Aynı degisken birbirinden farklı "procedure"lerde kullanılabilinir mi?

Excel Vers. ve Dili
2003 Eng
Sayın ustalar

Command butonu ile calısan bir makrom var.Command tusu ile calısan makroya ,farklı yazılmıs prosedurleri cağırarak makroyu çalıştırıyorum.Fakat ana makromda tanımladıgım degiskeni, cagirdigim prosudurlerde tekrar tanimlamak zorunda kaliyorum.Yoksa makro calısmıyor.

Degiskeni, command tusu ile calışan makroda bir kez tanımlayarak , bu makroyu çalıştırabilirmiyim?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Değişkeni tüm prosedürlerin üzerinde dim vaya public ile tanımlarsanız, tümünde kullanabilirsiniz.

Sayın Leventm konuyu tam olarak anlayamadım,örnek vererek bir açıklama yapılabilirmi?

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Örneğin, aşağıdaki kodları bir modüle kopyalayın. Önce deneme1'i sonrada deneme2'yi çalıştırın. deneme1 prosedüründe deg1 ve deg2 değişkenlerine değer atanırken deneme2 prosedünde bu değerler kullanılabilir.

Kod:
Dim deg1 as integer
Public deg2 as string

Sub deneme1()
deg1=100
deg2="excelwebtr"
end sub

sub deneme2()
msgbox deg1 & "-" & deg2
end sub
Ayrıntılı bilgi için aşağıdaki linki inceleyin.

DEĞİŞKENLER - VARIABLES

Excel Vers. ve Dili
2003 Eng
Sayın LeventTR sorumu , daha aciklayıcı olmasi icin cok basit bir ornek dosya ile aciklayayım.

Ornekte butona basilarak girilecek basit bir "xxx" yazısı msgbox ta "xxx" olarak gosterilecek.

Kodda "Private Sub CommandButton1_Click()" da belirledigim degiskeni Sub yazi() da "inputbox()" ile tekrardan belirlemelimiyim?Cunku bu sekilde sizinde gorebileceginiz gibi calısmıyor.

Bu tarzdaki bir islemii birden cok "sub()" cagırarak yapicagim zaman her birinde degiskeni tekrardan girmenin mantıksız olacagını dusunuyorum.

Bu kapsamda bir kere girecegim degiskenii birden cok cagiracagim alt "sub()" da nasıl kullanabilirim?

Umarim acıklayabilmisimdir.

İyi aksamlar

Son düzenleme:

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Dosyanızdaki kodları aşağıdaki gibi düzenleyin.

Kod:
Dim a As String

Private Sub CommandButton1_Click()
a = InputBox("bir string girin")
yazi
End Sub

Sub yazi()
MsgBox (a)
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2003 Eng
Tesekkur Ediyorum