modoste
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 18-03-2025
Merhaba sayın hocalarım
daha önce siz hocalarımla sonuçlandırdığımız bi çizelge de değişik bi sonuç almak isterken biryerde bocalıyorum.
ekli tablomda
Ana tablo A7:G1515 arasındadır
kriterler sarı desenli olup kırmızı renkli belirlenmiştir.
ilk formülleme H8 hücresine yapılmış aşağıya doğru devam etmektedir (gri renkli)
istenen sonuç tablosu I88 den başlıyo aşağıya doğru formül çekilerek devam etmektdir
benim bocaladığım kısım şurası sayın hocalarım
L1:L5 arasında verilerde sıkıntım yok bir yada birden fazla sonuca gidiyorum
fakat N1:N5 arasında eğer veri yazarsam zaten sonuçları alıyorum ama N1:N5 arasında veri yoksa formülasyon sonucu tüm tablo boş çıkıyo ama çıkmamasını istiyorum yani N1:N5 arasına kriter yazarsam sonuçlar çıksın ama o arayı boş bırakırsam ana tablonun E sutunundan gelen veriler gelsin.
acaba benim yapamadığım kısım H8 e ilk formüllenen kısımdamı çözülmeli
ben yapamadım sayın hocalarım umarım anlatabilmişimdir.
daha önce siz hocalarımla sonuçlandırdığımız bi çizelge de değişik bi sonuç almak isterken biryerde bocalıyorum.
ekli tablomda
Ana tablo A7:G1515 arasındadır
kriterler sarı desenli olup kırmızı renkli belirlenmiştir.
ilk formülleme H8 hücresine yapılmış aşağıya doğru devam etmektedir (gri renkli)
istenen sonuç tablosu I88 den başlıyo aşağıya doğru formül çekilerek devam etmektdir
benim bocaladığım kısım şurası sayın hocalarım
L1:L5 arasında verilerde sıkıntım yok bir yada birden fazla sonuca gidiyorum
fakat N1:N5 arasında eğer veri yazarsam zaten sonuçları alıyorum ama N1:N5 arasında veri yoksa formülasyon sonucu tüm tablo boş çıkıyo ama çıkmamasını istiyorum yani N1:N5 arasına kriter yazarsam sonuçlar çıksın ama o arayı boş bırakırsam ana tablonun E sutunundan gelen veriler gelsin.
acaba benim yapamadığım kısım H8 e ilk formüllenen kısımdamı çözülmeli
ben yapamadım sayın hocalarım umarım anlatabilmişimdir.
Ekli dosyalar
-
83.3 KB Görüntüleme: 63