aynı excel kitabına ben buradan, arkadasım adana dan veri girebilir miyiz?

Excel Vers. ve Dili
2002 Türkçe
merhaba

ben bir kitap uzerinde calısıp, ağ bağlantısı yoluyla diğer arkadaslarım da bu kitaba veri girebiliyoruz. yani aynı kitabı 3. kattaki kişi de 1. kattaki kişi de kullanabiliyor. benim yapmak istediğimse başka bir şehirdeki arkadasım da aynı kitap uzerinde calısabilir mi?

olabilirse ne şekilde sağlayabiliriz bunu?
iyi calısmalar.

Excel Vers. ve Dili
2002 Türkçe
merhaba bilgisi ya da fikri olan birileri var mı?
(önemli de benim için...)

Excel Vers. ve Dili
excel 2000 Türkçe
&
excel 2003 Türkçe
google da sanal ağ diye aratarak istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz sanırım. okuduğum dokumanlarda hamachi diye bir programın buna benzer birşey yaptığını hatırlıyor gibiyim.

Excel Vers. ve Dili
2002 Türkçe
güncellemek için yazıyorum. belki bilgisi olan birine rastlarım
costcontrol
leventm
dede
ve diğer arkadaslarım henuz gormedi sanırım

:D

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Merhabalar,

Bahsettiğiniz konu; Excel'in "Paylaşıma Açılmış Kitap" gibi bir komut mantığıyla basitçe halledilemez. Ama başka yollarla tabi ki halledilebilir.

Şöyle ki, İnternet bağlantısının olduğu herhangi bir yerden, (bu Adana da olabilir kutuplar da olabilir) dosya üzerinde işlem yapılabilir. Üstelik iki kişi ile de sınırlı kalmazsınız.

Bir bilgisayar; sunucu (server) mantığı ile dosyayı (veritabanını) taşır. Diğer bilgisayarlar, tanımladığınız bir protokolle, bu bilgisayara ulaşır ve üzerinde işlem yapar.. Yani burada server/client mantığı ön plana çıkıyor. Bilgisayarınıza bu şekilde bir server yeteneği kazandırmalısınız.

İkinci önemli konu; veritabanı olarak kullanacağınız yapının Excel olmaması, Excel'le sınırlandırılmaması veya Excel kitabı mantığı ile düşünülmemesidir.. Veri depolamada; SQL, MYSQL, FireBird Veritabanı alternatifleri bunlardan sadece birkaçı ...

Ama Excel'i; bir Veritabanı Yönetim Aracı olarak kullanmak gayet hoş olur.

Forumun ADO uygulamaları size bu yönde fikir verebilir.

Konu oldukça geniş ve yapılması gereken oldukça fazla iş olduğundan, somut örnek vermek işime gelmedi :)

Excel Vers. ve Dili
2002 Türkçe
yine de tesekkur ederim sn ferhat.
peki ftp sunucusunda yer alsa bu kitap; bu sartlar altında istenen saglanabilir mi?

(eger cevabınız "evet, ftp deki belge uzerinde calısır kayıt yapılabilir" olursa ftp nasıl kurulur, nasıl bir işleyişi vardır sorularım gelecek..
tesekkur ederim