#başvur hatası

SSAFFAK

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 ingilizce
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12-12-2027
Değerli hocalarım merhabalar; Benim bir personel nöbet listesi ve mesai fişleri listem var. Mesai Fişleri verilerini tamamen personel nöbet listesinden alıyor.
Ben Nöbet listesinde çalışan bir kişiyi sildiğim zaman (işten ayrıldığı varsayımıyla) bağlı bulunduğu mesai fişi #başvur hatası veriyor. Oysa ben listeden bir kişiyi sildiğimde listenin altındakiler bir üst satıra taşınıyor fakat o kişinin listesi hatalı bir şekilde arada kalıyor.. 2-3 gündür izlemediğim excel video su kalmadı. Makro bilmiyorum. Bu sorunu nasıl aşabilirim. Yardımcı olabilirmisiniz..

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

dolaylı fonksiyonu ile bu sorunu aşabilirsiniz.

B14:
=EĞER(LİSTE!C7="";"";LİSTE!C7)

yerine aşağıdaki gibi kullanın.

=EĞER(DOLAYLI("LİSTE!C"&SATIRSAY($B$14:B14)+6)="";"";DOLAYLI("LİSTE!C"&SATIRSAY($B$14:B14)+6))

Buradaki SATIRSAY($B$14:B14)+6 = 7 dir, alt satırlara kopyalayınca 8,9 şeklinde ilerler.

LİSTE!C ile birleşir ve dolaylı ile sonuca ulaşırsınız.

AdemCan

Altın Üye
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Formül ile sayfalar arası veri alındığında, Dolaylı, Adres, Satır, Sütun fonksiyonlarına ihtiyacınız olur.

Örnek olarak, Liste isimli sayfadan 7. satırı sildiğiniz zaman, Gece Nöbet Sayıları isimli sayfada B, C ve D sütunundaki formüller #BAŞV! hatası ile sonuçlanır. Bu hatayı engellemek için yukarıda bahsettiğim fonksiyonlar ile dinamik yapılı bir formül oluşturulmalıdır.

=EĞER(LİSTE!C7="";"";LİSTE!C7) formülünü
=EĞER(DOLAYLI(ADRES(SATIR()-7;SÜTUN()+1;;;"LİSTE"))="";"";DOLAYLI(ADRES(SATIR()-7;SÜTUN()+1;;;"LİSTE"))) bu formül ile değiştirip, sağa ve aşağı doğru çoğaltınız.

Not: Düzenleme yaparken Ömer Bey cevabı paylaşmış, alternatif olarak kullanabilirsiniz.

SSAFFAK

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 ingilizce
12-12-2027
Değerli hocalarım çok teşekkür ederim. Allah razı olsun.

SSAFFAK

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 ingilizce
12-12-2027
Hocam tekrardan merhabalar; Örnekteki listede 37 satıra F sütunundaki verileri AK4-AR28 (liste adı; KOD) deki şartlara göre toplam aldırmak istiyorum.
Yani 37 . satıra F sütünuna bakacak 1 aylık toplam nöbetlerde kaç adet 7,5 saatlik ek çalışma denk gelmişse onların toplamını alacak,
38 satıra F sütununa bakarak 1 aylık toplam nöbetlerde bayrama denk gelen nöbetleri sayarak toplamını alacak. E topla ve düşeyara ile yapmaya çalıştım olmadı. Bu mümkünmüdür. Nasıl bir formül kullanmalıyım acaba?

Ekli dosyalar