşekkür ederim. Sorun şuki tabi burada bahsetmeliydim. Acemiliğime verin.

Ekte de göreceğiniz gibi Analiz 2 dosyasında bir çok satırda veri olacak. Aşağı doğru yaklaşık 30 kalem ve bunların aralarında boş satırlarda var. Ben kafa karıştırmasın diye tek kalem verdim. Şunu söyleyebilirim. Burada Hem analiz hem de analiz2 sayfasında malzeme,işçililk,amortisman kelimeleri her iki dosyadada aynı olabilir. Bilmiyorum belki veri çekmede kolaylık sağlar diye düşünmüştüm.

İnanın çok büyük bir analiz dosyasında kullanılacak. Benim için çok hemde çok önemli umarım olur.

İlginiz için tekrar teşekkür ediyorum. Son halini ekte gönderdim.

Hayırlı akşamlar.

Ekli dosyalar

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

bu formüller işinizi görür mü?

E10 hücreye
Kod:
=YATAYARA($A$1;'[ANALİZ 2.xls]Sayfa1'!$B$4:$AV$12;4;0)
E12 hücreye
Kod:
=YATAYARA($A$1;'[ANALİZ 2.xls]Sayfa1'!$B$4:$AV$12;6;0)
E15 hücreye
Kod:
=YATAYARA($A$1;'[ANALİZ 2.xls]Sayfa1'!$B$4:$AV$12;9;0)
bu formül ile ilgili değerleri aldıktan sonra ne ile çarpım-bölecekseniz formülün sonuna ilave ediniz.

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 Türkçe
Merhaba,

İlginize çok teşekkür ederim. Burada sütun sayısını ve satır sayısını arttırmak serbestmi. Analiz dosyasında yani verinin geldiği dosyada örnek çaloşmamız sadece bir ürün içinde yan tarafına başka ürün için sütun açmam gerekiyor. Burada formülün neresini değiştireceğim zahmet olmazsa izah edermisiniz.

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 Türkçe
Merhaba,

Ekli dosyada nihai durum var. İzah açısından daha kolay olabileceğini düşündüm. Verinin geleceği 2. bir kitap yaptım verinin geldiği yerede 2. bir sütun yaptım ay değiştiğinde paralel olarak ilgili aylardan verileri alırsa başka bir sorun kalmayacaktır.

Tekrar teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Merhaba,

İlginize çok teşekkür ederim. Burada sütun sayısını ve satır sayısını arttırmak serbestmi. Analiz dosyasında yani verinin geldiği dosyada örnek çaloşmamız sadece bir ürün içinde yan tarafına başka ürün için sütun açmam gerekiyor. Burada formülün neresini değiştireceğim zahmet olmazsa izah edermisiniz.
merhaba
syn umut10, tabiiki anlatabiliriz ama öncelikle sizin bu formül üzerinde biraz deneme yanılma ile çalışmanız gerekir.
siz formül içersindeki hücre, alan ve satır başvurularını değiştirerek deneme yapınız. istediğiniz sonuca ulaşamadığınızda yardım isteyiniz.
eğer herşeyi tek tek biz yaparsak siz öğrenmiş olmaz, hazır dosya üzerinde çalışmış olursunuz.

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 Türkçe
Tekrar merhaba formülü çözdüm farklı sütunlara uyarladım harika oldu. Sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Hayırlı akşamlar.

Bu arada Sn.Tekinteke de ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum.