Başka bir sayfanın hücresinden veri alma

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 Türkçe
Diyelimki Excelde iki sayfa var Sayfa1 ve sayfa 2

Sayfa1'in A1 hücresine 100 sayısını girdim sonra A2'ye herhangi bir şey girmedim. Bu girdiğim verilerin anında Sayfa2'deki A1 ve A2 hücrelerine yazılmasını istiyorum. Sayfa2'nin A1 hücresine =Sayfa1!A1 ; A2 Hücresinede =Sayfa1!A2 yazdım. Sayfa2'nin A1 hücresine Sayfa1'in A1 hücresine yazdığım 100 değerini yazdı. Ancak Sayfa1'in A2 hücresine hiçbirşey yazmadığım halde Sayfa2'nin A2 hücresine sıfır(0) yazdı.
Benim istediğim şu Kaynak hücreye(Burda Sayfa1'deki A2) hiçbirşey yazmadıysam Hedef hücreye hiçbir şey yazmasın. Sıfır(0)'da yazmasın. Hedef hücre boş olsun hiçbirşey görünmesin. Ancak tabiki Hedef hücreyi seçtiğimizde =Sayfa1!A2 formülü gözükecek.

Bunu nasıl hallederim

Daha öncede bir soru sordum

iki cevap aldım Ali ve Argo'dan ikisinede teşekkür ederim.

Bu sorumada cevap verecek kişilere şimdiden çok çok teşekkür ederim

Sağlıcakla kalın.

Ali

Uzman
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
1. Yöntem Araçlar-Seçenekler-Görünüm-Sıfır değerlerini kaldır seçeneğini onaylaın.

2.Yöntem Sağ tuş-Hücre Biçimlendir-İsteğe uyarlanmış kısmından hücre

formatınızı

[=0]"";Genel

olarak ayarlayın.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 Türkçe
Ben 2007 Excel kullanıyorum ve Eski versiyonlardaki araçlar-Seçenekler
menüsünü bulamıyorum Zaten bu versiyonda menü çubuğu yok hep simgelerle gösterilen kalın bir menü bölümü var. bu menüyü nasıl bulacam bir zahmet bunuda belirtseniz çok iyi olacak

ayrıca çok çok teşekkür ederim daha önceki sorumuda yanıtlayarak çözümü bulmamı sağladınız.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Ali Bey, Çözümü söylemiş ama siz illa nokta atışı istiyorsunuz.
Excelin yardım menüsünü kullanmalısınız.

• Ofis Düğmesi
  • Excel Seçenekleri
  • Gelişmiş
  • Bu Çalışma Sayfasının Seçeneklerini Göster
  • Değeri Sıfır Olan Hücrelerde Sıfır Göster onayı kaldırınız.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 Türkçe
Çok teşekkür Ederim.

yazdığınız iki yöntemide denedim. Gönderdiğiniz linki de açtım okudum.

Yeni şeyler öğrendim. Başka uygulamalarım için kullanacağım.

Daha önce böyle bir bilgi gerekliydi ama öğrenememiştim . Çok teşekkür ederim.
Ancak bunlar bu uygulamada işime yaramadı. Verileri alırken boş hücrede veri yokken sıfır yazıyor. Ben kaynak hücreye Sıfır(0) yazdığımda hedef hücreyede sıfır yazsın. Eğer yukarıda yazmış olduğunuz iki yöntemle Hücreleri Format olarak böyle biçimlendirirsem ozaman kaynak hücredeki Sıfır(0)'ı alır ancak bunu göstermez. Dolayısıyla Kaynak hücrede Sıfır(0) girdiğm halde hedef hücrede sanki girilmemiş görünür. Benim istediğim hücreye ne yazrsam yazayım sıfır(0)'da dahil bu veriyi alsın eğer hücreye bir şey girmemişsem hedef hücrede Sıfır(0) görünmesin boş görünsün.

Tekrar yardımlarınız için teşekkür ederim.

Bu konuda bayağı bilgili görünüyorsunuz. Ben bir Sınıf Öğretmeniyim Öğrencilerin notlarını girdiğim ve ortalamalarını hesaplattığım kendime özel
bir uygulama geliştirmeye çalışıyom. Sınava girmeyen öğrencilere sıfır(0) yazmak zorunda kalıyoruz. Bu yüzden bunun üzerinde duruyorum.

Ali

Uzman
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
=EĞER(Sayfa1!A2="";"";Sayfa1!A2)

şeklinde yazarak kullanın.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 Türkçe
Çok Çok Teşekkürler.

Sorumun Çözümü buydu. Denedim Oldu.

Elinize sağlık

Excel Vers. ve Dili
2010 TR
Google Drive E-Tablolar
Konuyu Hortlatıyorum ama,

=ÇOKEĞERSAY(Z2:Z4203;"AD SOYAD";G2:G4203;"*")

yukarıdaki formüldeki Z2-Z4000 aralığını farklı sayfadan çekmek istiyorum ama doğru söz dizimini oluşturamadım.

Drive Sheet üzerinden yapmaya çalışıyorum, normalde sayfadan veri çekimi; ='Yanıtlar'!Z2 şeklinde

aralığı ve formül içinde kullanımını nasıl sağlayabilirim ?

İyi akşamlar :)