Başka Sayfadan Veri Alma (Örnek Dosya Ek'te)

Merhaba Arkadaşlar.

Öncelikle belirtmem gerekirki; www.excel.web.tr'den öğrendiğim çok şey oldu ve bilgi birikimim, bu Web Sitesi sayesinde sürekli artıyor. Ama yeri gedliğinde Forum'da aratmama rağmen bulamadığım yada gözden kaçırdığım noktalar olabiliyor.

İşte bu gözden kaçırdığım ve beni gerçekten zor durumda bırakan Problemim. Ek'te ve sizlerin yardımınızı bekliyor.

Problemi özetlemem gerekirse, bir sayfadan Diğer sayfaya KOŞULLU veri aktarımı. Sanırım DÜŞEYARA ve EĞER'le ilgili.

Yardımlarınız için sizlere şimdiden Çok teşekkür ederim.

Saygılarımla

Sayın Ripek

İlginize Teşekkür ederim ama, vermiş olduğunuz Linkten indirdiğim -Excel dosyasındaki örnekler benim sorunuma pek fazla çözüm olmadı. Örnekler, çoğul değerler girilip sabit Tek değeri bulmada işe yarıyor.

Bir örnek yapıp gönderebilirmisiniz?

Saygılarımla

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2021 Türkçe
örnek çalışma

Örnek çalışma

mesela

Veriler çalışma kitabında AA Acente - Apt-ayt 2 veya daha çok tekrar ederse ilk yazılan AA Acente - Apt-ayt değerinin mını mıdı turkuaz otobus değerlerini diğer sayfaya aktarır

Sayın Mesudiye 052;
Aradığım buydu.. Gerçekten yardımlarınız ve emeğiniz için teşekkür ederim.

Saygılarımla.

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2021 Türkçe
Örnek çalışma

mesela

Veriler çalışma kitabında AA Acente - Apt-ayt 2 veya daha çok tekrar ederse son yazılan AA Acente - Apt-ayt değerinin mını mıdı turkuaz otobus değerlerini diğer sayfaya aktarır
sonuç olarak
AA Acente - Apt-ayt acente ve güzergah
veriler çalışma kitabında 1 tane yazılması gerekir
AA Acente - Apt-ayt veriler çalışma kitabında 2 kere yazılmışsa son AA Acente - Apt-ayt değerinin minı midi vb değerini diğer sayfaya aktarır

Excel Vers. ve Dili
excell formülleri
Slm arkadaşlar yan sayfadan bilgi alma hakkında biriki bilgitoparladımda benimistediğimşöyle birşey bir ana sayfa ve yan sayfasında bir forum düşünümve ana sayfadaki sıra numarasını yazdığımızda yandaki forumda veya listede o sıra numarasına ait kişinin bilgilerini aktarması

Excel Vers. ve Dili
excell formülleri
Gerçekten çok lazım bilen birar kadaşmız varsa lütfen yardım imdaaaat :) şimdiden tşkler

Excel Vers. ve Dili
türkçe-2010
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
23.04.2022
arakadaş lar güncel indeks sayfasında ve kod sayfasında gerekli açıklamalar var...
şeçilen değişken tarih ve aylara göre değişik sayfalardan değişken verileri almal istiyorum...1 örnek yetrli olacaktır... şimdiden teşekkürler....

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
türkçe-2010
23.04.2022
yardıma ihtiyacım var arkadaşlar... tarih seçimi ile ilgili farlı takvim formtlrı bulup sorunu çözdüm... değişkenlerin şeçimi için 1 örnek yada nasıl yapabileceğimi yazabilirseniz yetrli olur...

Excel Vers. ve Dili
türkçe-2010
23.04.2022
acaba başlığı yanlış yerede mi açtım.... yaptığım araştırmalar neticesinde diğer işlemler için baya mesafe kat ettim... ama seçtiğim tarihe göre ilgili sayfadan değişken verileri nasıl alabileceğim konusunda yardıma ihtiyacımmm varrrrrrrr......

Excel Vers. ve Dili
türkçe-2010
23.04.2022
ya kimse okumoyor bile galiba...:(

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
ya kimse okumoyor bile galiba...:(
Çoğu kullanıcıda Excel2007 kurulu değil. Bu nedenle örneğinizi inceleyemeyeceklerdir. Cevap alamamanızın nedeni bu olabilir. Örneğinizi 2003 formatında eklerseniz cevap alma şansınız artacaktır.

Excel Vers. ve Dili
türkçe-2010
23.04.2022
özür dilerim... dosyayı ekledim ama bu akşam diger bilgisayarıma format attım... ilk ekli dosyada takvim calendar formatında... buna montview vardı anca apar topar ekledim.... yapmak istediklerim güncel indeksler sayfasında ... şimdiden ilginize teşekkür edrim...

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
türkçe-2010
23.04.2022
herkese kucak dolusu sevgiler... kendi başımızın çaresine baktık.. çok şükür çözdüm olayı... ama zamanımı aldı:(

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - Türkçe
Başka sayfadan veri alma

Arkadaşlar GÖNDERMİŞ OLDUĞUM EXCEL TABLOSUNDA ürün kodunu yazdığımda ürün tanımı çıkmıyor yardımcı olabilrmisiniz