AYNI SİCİL NUMARASINA KAYITLI MAL CİNSLERİNİ TESPİT

stier_22

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-01-2028
Merhaba Arkadaşlar;

Ekte yer alan dosyada aynı sicil ve aynı firmaya ait alımları farklı ürünler var

Bunları başka bir liste alıcam fakat düşeyara vergi numarası ile aradığımda tüm mal cinslerini bana göstermesini istiyorum bunu nasıl yapabilirim?

Ekli dosyalar

stier_22

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2016
04-01-2028
Gelişmiş filtreyle yapılmış ekli dosyayı inceleyiniz:

Üstat teşekkürler peki ben bunu yan yana hücerelerde nasıl görebilirim çünkü liste çok uzun bu sebeple firma ismi yazmaktan ziyade sicil numarasına göre farklı mal cinslerini bana yan yana hücrelerde vermesi benim için daha pratik olacaktır bunu düşeyaranın farklı versiyonları ile yapabilir miyim yada bu makro da sicil numarasına göre bana mal cinsini yan yana verebilir mi ama bunu sicil no ya da firma adı yazmama gerek kalmadan yapmasını istiyorum mümkünse?

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Dosyadaki kriter alanına yani ikinci sayfanın A2, B2 ve C2 hücrelerine yazılan veriler asıl listede aranır ve bilgiler aşağıda listelenir. Bu üç hücreyi teker teker kullanabileceğiniz gibi ikisini ya da üçünü birarada da kullanabilirsiniz. Örneğin B2'ye aradığınız vergi numarasını yazarsanız o vergi numarasının bilgileri listelenir. Firma adı, vergi no ve malzemenin aynı anda girilmesi gerekmez.

Yan yana olmasından kastınızın ne olduğunu anlamadım. Sadece vergi numarasını girerek düğmeye bastığınızda çıkan sonuç size uymuyor mu?

stier_22

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2016
04-01-2028
Dosyadaki kriter alanına yani ikinci sayfanın A2, B2 ve C2 hücrelerine yazılan veriler asıl listede aranır ve bilgiler aşağıda listelenir. Bu üç hücreyi teker teker kullanabileceğiniz gibi ikisini ya da üçünü birarada da kullanabilirsiniz. Örneğin B2'ye aradığınız vergi numarasını yazarsanız o vergi numarasının bilgileri listelenir. Firma adı, vergi no ve malzemenin aynı anda girilmesi gerekmez.

Yan yana olmasından kastınızın ne olduğunu anlamadım. Sadece vergi numarasını girerek düğmeye bastığınızda çıkan sonuç size uymuyor mu?
Üstat merhaba,

Dediğim gibi satır sayısı binlerce olduğu için her bir fatura kaleminin vergi yada unvan vs bilgisini tek tek manuel girmem imkansız.
Kısa listelerde olabilir. Ama benim istediğim aşağıdaki ekteki örnekteki gibi firmanın sicil numarasına göre düşey arama yaptığımda bana o firmanın kaç farklı mal cinsi olduğunu yan yana hücrelerde yada aynı hücrede yan yana verecek şekilde döndürmesini istiyorum. Buda sanırım düşey ara içerisine farklı komutlarda ekleyerek olur diye düşündüm yada makro ile belki olabilir? (Unvanı ve vergi numarasını tek satırda gösterip yanına kaç çeşit mal cinsi olduğunu görmek istiyorum)

Ekli dosyalar

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Maalesef ne yapmak istediğinizi anlasam da mevcut dosyanızda bu çözüme nasıl ulaşılacağını bilemedim. Beni aşıyor.

veyselemre

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Pro Plus 2021
Kod:
Sub test()

Set sV = Sheets("var olan")
    sonSut = sV.Cells.Find(What:="*", After:=sV.Cells(1, 1), SearchOrder:=xlByColumns, SearchDirection:=xlPrevious).Column
    sat = sV.Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row
    veri = sV.Range("A1", sV.Cells(sat, sonSut)).Value
    ReDim yVeri(1 To sat, 1 To sonSut)
    With CreateObject("Scripting.Dictionary")
        For i = 1 To UBound(veri)
            For ii = 3 To sonSut
                If veri(i, ii) <> "" Then
                    krt = veri(i, 2) & vbTab & veri(i, ii)
                    .Item(krt) = veri(i, 1)
                End If
            Next ii
        Next i
        ky = .keys
        itm = .items
        .RemoveAll
        For i = 0 To UBound(ky)
            bl = Split(ky(i), vbTab)
            vNo = bl(0)
            ucr = bl(1)
            If Not .exists(vNo) Then
                .Item(vNo) = itm(i) & vbTab & vNo & vbTab & ucr
            Else
                .Item(vNo) = .Item(vNo) & vbTab & ucr
            End If
        Next i
        ky = .keys
        itm = .items
    End With
    Sheets("olmasını istediğim").Cells.ClearContents
    sat = 0
    For Each i In itm
        bl = Split(i, vbTab)
        sat = sat + 1
        Sheets("olmasını istediğim").Cells(sat, 1).Resize(1, UBound(bl) + 1).Value = bl
    Next i

End Sub