Başarı Grafiği

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Ekte taslak sayılabilecek excel dosyasında 2 çalışma sayfası olacak, birinci sayfada öğrenci seçimi ve grafik, ikinci çalışma sayfasında veriler olacak. (Açılır menü verileri 2. sayfadaki ad ve soyad sütunlarından alacak, hem ad hem soyad çıkar mı, mümkün mü bilmiyorum ama mümkünse ad-soyad ayrı olması çok iyi olur, mümkün değilse sadece ad seçilebilir.) İlk çalışma sayfasında üstteki açılır menüden bir öğrenci seçildiğinde sütun grafik olarak 1. deneme puanını, 2.,3.,4.,5... deneme puanlarını ve en son okul puanlarını göstermek istiyorum. x ekseninde grafik isimleri (SBS Deneme 1, SBS Deneme 2, ..., Okul Puanları), y ekseninde puanları göstermek istiyorum. açılır menüden farklı öğrenci seçildiğinde ona ait grafik gözüksün yani dinamik olsun istiyorum.

Ekli dosyalar

Trilenium

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2019 English
Ben açıkcası şunu anlamıyorum bu forum olaylarında. Şunu istiyorum,bunu istiyorum o da olsun bu olsun...çiçek olsun böcek olmasın...Kendimi bir nevi garsoniye hizmeti vermiş gibi hissediyorum.

Siz bizden resmen ödevinizi bitirmemizi istiyorsunuz

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Ben açıkcası şunu anlamıyorum bu forum olaylarında. Şunu istiyorum,bunu istiyorum o da olsun bu olsun...çiçek olsun böcek olmasın...Kendimi bir nevi garsoniye hizmeti vermiş gibi hissediyorum.

Siz bizden resmen ödevinizi bitirmemizi istiyorsunuz
Güzel kardeşim, senden zorla birşey isteyen yok, o kadar şey yazmışsın da çiçek-böcek herhangi birinin nasıl yapıldığını söylemekten acizsin, konuyla alakalı birşey demiyeceksen gölge etme yeter. Yardım edecek çıkacaktır, burdan veya başka yerden. Ayrıca ben öğrenci değil okul idarecisiyim, öğrenci ve velilere öğrencilerin başarılarılarını ve hedefledikleri okul puanları arasında ilişkiyi grafik olarak sunmak istiyorum. Ben zorunlu olmadığım halde insanlara daha fazla rehberlik edebilirim diye düşünürken, senin gibiler garsoniyer bile olamaz.

Trilenium

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2019 English
Sayın realrebel,

Zaten benden istemek gibi bir mevkiniz olamaz. Belirtmiş olduğunuz soru ve sorunlarınızı ben çay karıştırırken çözebilmekteyim bu konuda müsterih olunuz. Konuyla alakalı birşey demiyor ve demiycem de zaten. Eğer burası forum ise ve siz de konu açtınız diye ben eleştirimi yapmayacak değilim; buna ben karar veririm siz degil.

Karşınız da öğrenciniz yok kelimelerinizi seçerek yazınız ! Benimle abuk sabuk konuşarak sonradan olma "idareciliginizi" göstermeyiniz. Hoş hep söylemişimdir yöneticilik Allah vergisidir diye ama neyseki size bahşedilmemiş birşey üzerine konuşmak yersiz olacaktır.

Saygılarımla !

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Ekte taslak sayılabilecek excel dosyasında 2 çalışma sayfası olacak, birinci sayfada öğrenci seçimi ve grafik, ikinci çalışma sayfasında veriler olacak. (Açılır menü verileri 2. sayfadaki ad ve soyad sütunlarından alacak, hem ad hem soyad çıkar mı, mümkün mü bilmiyorum ama mümkünse ad-soyad ayrı olması çok iyi olur, mümkün değilse sadece ad seçilebilir.) İlk çalışma sayfasında üstteki açılır menüden bir öğrenci seçildiğinde sütun grafik olarak 1. deneme puanını, 2.,3.,4.,5... deneme puanlarını ve en son okul puanlarını göstermek istiyorum. x ekseninde grafik isimleri (SBS Deneme 1, SBS Deneme 2, ..., Okul Puanları), y ekseninde puanları göstermek istiyorum. açılır menüden farklı öğrenci seçildiğinde ona ait grafik gözüksün yani dinamik olsun istiyorum.
.

Buradaki örnekleri inceleyin.

http://www.excel.web.tr/f170/deoi-ken-tabloya-baoly-grafik-ornekleri-t82584.html

.