Belirli rakamlar arasından rastgele rakam oluşturma

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office LTSC Standard 2021 Türkçe
Arkadaşlar Merhaba,

1-20 arasında olan rakamlardan rastgele rakam seçme için formül oluşturmak istiyorum. Aslında formül hazır ama rakamlar gözükmüyor.

Rakam çıkan ve çıkmayan olarak 2 görsel aşağıda mevcut. Aralarındaki tek fark "{ }" işaretleri. Bunları ekleyerek yaptım. Yine olmadı. Acil yardımlarınız için.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.

Öncelikle; sorularınızı, ekran görüntüsü yerine gerçek belgenizle aynı yapıda örnek belge üzerinden sorarak daha hızlı ve net sonuca ulaşacağınızı belirteyim.
Örnek belge özellikleri ve örnek belge yükleme yöntemine ilişkin kısa açıklama, cevabımın altındaki İMZA bölümünde var.

Sorunuza gelince; anladığım kadarıyla formülünüz dizi formülü.

Formülün dizi formülüne dönüştürülmesi ve hücrelere uygulanmasını aşağıda açıkladım.

-- Dizi formülü birleştirilmiş hücreye uygulanamaz. Bu sorunu haletmek için; önce hücre birleştirmeleri iptal edilir,
formül dizi formülü olarak uygulanır (aşağıda açıkladım), ardından da formül ilgili satır/sütunlara kopyalandıktan sonra hücre birleştirmeleri tekrar yapılır.
-- Dizi formülünün başında ve sonundaki köşeli parantez işaretleri klavyeden elle yazılırsa formül sonuç vermez.
-- Formülün dizi formülüne dönüştürülmesi için; formülün hücreye yapıştırılması (köşeli parantezler olmadan),
bu hücre seçili durumda iken F2 tuşuna basılarak hücre içerisine girilip,
CTRL ve SHIFT tuşları basılı durumda iken ENTER tuşuna basılarak işlemin tamamlanması gerekir.
-- İşlemi doğru yapmışsanız köşeli parantezler kendiliğinden oluşacaktır.
.

Excel Vers. ve Dili
Hocam öncelikle çok teşekkür ederim. Ayrı ayrı CTRL / SHIFT / ALT + Enter şeklinde denedim ama olmamıştı. Sizin dediğiniz gibi CTRL + SHIFT + Enter ile sorunum çözüldü.

Şuan için tek sıkıntım 1 ve 2 numarasını vermemesi. Yani bu rakamları hiç oluşturmuyor. Aslında şöyle demek daha mantıklı olur soru aralıklarındaki ilk 2 rakamı oluşturmuyor. Daha iyi anlaşılması adına ekte örnek dosyayı paylaşıyorum.

http://s7.dosya.tc/server/misgus/Soru_Araliklari.xlsx.html

Excel Vers. ve Dili
Ana Excel datası makro içeriyor ama detaylı bilgiye sahip değilim açıkçası. Mevcudu korumak amacıyla şuan için excel formülü üzerinden yapabilirsem daha sağlıklı olacaktır.

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
En sağdaki SATIR(A3) yerine SATIR(A1) yapınız.

Excel Vers. ve Dili
Ömer Bey / Muhammet Bey,

Çok teşekkür ederim desteğiniz için. Sorunum çözülmüştür.

İyi çalışmalar,