Belirlenen şart haricinde kalan sayıların büyükten küçüğe sıralanması

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-2013
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
16-05-2022
Günaydın Hocalarım;

Ek' Te Göndermiş Olduğum Tabloda X1 Hücresi S3:S11 Aralığındaki En Büyük Olan Sayıdan Oluşuyor.X11 Hücresi İse X1'İn Geldiği Hücrenin Yanı S3 Hücresinin Sol Hizasında Bulunan B3:J3 Aralığında Ki "X" Harfinin Üst Kısımda Yer Alan Departmanlardan Hangisine Denk Geldiğini Göstermektedir.Buraya Kadar Olan Kısmı Formül İle Yapıyorum.Ancak; Bu İki Departman Seçildikten Sonra Geriye Kalan Departmanların(2,3,4,5,6,8,9) R3:R11 Aralığındaki Değerlerine Göre Büyükten Küçüğe Sıralanarak X4:X10 Aralığına Yerleştirilmesini İstiyorum.Kırmızı Oklarla Görsel Olarak Gösterdim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-2013
16-05-2022
Bu konuda yardımcı olabilecek yok mu ?

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.
Öncelikle aynı içerikli soru için bir'den fazla konu açmanızın doğru olmadığını belirtmeliyim.
Konu nihayete erdiğinde; FORUM YÖNETİCİLERİnden, aynı soruyla ilgili açtığınız konuların tek başlık altında birleştirilmesini isteyiniz.

Sorunuza gelince; olması gerektiğini belirttiğiniz değerleri yazmışsınız (X3:X11) ancak bu değerleri nasıl bulduğunuz çok anlaşılmıyor doğrusu.
-- örneğin X4 hücresinde 2'nin karşısına yazdığınız 5 değeri nasıl bulunuyor,
-- örneğin X10 hücresinde 8'in karşısına yazdığınız 6 değeri nasıl bulunuyor.
-- B3:J11 hücre aralığında aynı satırda veya aynı sütunda 1'den fazla X değeri olması istediğiniz işlemi etkilemeyecek mi?
-- B3:J11 hücre aralığında aynı satırda veya aynı sütunda hiç X değerinin olmaması, istediğiniz işlemi etkilemeyecek mi?
.