Başka sayfadan ürün koduna göre değer bulma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2010 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13/03/2022
Merhaba arkadaşlar.

Excel çalışma kitabımda iki sayfam var
birisi sip birisi yenilist
Yeni liste geldiği zaman fiyatlar değişiyor. A hücresinde ürün kodu var ona göre
yenilist sayfasındaki ürün kodu eşleşiyor ise C sutununa ilgili hücreye yeni fiyatını getirmesini nasıl sağlarım.
C sutundaki formül
A2 yenilist A2 ile eşdeş ise yenlist sayfasındaki C2 değerini sip sayfasındaki C 2 hücresine getirmesini istiyorum.

Örnek dosyada ekledim.
Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Hakan ERDOST

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe (Ev)
Excel 2013 Türkçe (Okul)
Doğru anladıysam eğer:)
sip sayfasındaki C2 hücresine;
Kod:
=EĞER(A2=yenilist!A2;yenilist!C2;0)
formülünü yazınız.

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2010 2016
13/03/2022
Evet yanlış anlamışsınız sip sayfasındaki a sütunundaki kodlar yenilist sayfasındaki a sütununda nerede karşılık geliyorsa yenilist sayfasındaki c sütunundaki değerini getirecek. Siz sadece varsa yazmışsınız yoksa 0 olmaz yani sip sayfasındaki A2 de olan değer yenlist sayfasında A6 da da olabilir!

Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
22/12/2022
sip C1 Hücresine kopyalayınız.Aşağı ve sağa doğru çoğaltınız.
Kod:
=EĞERHATA(DÜŞEYARA($A1;yenilist!$A$1:$F$8;SÜTUN(C$1);0);"")

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2010 2016
13/03/2022
sip sayfasına getirmek istemişim.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Forumda çok konuya cevaplar yazan, üyelerin sorunlarını çözmeye çalışan biri olarak bir şeyler söylemem gerektiğini düşündüm.

Destek isteyen üyenin, istenilen sonucu vermese bile, herhangi bir karşılık beklemeden, zaman/emek ayrılarak verilen cevap hakkında
"yanlış anlamışsınız" cümlesinin kullanması doğru değil diye düşünüyorum.

Bunun nedeni hakikaten yanlış anlama olsa bile; en azından "tam açıklayamamış olabilirim" gibi bir cümleye eklenecek "ama durum şöyle olduğunda olması gereken sonuç alınmıyor" gibi ifade edilse, hem çözüm yolunda mesafe kat edilir, hem de gönüller kırılmamış olur değil mi?

Kaldı ki örnek belgenizde, her iki sayfadaki veriler aynı şekilde sıralanmış durumda ve ne bir eksik var ne bir fazla.
Dolayısıyla da Sayın @hexadesimal 'in, örnek belgeye göre verdiği cevap yanlış/hatalı da değil.
.

Hakan ERDOST

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe (Ev)
Excel 2013 Türkçe (Okul)
Evet yanlış anlamışsınız sip sayfasındaki a sütunundaki kodlar yenilist sayfasındaki a sütununda nerede karşılık geliyorsa yenilist sayfasındaki c sütunundaki değerini getirecek. Siz sadece varsa yazmışsınız yoksa 0 olmaz yani sip sayfasındaki A2 de olan değer yenlist sayfasında A6 da da olabilir!
İlk mesajınızda hücre derken ikinci mesajınızda sütun demişsiniz!... ilginç değil mi?

Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
22/12/2022
#4 nolu iletideki formül değiştirildi.Düzeltildi.

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2010 2016
13/03/2022
Forumda çok konuya cevaplar yazan, üyelerin sorunlarını çözmeye çalışan biri olarak bir şeyler söylemem gerektiğini düşündüm.

Destek isteyen üyenin, istenilen sonucu vermese bile, herhangi bir karşılık beklemeden, zaman/emek ayrılarak verilen cevap hakkında
"yanlış anlamışsınız" cümlesinin kullanması doğru değil diye düşünüyorum.

Bunun nedeni hakikaten yanlış anlama olsa bile; en azından "tam açıklayamamış olabilirim" gibi bir cümleye eklenecek "ama durum şöyle olduğunda olması gereken sonuç alınmıyor" gibi ifade edilse, hem çözüm yolunda mesafe kat edilir, hem de gönüller kırılmamış olur değil mi?

Kaldı ki örnek belgenizde, her iki sayfadaki veriler aynı şekilde sıralanmış durumda ve ne bir eksik var ne bir fazla.
Dolayısıyla da Sayın @hexadesimal 'in, örnek belgeye göre verdiği cevap yanlış/hatalı da değil.
.

Ne uzatıyorsun ki anlamış değilim. Bir sürü veri kirliliği. Acil olan işimin arasında bir soru sordum. Olabilir böyle şeyler. Zaten Sayın çıtır :) kendisi Doğru anladıysam demiş ben ona istinaden yanlış anlamışsınız dedim. Uzatmaya gerek yok. Uzun etme kısa kes aydın havası olsun diye bir atasözü vardır.

Sayın Çıtıra ilgisinden dolayı teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
22/12/2022
Ne uzatıyorsun ki anlamış değilim. Bir sürü veri kirliliği. Acil olan işimin arasında bir soru sordum. Olabilir böyle şeyler. Zaten Sayın çıtır :) kendisi Doğru anladıysam demiş ben ona istinaden yanlış anlamışsınız dedim. Uzatmaya gerek yok. Uzun etme kısa kes aydın havası olsun diye bir atasözü vardır.

Sayın Çıtıra ilgisinden dolayı teşekkür ederim.
Ben öyle mi demişim:unsure:?Hiç farkında değilim:eek:.Demek ki yaşlandık.:D

Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
22/12/2022
Evet yaşlanmışım bende siz değil hexadesimal demiş yanlış görmüşüm işim yoğundu yanlış anlaşıldıysam sizden özür dilerim.
Nezaketiniz ve geri dönüş yaptığınız için çok teşekkür ederim.Çok naziksiniz ve görgülüsünüz.Tanışdığım için memnun oldum.

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2010 2016
13/03/2022
Nezaketiniz ve geri dönüş yaptığınız için çok teşekkür ederim.Çok naziksiniz ve görgülüsünüz.Tanışdığım için memnun oldum.
Cevabınız için tekrardan teşekkür ederim. Kastım olmadan yanlış anlaşıldım. Bende memnun oldum iyi akşamlar dilerim.

Hüseyin

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - Türkçe
Forumun seviyesini ve saygınlığını korumak için çok çabalacak ta maalesef bu türden kabul edilemez durumlar yaşanabiliyor.
Bu saygısızlığı bana yapsanız belki sineye çekebilirdim. Ancak forumun bu günlere gelmesinde benden fazla emeği olan gecesini gündüzünü forumda geçiren ve bir kişinin daha sorununa çare olmak için çırpınan arkadaşlarım bu tür saygısızlığı hak etmiyorlar.

Başka bir üye olsa süresiz yasaklardım. a_self_lion isimli üyemiz 10 yıldan fazladır forumda ve forumun genel seviyesini biliyor olmalı. Bu nedenle üyeliğini 31.01.2019a kadar askıya aldım.
Umarım bir daha tekrar etmez.

Konuyu uzatmamak adına bu mesajlaşmayı yeni gönderimlere kapatıyorum. Gerekli durumda bana özelden veya admin@excel.web.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Not : email adresimi görüp excel sorusu göndermeyin. Cevaplamıyorum. Sorularınızı sadece foruma yazın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...