• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

aynı satır elemanlarını sorguda yardım ltf.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dword
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
merhaba arkadaşlar
uzun süredir araştırıyorum ve bakmadığım başlık sanırım kalmadı.

bir tablonun verileri arasında değişik tablolardan veriler de var ve bunlar açılır kutuda. istediğim; bir hücredeki açılır kutudan bir seçenek seçtiğimde diğer tablodan o seçeneğe ait bilgileri diğer satırda gösterebilmek.

mesela tablolar

1. dosyalar
dosya_no, Firma, adres, telefon, sip_no
2. firmalar
Firma, adres, telefon, fax, email

bu durumda dosyalar tablosunda firma sütununda bir seçim yaptığımda adres satırında otomatik olarak adresin çıkmasını nasıl sağlayabilirim.

aklıma gelen fakat eksik çözüm:

dosyalar içinde adres in kaynak koduna

SELECT * FROM Firmalar WHERE firma=xxxxx

burada xxxxx yerine öyle bir şey koymalıyımki sadece bulunulan satırdaki firma adını işaret etsin. tabi bu sorgulama komple yanlış ta olabilir çünkü sql konusunda yeninin yenisiyim :S

tabloda veya formda yapmak arasında daha mantıklı olanını düşünmedim şu an fakat eğer sorguyu bulursam her ikisinde de rahatlıkla kullanabileceğimi düşünüyorum.

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Merhaba;

Alttaki gibi deneyebilirsiniz..

Kod:
SELECT * FROM Firmalar WHERE Firma IN (SELECT Firma FROM dosyalar WHERE Firmalar.Firma=dosyalar.Firma)

beab05 ilgin için teşekkürler
ama bu sorgu ile açılan kutuda dosyalar içerisinde açılan kayıtların tümüne ait bilgiler görünüyor yani 5 firmaya ait dosya var ise 5 firmanında adresi görünüyor. (açılır kutu olduğu için görebiliyorum 5 adreside)
benim yapmak istediğim ise sadece seçilen firma adına ait adresin gösterilmesi

Geri