Ayrı sayfalardan verilerin formül yoluyla bir sayfada toplanması

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Üzerinde çalıştığım excel kitabında her sayfayı bir acentanın fiyatlarını, fiyat periyotlarını vb... bilgileri içerecek tablolardan oluşturmaktayım.En son sayfayıda çalıştığımız acenteların isim listesi olarak düzenliyorum.Esas yapmak istediğim Sayfa 1 de oluşturacağım şablon bir tablonun üstüne bir combobox eklemek ve bu combobox ın son sayfadan aldığı acenta ismine göre( bu combobox da ne tür bir formül kullanmam gerekiyor.) sayfa birde oluşturduğum tabloda o acentanın verilerinin çıkması. Sadece bir sayfa olsa indis veya düşey ara formülüyle tabloda görüntülenme olayını çözüyorum. örneğin Comboboxta acenta ismini Sunrise seçersem sayfa 1 deki d3 hücresine gelmesi gereken tarihin Sunrise sayfasının d3 hücresindeki 01.05.2008 TUI ismini seçersem gelmesi gereken tarihin Tui sayfasındaki d3 hücresindeki 24.04.2008 olmasını istiyorum. Bunu uygulayabileceğim formül konusunda bana yardımcı olabilirmisiniz

Kemal Demir

Özel Üye
Sn.ogzbzkrt,

Sorunuzun cevabını kısa sürede ve doğru yanıt almak istiyorsanız , küçük bir dosya ekleyebilirmisiniz.

Teşekkurler.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Çalışma sayfamı ekledim.

Ne yapmak istediğim hakkında daha açıklayıcı olmak için çalışma kitabımıda ekledim. Açtığınız da göreceğiniz üzere sayfa 1 dışındaki sayfalar çaıştığımız acenteların verilerini tablo olarak göstermektedir.Sayfa 1 de de bir tane şablon tablo yarattım.Öğrenmek istediğim konuyu dilim döndüğünce gönderdiğim sayfa üzerinden örnek vererek anlatacağım.İlk olarak sayfa 1 in a1 hücresine acenta isimleri sayfasından acenta isimlerini alacak bir combobox yaratmak istiyorum ve bu comboboxtan örneğin best reisen acentasını seçtiğim zaman bu sayfadaki b4, b5,f6,e17,...vb tüm hücrelerdeki verilerin sayfa 1 de aynı hücrelerde gösterilmesini istiyorum.Bunu yapabilmem için hücre içlerinde hangi formulü kullanmam gerekir mümkünse örnekli bir açıklama olursa sevinirim. Ve oluşturmak istediğim combobox ın istediğim şekilde verileri alabilmesi için nasıl bir formül yazmalıyım