Ayrılış-Başlayış yazı şablonu

Hakan ERDOST

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe (Ev)
Excel 2013 Türkçe (Okul)
Herkese kolay gelsin.Malum 4+4+4 dolayısyla ayrlış ve başlayıs işlemleri yoğun.Biir yazı şablonu oluşturmaya çalışıyorum ancak hücrelerde kaymalar falan oluyor.Dosya ekte.Elinde buna benzer bir çalışması olan varsa da eklese yardımcı olur.Tekrar kolay gelisn.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 TR
Örnek teşkil etmesi için bir yazı hazırladım..

N1 ve O1 hücrelerine Tarih ve numara girin sonra ekteki formulu herhangi bir hücreye yapıştırın.

Kod:
="İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün "&METNEÇEVİR(N1;"GG.AA.YYYY")&" tarih ve "&METNEÇEVİR(O1;"000000")&" sayılı yazısı,"

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Bunun için Word'un adres mektup birleştirme özelliği daha uygun olur. yine de illa excelde yapmak isterseniz diye bir şeyler yapmaya çalışıyorum.

Hakan ERDOST

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe (Ev)
Excel 2013 Türkçe (Okul)
Excelle yapmadaki sebep şu; hem bir veritabanı şeklinde ayrılan bilgileri tutulacak hemde aynı şeyi defalarca yazılmayacak.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Adres mektup birleştirmede de zaten öncelikle excel'de veritabanını hazırlıyorsunuz daha sonra metni wordde o veritabanını kullanarak hazırlıyorsunuz.

exceldeki örneği hazırlamaya çalıştım. Ayrılışı düzenledim. Siz aynı mantıkla başlayışı düzenleyebilirsiniz.

Ekli dosyalar

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Küçük bir tavsiye...
Sorgulamayı isim yerine TC.Kimlik No ile yapılması daha sağlıklı olur. Aynı içim birden fazla olabilir.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
O aklıma geldi de o kadar da olmayacağını, olursa tekrar değerlendiririz düşündüm. Tabi istenirse TC kimlik numarasına göre de düzenlenebilir.

Hakan ERDOST

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe (Ev)
Excel 2013 Türkçe (Okul)
O aklıma geldi de o kadar da olmayacağını, olursa tekrar değerlendiririz düşündüm. Tabi istenirse TC kimlik numarasına göre de düzenlenebilir.
İlginize teşekkürle.Dosyayı tamamladım.mantık kurgusu için teşekkür ettim.TC Kimlik sorununuda konuya çağırarak hallettik.Dosya Ekte.

Ekli dosyalar