- Excel Vers. ve Dili
- office 2016 türkçe
Merhaba dostlarım
Yeni bir sorunum ile sizlerin başını ağrıtacağım hazırlamış olduğum bir excel dosyasından Userform üzerindeki bir textboxa aldırdığım bir kriterim var ve kaydet düğmesine bastığımda bana ikinci bir excel dosyasını açıyor ve STOK adlı sheete giderek 4. sütunda bu kriterle aynı olan satırları bulup silmesini istiyorum. Yazmış olduğum makro sadece bir satırı buluyor ve siliyor aslında aynı kriterden 12 satır var diğerlerini silmiyor bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim yazmış olduğum makro aşağıdadır
Private Sub cmdduzelt_Click()
Workbooks.Open Filename:="\\Sbs2003\data\İTHALAT\DATABASE.xls"
Sheets("STOK").Select
Dim bak As Range
For Each bak In Range("D1" & [d65536].End(3).Row)
If StrConv(bak.Value, vbUpperCase) = StrConv(no.Value, vbUpperCase) Then
bak.Select
ActiveCell.EntireRow.Delete
Exit Sub
End If
Next bak
End Sub
Bu yazılımında sadece ilk değeri buluyor ve siliyor aslında daha 11 satır daha var onlarıda bulup silmesini istiyorum ama maalesef beceremedim
Şİmdiden her keze çok teşekkür ederim.
Yeni bir sorunum ile sizlerin başını ağrıtacağım hazırlamış olduğum bir excel dosyasından Userform üzerindeki bir textboxa aldırdığım bir kriterim var ve kaydet düğmesine bastığımda bana ikinci bir excel dosyasını açıyor ve STOK adlı sheete giderek 4. sütunda bu kriterle aynı olan satırları bulup silmesini istiyorum. Yazmış olduğum makro sadece bir satırı buluyor ve siliyor aslında aynı kriterden 12 satır var diğerlerini silmiyor bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim yazmış olduğum makro aşağıdadır
Private Sub cmdduzelt_Click()
Workbooks.Open Filename:="\\Sbs2003\data\İTHALAT\DATABASE.xls"
Sheets("STOK").Select
Dim bak As Range
For Each bak In Range("D1" & [d65536].End(3).Row)
If StrConv(bak.Value, vbUpperCase) = StrConv(no.Value, vbUpperCase) Then
bak.Select
ActiveCell.EntireRow.Delete
Exit Sub
End If
Next bak
End Sub
Bu yazılımında sadece ilk değeri buluyor ve siliyor aslında daha 11 satır daha var onlarıda bulup silmesini istiyorum ama maalesef beceremedim
Şİmdiden her keze çok teşekkür ederim.