Belirtilen tarihe gelince renk değiştirme

Excel Vers. ve Dili
excel 2013
s.a arkadaşlar excelde yeniyim. şöyle birşey yapmak istiyorum. mesela 3 hücreli bir satılırım olsun

dosya numarası - isim soyisim - tarih -

şimdi yapmak istediğim girilen tarih geldiği vakit o satırın tamamının kırmızı renge dönüşmesi ve sonraki günlerde öyle kalması.. yani sadece BUGÜN formulünü yapınca sadece o gün için kırmızı olup sonrasında hücre normale dönüyor ben bunun sonrasında da kırmızı renkte kalmasını istiyorum. + diyelim bunu yaptım uzun listede tarihi gelenlerin hepsinin otomatikmen ayrı bir sayfaya kopyalanması mümkün müdür? şimdiden çok teşekkür ediyorum.

netzone

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
🅾🅵🅵🅸🅲🅴
⎝365 64 Bit 𝙏𝙍⎠
🆆🅸🅽🅳🅾🆆🆂
⎝11 64 Bit 𝙏𝙍⎠
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12-09-2027
Merhaba,
EŞitlik yerine küçük olup olmadığı koşulunu sorgularsanız sonuca ulaşmış olacaksınız.
=EĞER((YADA($C1="";$C1>BUGÜN())=DOĞRU);0;1)
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
excel 2013
hocam yardımın için teşekkür ederim fakat yapamadım exceli yeni yeni öğrenmeye çalışıyorum aşama aşama anlatabilirsiniz. sizi de yorduğumun farkındayım mazur görün.

Excel Vers. ve Dili
excel 2013
Arkadaşlar gerçekten bir sürü Excel ustasının bulunduğu bu platformda çözüm sunabilecek kimse yok mu?

netzone

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
🅾🅵🅵🅸🅲🅴
⎝365 64 Bit 𝙏𝙍⎠
🆆🅸🅽🅳🅾🆆🆂
⎝11 64 Bit 𝙏𝙍⎠
12-09-2027
Merhaba,

Bugün formülünü yapınca sadece o gün renginin değiştiğini, ertesi gün rengin kalktığını ifade etmişsiniz. Söz konusu formülü yine aynı şekilde uyarlayabilirsiniz düşüncesiyle ayrıntıya girmemiştim.

A-B-C Sütunlarını seçip koşullu biçimlendirme ardından formül alanına vermiş olduğum formülü yapıştırıp, biçimlendirme tanımladığınızda bugün yada daha öncesi için C sütunundaki tarihi kontrol edecektir. Koşul yerine gelmesi halinde rengi belirttiğiniz renge bürünecektir.

İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
excel 2013
hocam öncelikle yardımınız için teşekkür ederim fakat dediklerinizi yaptığım halde biçim hergün için uygulanıyor. yani 10 gün öncenin tarihinide yazsam 1 ay sonranın tarihinide yazsam biçim uygulanıyor benim istediğim bugün ve sonrası için bugün derken yani o tarih ve sonrasında biçim uygulansın.

netzone

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
🅾🅵🅵🅸🅲🅴
⎝365 64 Bit 𝙏𝙍⎠
🆆🅸🅽🅳🅾🆆🆂
⎝11 64 Bit 𝙏𝙍⎠
12-09-2027
Merhaba,

BUGÜN formulünü yapınca sadece o gün için kırmızı olup sonrasında hücre normale dönüyor ben bunun sonrasında da kırmızı renkte kalmasını istiyorum.
Sorunuzun bu kısmı için: Bu bağlantıda bulunduğu şekilde uygulayabilirsiniz.

Diğer kısmının Makro ile yapılması mümkündür. Forumda benzer konulara göz atabilirsiniz

İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
excel 2013
hocam çok sağolun sizide meşgul ediyorum fakat kendimi izah edemeyişimin sıkıntısını yaşıyorum. verdiğiniz formülde bugün ve öncesinin rengi değişiyor ben ise mevcut gün ve sonrasında rengin değişmesini istiyorum:) verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim fakat bir türlü kendimi ifade edemedim sanırım.

Excel Vers. ve Dili
excel 2013
büyüktür işaretini küçüktür işareti ile değiştirince oldu verdiğim zahmet için çok teşekkür ediyorum hocam sağolun:)

Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
22/12/2022
Tarihin C2 Başladığı varsayılmıştır.Koşullu Biçimlendirme alanını seçiniz.Aşağıdaki formülü uygulayınız.
Kod:
=$C2>=BUGÜN()